Crezi că roboții sunt cauza șomajului?

Crezi că roboții sunt cauza șomajului?
⏱️ 3 min read

Una dintre loviturile împotriva tehnologiei este că îndepărtează locurile de muncă de la oameni. Procesul de gândire spune că, cu cât sunt folosiți mai mulți roboți cu automatizare, cu atât mai mulți oameni ajung să fie expulzați. Dar chiar așa funcționează?

Am întrebat scriitorii noștri: „Crezi că roboții sunt cauza șomajului?”

Opinia noastră

Phil spune oarecum limba-în-obraz, „Roboții nu iau locuri de muncă; oamenii care economisesc bani folosind roboți fac ”. El adaugă că angajatorii preferă roboții deoarece lucrează toată ziua, nu au nevoie de pauze și nu se plâng niciodată. Vede roboți „Ca un lucru pozitiv (munca pe care oamenii o preferă sau nu o pot face), dar înlocuirea oamenilor la fel cum este greșită o măsură de economisire a costurilor”

Alex consideră că, deși un loc de muncă într-o fabrică de automobile ar putea merge la un robot, istoria spune că numărul total de locuri de muncă nu scade. „Locurile de muncă se schimbă, dar nu dispar.” El simte că acest lucru ar putea fi un „Punct unic de inflexiune” realizând că am putea ajunge la un punct în care există atât de multă automatizare, încât vor fi mai puține locuri de muncă în viitor. Din acest motiv, crede el „Va trebui să punem în aplicare un fel de plan universal de venit de bază pentru a sprijini persoanele care nu mai lucrează fără vina lor”.

Simon constată că roboții care efectuează muncă manuală reduc numărul de locuri de muncă necesare, „Dar la sfârșitul zilei, angajatorii din partea de sus a lanțului sunt cei care iau decizia de a implementa roboți.” El observă, de asemenea, că toate companiile nu își vor permite să angajeze roboți, astfel încât acest lucru ar putea avea un impact și asupra acestuia.

Damien consideră că preluarea de către roboți este inevitabilă, deoarece este o forță de muncă mai ieftină, este mai eficientă, iar roboții pot lucra non-stop timp de 24 de ore pe zi pe parcursul săptămânii. În loc să-și facă griji, consideră că ar trebui să încercăm să ne dăm seama „Cum să ne actualizăm pentru a face lucrări care nu pot fi înlocuite de roboți” cum ar fi programarea, repararea și întreținerea roboților.

scriitori-opinie-roboți-șomaj-dronă

Deși este adevărat că robotica și automatizarea schimbă modul în care operează multe companii, Ryan nu crede că putem da vina pe progres pentru creșterea ratei șomajului. El crede că șomajul este cauzat de „O lipsă de înțelegere și o voință încăpățânată de a accepta schimbarea”. El consideră că politicienii și alți lideri ar trebui să pregătească lucrătorii pentru realitatea forței de muncă în schimbare, iar studenții trebuie să fie conștienți de schimbări și să-și planifice viitorul în consecință. „Cu cât privim mai mult spre trecut pentru a rezolva problemele de ocupare a forței de muncă de astăzi, cu atât pierdem mai mult oportunitățile de mâine.”

Cred că, în orice caz, nu sunt neapărat roboți, ci tehnologia în ansamblu care forțează schimbarea forței de muncă și nu este neapărat un lucru rău. Așa cum a spus Damien, în loc să ne îngrijorăm, ar trebui să ne concentrăm asupra a ce locuri de muncă pe care le putem face, care nu vor fi eliminate, cu atât mai mult cu cât tehnologia poate închide unele locuri de muncă, cu siguranță deschide altele.

Opinia ta

Care sunt sentimentele tale cu privire la viitorul forței de muncă? Roboții preiau și forțează mai mulți oameni să rămână fără serviciu sau este doar evoluția locurilor de muncă și doar schimbarea lor, nici în bine, nici în rău? Crezi că roboții sunt cauza șomajului? Spuneți-ne părerile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x