de Dmytro Brovkin

Cum a fost făcut Uber

Cum a fost facut Uber

Uber a transformat lumea. Într-adevăr, este de neconceput să te gândești la o lume fără confortul serviciului inovator de partajare a călătoriei. Urmărindu-și originile pe o piață care este în permanență dereglementată, Uber a ieșit triumfător. Operând în peste 58 de țări și evaluat aproximativ la 66 miliarde USD, Uber s-a extins rapid la sucursale stabilite în peste 581 de orașe din peste 82 de țări, Statele Unite, Brazilia, China, Mexic și India fiind cele mai active țări ale Uber.

Dacă acest lucru nu a fost suficient de impresionant, în 2016 compania a finalizat un total de 2 miliarde de plimbări intr-o saptamana. Când luați în considerare faptul că primul miliard de călătorii a durat 6 ani Uber, iar al doilea miliard a fost strâns în doar 6 luni, nu este surprinzător să vedeți Uber să devină un lider global de afaceri. Acest fenomen la nivel mondial este construit pe o idee simplă, seducătoare în premisa sa – capacitatea de a salva o mașină fără nimic altceva decât smartphone-ul tău.

A fost nevoie de problema ridicării unui taxi și a oferit tuturor o soluție echitabilă în timp ce valorifica în continuare piața emergentă. Și oamenii deștepți pun întrebarea corectă: Cum pot crea o aplicație precum Uber pentru nevoile mele de afaceri?

Începuturi umile

Totul a început în 2008, când fondatorii Uber au discutat despre viitorul tehnologiei la o conferință. Până în 2010, Uber a fost lansat oficial în San Francisco. În 6 luni, au avut 6.000 de utilizatori și au oferit aproximativ 20.000 de călătorii. Care a fost cheia succesului lor? În primul rând, fondatorii Uber s-au concentrat pe atragerea atât a piloților, cât și a piloților simultan. San Francisco a fost inima comunității tehnologice din SUA și a fost, așadar, placa de sondare perfectă pentru ca această formă de inovație tehnologică să prospere.

La început, Uber și-a răspândit aplicația prin gură-gură, găzduind și sponsorizând evenimente tehnologice și oferind participanților la evenimentele lor plimbări gratuite cu aplicația lor. Această formă de introducere pe piață persistă astăzi – oferind reduceri de 50% noilor piloți pentru prima lor călătorie Uber. Această reducere inițială i-a stimulat pe utilizatori să devină rideri pe termen lung, iar restul a fost istorie. Pe măsură ce tot mai mulți oameni au mers pe social media pentru a spune lumii despre această nouă aplicație inovatoare – strălucirea strategiei lor de marketing a dat roade.

Coeziunea tehnologiei produsului: Cum funcționează Uber

Ce face Uber, Uber? Pentru unul, este atracția omniprezentă sau modul în care și-au eficientizat produsul, software-ul și tehnologia. Era, la început, proaspăt, inovator și nu mai fusese văzut până acum. Deci, dacă cineva ar replica modelul, ar trebui să se uite la strategia de branding Uber.

Pentru a utiliza Uber, trebuie să descărcați aplicația, lansată mai întâi pe iPhone, apoi extinsă la Android și Blackberry.

Cum a fost facut Uber

Cofondatorii Uber, Garret Camp și Travis Kalanick, s-au bazat în mare măsură pe 6 tehnologii cheie bazate pe geolocalizarea iOS și Android. Totuși, ceea ce l-a vândut cu adevărat, a fost valoarea sa de bază clară – capacitatea de a mapa și urmări toate taxiurile disponibile în zona dvs. Toate celelalte interacțiuni se bazează pe această valoare de bază – și ceea ce setează Uber (și va seta ta app) în afară de mulțime. Pentru a crea o aplicație precum Uber, va trebui să aveți:

1. Funcții de înregistrare / logare: Uber vă permite să vă înregistrați cu prenumele, prenumele, numărul de telefon și limba preferată. După ce v-ați înscris, aceștia vă vor trimite un SMS pentru a vă verifica numărul, care vă va permite apoi să vă setați preferințele de plată. Tarifele de călătorie se percep după fiecare călătorie prin acest sistem fără numerar.

2. Caracteristici de rezervare: Acest lucru permite șoferilor opțiunea de a accepta sau refuza cererile de călătorie primite și de a obține informații despre locația curentă și destinația clientului.

3. Capacitatea de a identifica locația unui dispozitiv: Uber, via Cadrul CoreLocation (pentru platformele iOS) obține locația geografică și orientarea unui dispozitiv pentru a programa locația și livrarea. Înțelegerea caracteristicilor de geolocalizare iOS și Android este crucială pentru acest pas, deoarece pe asta rulează aplicația dvs.

4. Direcții punct la punct: Aplicația Uber oferă indicații către șofer și utilizator. Dezvoltatorii aplicației Uber folosesc MapKit pentru iOS și API Google Maps pentru Android pentru Android să calculeze traseul și să facă disponibile indicații de orientare. Au implementat în continuare Google Maps pentru iPhone și Android, dar au adaptat inteligent tehnologia de la alte companii de cartografiere pentru a rezolva orice problemă logistică care ar putea apărea.

5. Notificări push și SMS: Primești până la 3 notificări instantanee de la Uber când rezervi o călătorie.

 • O notificare care vă spune când șoferul acceptă solicitarea dvs.
 • Unul când șoferul este aproape de locația dvs.
 • Una dintre șansele în care călătoria dvs. a fost anulată

Veți primi în continuare actualizarea completă a stării șoferului dvs., până la marca vehiculului și numărul de licență, precum și un ETA la ora sosirii taxiului.

6. Calculator de preț: Uber oferă un sistem de plată fără numerar, care plătește automat șoferii după fiecare călătorie, procesat prin cardul de credit al utilizatorului. Uber ia 25% din tariful șoferului, ceea ce face profit ușor. S-au asociat cu Braintree, un lider mondial în industria plăților mobile, dar alte opțiuni bune disponibile sunt Stripe sau Paypal, prin Card.io.

1611678969 9 Cum a fost facut Uber

Iată câteva funcții mult mai căutate pentru partea utilizatorului a aplicației:

 • Capacitatea de a vedea profilul și starea șoferului: Clienții dvs. se vor simți mai în siguranță că vor putea vedea verificarea șoferului dvs. și este foarte logic să vă asigurați că știți cine folosește aplicația dvs. pentru profit.
 • Capacitatea de a primi alerte: Primiți notificări imediate despre starea călătoriei dvs. și orice anulare.
 • Abilitatea de a vedea ruta de pe telefoanele lor (un sistem de navigare încorporat): Acest lucru este legat intrinsec de caracteristicile dvs. de geolocalizare; doriți să vă puteți direcționa taxiurile către cele mai rapide și mai disponibile rute.
 • Calculul prețului: Calculul unui preț la cerere și implementarea unui sistem de plăți fără numerar.
 • O opțiune „tarif vărsat”: Uber a introdus această opțiune cu un mare succes. Permite prietenilor să varsă prețul călătoriei.
 • Solicitarea driverelor anterioare: Este puțin ca și cum ai avea taximetristul tău preferat pe apelare rapidă și este un mod bun de a asigura clienții care se repetă.
 • Lista de așteptare în loc de prețuri mari: Evitați dificultățile mass-media de a utiliza prețuri de creștere prin utilizarea unei funcții de listă de așteptare, astfel încât utilizatorii dvs. să poată fi adăugați la o listă de așteptare, mai degrabă decât să fie taxați mai mult decât ar trebui, și pentru a-i împiedica să reîmprospăteze aplicația în timpul orelor de vârf, reducând resursele necesare de infrastructura dvs. backend.

O altă cheie a succesului Uber, care ar trebui remarcată de potențialii dezvoltatori de aplicații similare, este modul în care operează Uber. Aceștia accesează mai multe piețe, ceea ce echivalează cu mai mulți rideri, mai mulți șoferi și mai multe afaceri pentru companie. Uber a stăpânit arta localizării – capacitatea de a învinge piețele preexistente și concurenții, care își păstrează în continuare baza de clienți, îmbunătățindu-și propria strategie de afaceri.

Au luat în considerare contextul și circumstanțele locale. De exemplu, s-au asociat cu Paypal în noiembrie 2013 pentru a oferi cât mai multor persoane din Germania care nu folosesc cardurile de credit și au trecut la servicii bazate pe mesaje SMS în Asia, deoarece există mai mulți oameni, dar mai puține telefoane inteligente pe cap de locuitor. Acest lucru îi ajută să satisfacă diverse piețe și să optimizeze profiturile.

Strategia de marketing Uber nu este statică – este dinamic. Extinderea a fost necesară, iar modelul de afaceri obține profituri din saturarea pieței taxiurilor cu clienții și șoferii lor, determinând creșterea exponențială a acestora. Ceea ce aspiranții dezvoltatori de aplicații pot lua din aceasta este că trebuie să vă proiectați aplicația flexibilitate.

1611678970 623 Cum a fost facut Uber

Proiectează-ți aplicația într-un mod care o va lăsa să aibă succes și să se rostogolească cu pumni. Posibilitatea unui sistem care să vă permită să construiți și să integrați modificările în mod eficient în cadrul aplicației și să permiteți membrilor echipei să comunice eficient este de o importanță capitală.

Ceea ce a făcut Uber atât de mare succes a fost capacitatea sa de a remodela modul în care gândim despre tehnologie și funcționarea sa. Într-adevăr, a făcut piața un loc mai bun și mai eficient prin serviciul inovator la cerere.

Pe ce tehnologie este construită Uber?

Partea tehnologică a aplicației este scrisă în mare parte în JavaScript, care este, de asemenea, utilizat pentru a calcula oferta și a prezice cererea. Cu sistemele de expediere în timp real construite pe Node.js și Redis. Java, precum și Objective-C sunt utilizate pentru aplicațiile pentru iPhone și Android. Twilio este forța din spatele mesajelor text Uber, iar notificările push sunt implementate Serviciul de notificări Push Apple pe platforma iOS și Google Cloud Messaging (GCM) pentru aplicația Android.

Cât câștigă Uber?

De fapt, este mult mai puțin decât crezi. Evaluarea de 66 miliarde de dolari, după comisionul de 25% (care se ridică la aproximativ 0,19 dolari pe călătorie) se îndreaptă mai ales către procesarea cardurilor de credit, dobânzi, impozite, compensații pentru angajați, asistență pentru clienți, marketing și diverse eforturi antifraudă.

Cât este nevoie pentru a construi Uber?

Uber nu este doar o singură aplicație, ci două – una pentru călăreț și una pentru șofer. Costul dezvoltării unei aplicații precum Uber depinde de o serie de factori

 • costul construirii unui MVP
 • dezvoltarea și achiziția de produse
 • ordonarea economiei marketingului
 • costul constant al dezvoltării și îmbunătățirii capabilităților analitice ale aplicației

Când creați o aplicație precum Uber, veți investi un pic în servicii de proiectare, backend și dezvoltare web, management de proiect, ca să nu mai vorbim de dezvoltarea de aplicații native pentru Android și iOS. Numărul total de ore de om se ridică la aproximativ 5000 de ore pentru aplicații similare de taxi la cerere, ceea ce pune costul dezvoltării unei astfel de aplicații la aproximativ 50.000 de dolari (presupunând că echipa dvs. lucrează cu 50 de dolari pe oră). Cu toate acestea, întrucât tarifele orare variază aproximativ de la 20 USD la 150 USD, costurile medii ar putea fi mai mari sau mai mici.

Concluzie

Pentru a încheia, succesul Ubers s-a datorat mai multor factori, inclusiv un model de afaceri clar și caracteristici bazate pe interacțiune, și nu invers, combinat cu o strategie de marketing axată pe atragerea utilizatorilor.

Bineînțeles, întrebarea din mintea tuturor este cum puteți reduce riscul general de eșec, asigurându-vă că ideea și produsul dvs. sunt viabile atunci când dezvoltați o aplicație?

O modalitate este de a utiliza un partener de dezvoltare a aplicației mobile (cum ar fi Octodev) care a lucrat la multe astfel de aplicații și înțelege procesele implicate. Un avans al utilizării unui astfel de partener este că au lucrat la multe astfel de proiecte de dezvoltare a aplicațiilor și au experiența practică în dezvoltarea produselor pentru a evita capcanele și pentru a profita la maximum de viziunea dvs.

1611678970 199 Cum a fost facut Uber
Procesul de dezvoltare a aplicațiilor Octodev

O altă parte importantă a asigurării faptului că proiectul dvs. de dezvoltare a aplicațiilor este executat rapid și fără probleme este de a avea o foaie de parcurs clară și o comunicare regulată în timpul proiectului. Există multe abordări pentru a realiza acest lucru și noi, la Octodev, folosim o abordare consultativă pentru dezvoltarea aplicațiilor. Tragem din implementările noastre de succes ale aplicațiilor. Intrați în legătură cu noi acum, dacă doriți un cost corect pentru propria dvs. idee Uber, cum ar fi aplicația.

Acest articol a fost publicat inițial pe Blogul Octodev.