Am terminat # 100Days100Proiecte provocare ? În acest articol, voi prezenta experiența mea în această provocare și voi răspunde, de asemenea, la câteva dintre întrebările pe care le-am primit Stare de nervozitate despre asta.

Va fi un articol de tip „întrebați și răspundeți”, așa că sper să vă placă! ?

Despre ce este această provocare?

Scopul principal al acestei provocări este de a construi un proiect în fiecare zi, timp de 100 de zile la rând. Puteți citi mai multe despre reguli Aici. (Notă: există și o variantă mai ușoară: # 30Days30Projects, în cazul în care sunteți interesat de ceva mai ușor?)

Am început această provocare pe 17 septembrie 2019 și a terminat mai departe 25 decembrie 2019.

Ce proiecte ați construit în timpul provocării?

În ultimul proiect (# 100) am adăugat toate proiectele pe care le-am construit în timpul provocării, așa că, dacă doriți să le verificați, faceți clic pe Aici.

Toate proiectele erau bazate pe web – frontend în principal (HTML, CSS, JavaScript), iar unele dintre ele aveau un pic de NodeJS pentru backend.

Am folosit tot felul de API-uri, unele biblioteci JS (ReactJS, p5js – pentru lucrul cu pânza), dar majoritatea proiectelor au fost realizate cu Vanilla JS și CSS.

Cum veniți cu atâtea idei?

Se pare că mulți oameni mi-au pus această întrebare în aceste 100 de zile.

Este simplu: sunt un geniu. ?

Glumesc? … Sunt departe de a fi asta.

Adevărul este că am adunat o mulțime de resurse în ultimul an, pentru că aveam nevoie de inspirație pentru a mea articole, Videoclipuri, etc, și le-am folosit pentru a mă inspira și pentru aceste proiecte.

De asemenea, făcând acest proces creativ din nou și din nou, ajungi să obții în cele din urmă idei din toate lucrurile din jurul tău. Există câteva proiecte pe care le-am făcut pentru că am văzut o nevoie în viața mea de zi cu zi (aplicația Drink Water, Random Picker Visualizer, Countdown, Password Generator etc …).

Să nu uităm, de asemenea, că unele dintre proiecte au fost sugerate de mine adepți. (Mulțumesc baieti ?)

Resursele pe care le-am folosit mai ales pentru inspirație:

Ai avut un plan pentru o perioadă mai lungă de timp sau l-ai făcut spontan?

Din cele 100 de proiecte, cred că doar 2 sau 3 au fost „planificate” în prealabil – ca cu o zi înainte. ?

Restul s-au făcut doar spontan.

Dar nu aș recomanda să faci asta. Este mult mai bine să aveți lucrurile planificate – scapă de durerea de cap pe care ați putea să o aveți atunci când trebuie să vă veniți imediat cu o idee.

De ce ai făcut-o?

IUBESC PROVOCĂRILE! ?

Simplu ca buna ziua.

Îmi place să-mi depășesc limitele și această provocare arăta ca una care ar putea face asta (și a făcut-o!). De asemenea, am observat că, dacă anunț public că fac ceva, ajung să o fac efectiv – poate din cauza rușinii pe care aș simți-o dacă eșuez. Nu știu. Nu am eșuat încă o provocare. ?

Prima provocare pe care am făcut-o a fost o provocare de 365 de zile de alergare. Am declarat public pe Facebook că o voi face și am postat zilnic o poză cu mine după alergările mele. Acest lucru mi-a dat puterea să-l termin (de fapt am ajuns să fac 422 de zile). Nu mi-aș putea da greș adepților, nu? ?

Și, pe de altă parte, știam că, dacă voi posta zilnic, îi voi inspira pe alții. Am vrut să le arăt oamenilor că și oamenii obișnuiți ca noi pot face lucruri dacă ne gândim la asta. Avem o minte puternică, pur și simplu nu o folosim la capacitatea sa maximă!

Da. Sunt un tip obișnuit. Nimic special aici. Deci, dacă am făcut-o, o poți face și tu!

Cât de mult a fost nevoie pentru a crea un proiect?

Unele dintre proiectele pe care le-am făcut în mai puțin de 30 de minute, un cuplu mi-au luat 6-8 ore și 1 sau 2 am fost nevoite să „amân” pentru a 2-a zi pentru că nu le-am putut termina. Deși am amânat aceste proiecte pentru a doua zi, le-am recreat de la zero – folosind doar cunoștințele acumulate. Acest lucru s-a dovedit a fi o modalitate bună de a vă „dezlega”. Doar refaceți-l de la zero.

Aș spune că aveam nevoie de aproximativ 1-1,5 ore în medie pe zi. Aceasta include: idee + execuție + social media.

Rețineți că am codificat din 2013, deci poate că cineva cu mai puțină experiență ar avea nevoie de puțin mai mult timp, dar depinde într-adevăr de dificultatea proiectului.

Ce te-a motivat să continui?

După cum am menționat mai sus, cred că rușinea eșecului m-a ținut în mișcare, considerând că m-am angajat public la provocare. Nu pot să dau greș publicului meu!

Am avut o „taxă de pedeapsă” de 25 USD pe care ar trebui să o plătesc pentru zilele care nu reușesc, dar nu cred că m-am gândit vreodată la asta după ce am început.

Am adăugat aspectul banilor pentru că știam că ar fi atrăgător ca oamenii să-i aibă și unii dintre ei ar vrea ca eu să dau greș (ticălos!!), Așa că vor face check-in zilnic – ceea ce a ajuns să-mi ofere un mic impuls pe postările mele?

Ce ai învățat în timpul provocării?

Am învățat câteva lucruri:

  • Am învățat cum să „schițez” și să planificați o structură a proiectului
  • Am învățat și am jucat cu niște tehnologii și API-uri pe care nu le-am folosit până acum
  • Am aflat mai multe despre proprietățile CSS (poziționare, animație etc.)
  • Am aflat mai multe despre cum să lucrați cu API-ul JS DOM

A ajuns să mă ajute să îmi consolidez abilitățile de vanilie JS și CSS!

Ce ai face diferit?

Un lucru pe care l-am observat este că au fost mai multe mai simplu proiecte pe care le-am planificat inițial. Mă așteptam să am mai multe aplicații cu funcționalități multiple, dar având în vedere faptul că această provocare nu era singurul lucru pe care îl aveam, am ajuns să fac proiecte mai simple (cum ar fi doar o implementare de proiectare cu HTML / CSS, fără JavaScript).

Dacă aș mai face vreodată această provocare, aș face:

  • Faceți mai puține zile (30 sau 50) sau
  • Concentrați-vă 100% pe provocare (gata cu munca clientului sau cu alte proiecte etc.)

Astfel aș putea face mai multe “sofisticat” aplicații.

Cu toate acestea, sunt mulțumit de proiectele pe care le-am realizat având în vedere situația dată.

De asemenea, am ajuns să petrec mult timp postând pe social media (Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram – pentru care am creat de fiecare dată o nouă imagine).

Poate că un sistem bun de „partajare peste tot” ar ajuta la accelerarea procesului.

Nu mă înțelegeți greșit, postarea pe SM este importantă și nu aș renunța, dar aș accelera dacă este posibil.

Ar trebui oamenii să facă această provocare?

Dacă vrei o provocare bună. Da.

Dacă vrei să înveți lucruri noi. Da.

Dacă doriți să creați un angajament cu publicul dvs. Da.

Ar trebui să faci 100 de zile? Depinde.

Aveți timp? Atunci fă-o. Altfel aș face doar varianta de 30 de zile.

Ce urmează pentru tine?

O altă provocare. ?

Pentru 2020, intenționez să fac all-in YouTube așa că voi începe anul cu o provocare de 31 de zile și 31 de videoclipuri (mai multe despre asta în curând). Vreau să am un backlog solid de videoclipuri pentru canalul meu de YouTube, așa că această provocare merge foarte bine pentru asta.

Cine știe … poate o voi continua dacă totul merge bine.

Abonati-va dacă vrei să urmărești progresul meu! ?

Concluzie

Dacă aveți alte întrebări, anunțați-mă și voi fi bucuros să vă răspund și să actualizez articolul!

Sper că acest lucru ți-a fost de ajutor!

Mulțumesc că ai citit! ?

Citiți mai multe articole despre blog.