de Mike Williams

Cum am construit Airbnb de studiouri de muzică într-o singură seară

Cum am construit Airbnb de studiouri de muzica intr o singura
Aceasta este partea 1 din Cum serialez eu cu Routech Sunt încântat să vă împărtășesc!

Uneori îți vine o idee despre care doar știi că trebuie construită. Așa am venit Studiotime, care a început ca o simplă idee de piață pentru artiști pentru a rezerva studiouri de muzică. Astăzi, este cea mai mare piață online pentru studiourile de muzică!

Faza inițială a ideii

Ideea pentru Studiotime mi-a venit într-o seară și am început imediat să caut Vânătoare de produse si “Airbnb pentru x” Colectie. Am presupus că voi descoperi că această idee a fost deja construită. Spre surprinderea mea, totuși, nu am putut găsi ceva similar. Acesta este momentul în care m-am angajat să construiesc Studiotime.

În calitate de producător serial și antreprenor, încerc să am un proces și un flux de lucru atunci când încep cu proiectele, astfel încât să pot optimiza atât timpul, cât și resursele. În acest caz, am avut resurse sau ajutoare puține sau deloc, așa că am stabilit aceste reguli pentru crearea Studiotime:

  1. Vino cu un nume și o siglă captivante în câteva minute. Nu explorați inițiativele de design / branding pentru MVP.
  2. Folosiți tehnologia / codul preexistent pe cât posibil și nu reinventați piața economiei partajate din partea tehnologiei (am folosit Sharetribe).
  3. De la idee la un prototip funcțional nu ar trebui să depășească o seară și aceasta ar fi o limită. Anulasem planurile de cină odată ce m-am angajat la construcție. Până la sfârșitul serii aș avea un MVP pentru Studiotime sau aș pune această idee pe spate pentru a mă putea concentra pe munca mea de zi cu zi Thinkbox în timpul săptămânii de lucru.
  4. După construirea de seară a Studiotime, a doua zi s-ar petrece încercând să-i conving pe câțiva prieteni să se înscrie în industrie, așa că am putut confirma că este nevoie de acest concept.

Construirea MVP

După ce am scris aceste reguli pe o tablă albă (pentru responsabilitate), am trasat fluxurile de bază pentru crearea contului de utilizator, listarea unui studio, solicitarea și rezervarea unui studio și alte fluxuri care trebuiau definite. Aș putea să le folosesc ca ghid la modificarea Sharetribe platformă. Odată ce am avut aceste fluxuri la locul lor, majoritatea timpului am petrecut-o configurând listările și informațiile care ar fi necesare pentru a răspunde nevoilor mele pentru Studiotime. Sharetribe nu a fost configurat inițial pentru rezervări sau închirieri, ci s-a axat pe vânzarea de bunuri și servicii. Trebuia să elimin orice caracteristici și să o optimizez pentru cazul de utilizare al Studiotime.

ad-banner
1611378667 488 Cum am construit Airbnb de studiouri de muzica intr o singura
Modificarea câmpurilor de listare a studiourilor, a filtrelor și a altor date specifice pentru Studiotime pe Sharetribe panoul de administrare al platformei.

Dincolo de această configurare, modificare și testare inițială, am rezistat dorinței de a personaliza în continuare și am marcat MVP inițial ca fiind făcut în jurul orei 1 dimineața în acea noapte.

Obținerea primilor utilizatori și construirea ofertei inițiale pe piață

A doua zi, am menționat Studiotime câtorva prieteni din industria muzicală și au fost șocați să afle că nimeni altcineva nu a construit deja acest lucru (așa cum am fost pentru prima dată). De asemenea, nu le-a venit să creadă că eu am fost cel care a construit-o efectiv, ceea ce a oferit o validare mai mare a faptului că există o nevoie reală de ea. Câțiva dintre ei s-au înscris și ei, așa că au fost primii utilizatori ai Studiotime!

Întrucât era vineri și eram ocupat să conduc Thinkbox, nu am petrecut o perioadă semnificativă de timp pentru inițiativele de marketing. Am putut găsi cu adevărat timp să postez despre Studiotime pe rețeaua mea de socializare și să vorbesc în continuare cu câțiva dintre prietenii la care am ajuns mai devreme. De asemenea, am reușit să fac câteva postări pe Craigslist în seara aceea. Sâmbătă, am găsit studiouri pe Craigslist și le-am contactat pentru a încerca să le înscrie la Studiotime (inventar).

1611378668 180 Cum am construit Airbnb de studiouri de muzica intr o singura
Postare originală pe Craigslist pentru Studiotime. Acest lucru a generat câțiva utilizatori în weekend-ul dinaintea lansării noastre de Product Hunt luni.

Pe lângă această inițiativă Craigslist, am luat și eu Stare de nervozitate unde am trimis un tweet la influențatori din industrie și la mass-media, comunicându-le Studiotime. Scopul a fost să creștem gradul de conștientizare și să atragem un anumit interes înainte de a lansa a doua zi produsul Hunt, unde speram să le atrag cu adevărat atenția. Rezultatele nu au fost impresionante, dar am avut primele studiouri și utilizatori acum pe Studiotime, ceea ce a fost util pentru lansare.

În acest moment, site-ul se afla încă pe un URL de testare, dar am decis să cumpăr www.studiotime.io și l-a depus la Vânătoare de produse Duminică seara. De când am folosit Sharetribe în loc să-l construiesc de la zero, nu eram nerăbdător să împărtășesc că l-am trimis la Product Hunt, deoarece alți producători trimit de obicei versiuni personalizate. M-am dus să dorm în acea seară cu puțină emoție în jurul lansării Product Hunt.

Lansarea produsului Hunt

Luni dimineață a început cu verificarea Vânătoare de produse. Spre surprinderea mea, au existat câteva voturi pozitive și un pic de tracțiune inițială! Am început să primesc prin sute notificări prin e-mail pentru noii utilizatori până la prânz și chiar am avut oameni din Europa care cereau să își adauge studiourile pe site. Din moment ce mă gândisem doar să am Los Angeles și New York City ca orașe cu care să încep, am creat o listă de așteptare pentru studiouri din orașe pe care nu anticipasem să le aveam la acea vreme.

1611378668 54 Cum am construit Airbnb de studiouri de muzica intr o singura
Am primit 130 de voturi pozitive la Product Hunt!

Înaintează rapid până la ora 18:00 în ziua Vânătoare de produse lansare și Studiotime a atins peste 1k utilizatori! Am înregistrat studiouri, o comunitate în creștere de artiști și chiar o listă de așteptare pentru studiouri pe piețe pe care nu le-am deservit încă. Am avut chiar oameni care mi-au trimis prin e-mail cerându-mi să fim ambasadori pentru Studiotime și, de asemenea, să întrebăm dacă angajăm (eu)!

1611378668 625 Cum am construit Airbnb de studiouri de muzica intr o singura
Doar unul dintre e-mailurile pe care le-am primit întrebând dacă angajăm de la profesioniști din industria muzicală.

Când Apasă și mass-media te acoperă

Până luni seară, mă gândeam că săptămâna a început foarte bine pentru proiectul meu secundar și că ar putea genera un interes suplimentar pe drum. Spre surprinderea mea (din nou!) Revista FACT ne-a luat și am scris o piesă despre Studiotime care a condus trafic semnificativ către site.

1611378669 776 Cum am construit Airbnb de studiouri de muzica intr o singura

Știam că doar cele 130 de voturi pozitive pe Product Hunt nu le atribuiseră primelor mii de utilizatori și acest articol a fost doar începutul într-o serie de mențiuni de presă, bloguri și altele din industria muzicală care au luat cunoștință de Studiotime. Eforturile de sensibilizare din weekend, conștientizarea Product Hunt și cuvântul din gură s-au combinat pentru a ne pune în centrul atenției industriei muzicale. Am fost ridicați și acoperiți de BBC, Hypebeast, Forbes și peste 50+ alte media și bloguri.

Cu resurse puține sau deloc, dar folosind procesul, tactica și viteza, am reușit să duc Studiotime dintr-o idee la MVP într-o seară, apoi să generez mii de utilizatori și tracțiune inițială în câteva ore.

Vedeți mai degrabă un format video al acestuia cu mai multe detalii? Urmăriți acest videoclip de 12 minute, unde împărtășesc mai multe:

Iată partea 2 a acestei serii despre Studiotime: Cum am scalat cea mai mare piață de studio de muzică din lume