de Florent Crivello

Cum am construit TinyMails: o extensie cromată care vă ajută să scrieți e-mailuri mai scurte

Cum am construit TinyMails o extensie cromata care va ajuta

M-am plâns de o perioadă scurtă de timp. Corespondența personală – în special e-mailurile – este la fel de detaliată ca oricând.

Unele dintre acestea se datorează faptului că acum este mult mai ușor să generezi mult conținut (computerele sunt mai rapide decât mașinile de scris, care sunt mai rapide decât mâna lungă).

Când compuneți un e-mail, clienții dvs. de e-mail vă întâmpină cu un câmp de text frumos gigant care pare să spună: „Acum este momentul să scrieți acel roman la care visați!” Comparați acest lucru cu câmpul de text ridicol de mic al aplicațiilor IM (în albastru):

Cum am construit TinyMails o extensie cromata care va ajuta

Desigur, e-mailurile sunt mai bogate în conținut decât mesajele instantanee, dar cred, de asemenea, că oamenii ar fi împinși să scrie e-mailuri mult mai scurte dacă acea casetă ar fi mai mică (și s-ar extinde automat pe măsură ce tastați, ca în Facebook Messenger).

Deci, în spiritul „nu te plânge de X, construiește Y în schimb”, am construit TinyMails, prima mea extensie Chrome. Pe măsură ce compuneți un e-mail, TinyMails vă arată câte cuvinte ați scris, împreună cu o estimare a duratei de citire. De asemenea, face ca textul estimării să devină din ce în ce mai roșu pe măsură ce e-mailul devine din ce în ce mai lung.

Cum am construit TinyMails o extensie cromata care va ajuta

Puteți să-l descărcați aici de pe Magazin web Chrome, votează-l pe ProductHuntși trimite-l pasiv-agresiv tuturor celor pe care îi cunoașteți, care tind să fie amănunțit în e-mailurile lor (eu unul am adăugat un link la semnătura mea).

Lucrurile tehnice

Pentru cei curioși, am pus sursa extensiei aici pe GitHub. Am folosit uimitorul InboxSDK, care oferă un API de nivel înalt pentru a face față Gmail / Inbox, permițându-mi să mă concentrez pe logica reală a extensiei mele și să o construiesc în 2 sau 3 ore.

Pe măsură ce îl codificam și profilam, am observat că este mult mai greu de calculat decât am crezut. O parte din aceasta este doar JavaScript fiind JavaScript. Dar fac și acest lucru în care – de fiecare dată când este apăsată o tastă – clonez întregul DOM al câmpului de text de compunere, astfel încât să pot elimina semnătura din numărul de cuvinte. Se pare că acest lucru nu este banal, așa că l-am făcut să facă acest lucru de cel mult 5 ori pe secundă. Acest lucru este suficient de frecvent pentru a vă simți în timp real, dar mai eficient din punct de vedere energetic decât comportamentul anterior.

Simțiți-vă liber să contactați pe Twitter (@Altimor) pentru feedback / sugestii și lăsați o recenzie dacă vă place 🙂