de Vivian Egwu

Cum am devenit programator cu provocarea # 100DaysofCode

În copilărie care a crescut în sat, fără acces la o sursă de alimentare regulată sau la internet și, pierzându-și tata la o vârstă fragedă, ideea unei lumi moderne nu m-a părăsit niciodată.

În calitate de văduvă, mama mea înțelege că singura șansă pe care am avut-o în copilărie în sat este educația. Și educație, ea mi-a dat-o. În timp ce am crescut în satul din partea de est a Nigeriei, am avut ocazia să merg la școală.

Chiar și când jonglez între casa bunicii și a mamei, am putut vedea hotărârea din ochii lor de a-mi oferi tot ce este mai bun. În timp ce cresc în sat pentru a o ajuta pe bunica, am vândut cărți de reîncărcare pe străzile din Lagos în timpul sărbătorilor, astfel încât mama să știe și să înțeleagă că nu este singură.

Călătoria este supraviețuirea unei fete și a unei mame văduve. Am absolvit, dar găsirea unui loc de muncă a devenit o altă călătorie pe cont propriu. În cele din urmă aș găsi unul ca reprezentant al serviciului pentru clienți.

Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode
Eu de serviciu ca ofițer de servicii clienți

Scuturarea bruscă a companiei, care a dus la decuplarea colegilor mei, a fost momentul pentru mine. A fost deschizătorul meu de ochi din mai multe motive, dar doar unul s-a remarcat. Aveam nevoie să creez locuri de muncă și să nu fiu demis dintr-o singură.

Aceasta a început călătoria mea în dezvoltarea de software. Am jurat să mă învăț când am aflat că nu-mi permit pregătirea profesională la diferite centre de formare din Lagos. Nu a contat pentru că eram pasionat de crearea de bogăție și oportunități de locuri de muncă prin soluții tehnologice simple.

Am intrat online pentru a căuta materiale de învățare. Pe 3 ianuarie 2018, am dat peste Routech și am decis să încerc.

Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode

Am început cu HTML și după câteva provocări de codare, am fost îndrumat să mă alătur unuia dintre grupurile lor de pe Facebook. M-am alăturat grupului Routech Lagos.

În timp ce derulez pe pagină, observ o postare a lui Hector Okolo (administratorul) care le cere celor care nu au fost împerecheați ca # 100DaysCodeChallenge să le indice pentru asociere.

Am întrebat ce înseamnă # 100DaysCodeChallenge și întreaga idee a arătat grozav. Am indicat interesul și am fost asociat. În acel moment, încă lucram ca reprezentant al clienților. Era o slujbă de 7 ore, care putea fi fie tura de dimineață, fie cea de după-amiază. Am decis să aloc zilnic 2 ore din timpul meu provocării codului.

Am scris cod acasă dacă eram în tura de după-amiază sau am rămas cu 2 ore înapoi după muncă pentru a-mi face provocarea de cod de 2 ore dacă eram în tura de dimineață. Am postat ceea ce am învățat în fiecare zi pe Pagina de Facebook Routech Lagos și pe a mea pagina de twitter sperând să primească corecturi de la oameni care știau mai bine decât mine.

Am făcut acest lucru timp de o lună și am reușit să proiectez un site web care nu răspunde pe o singură pagină, pe care l-am numit Naijapedia.

1611494465 988 Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode
Captură de ecran a site-ului web Naijepedia

Ideea a fost să spunem noi înșine povestea Nigeria. Am vrut ca alte continente să știe că Africa nu este un continent întunecat, deoarece majoritatea se referă la el, ci alcătuit din toate nuanțele de „Gri” (răul, cel bun și cel mai bun), inclusiv tinerii inteligenți și inovatori.

Până acum, m-am alăturat Facebook Developers Lagos pe pagina lor de Facebook. Am făcut o captură de ecran a acestei pagini și am postat pe grupul Facebook Developers și am explicat ideea din spatele ei.

Cuvintele de încurajare pe care le-am primit de pe acea singură pagină au fost uimitoare. Unele persoane au întrebat dacă proiectul este open source, astfel încât să poată contribui. La acea vreme, nu știam ce sunt open source și Github, așa că le-am adăugat la lista mea de învățare.

Una dintre persoanele uimitoare pe care le întâlnesc în acea zi – că nu pot spune această poveste fără să-i menționez numele – este Joseph Jones Agunbiade. După ce mi-a văzut postarea pe Facebook Developers Circle Lagos, a început să discute cu mine.

Am vorbit despre o mulțime de lucruri centrate pe munca mea și pasiunea pentru programare. Aflând că mă învăț și că nu-mi pot permite să plătesc și să învăț de la școlile de programare, mi-a oferit o bursă pentru a veni să mă alătur clasei sale de dezvoltare Frontend la școala sa de programare. Univelcity la Yaba, Lagos, Nigeria.

Am luat cea mai mare decizie din viața mea în acea zi. Am decis să iau bursa și să renunț la slujbă. A fost o decizie grea, dar am luat-o oricum și nu regret acum.

1611494466 719 Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode
Ziua absolvirii la Școala de programare Univelcity Yaba Lagos.

După trei luni de practică practică, mi s-a oferit un stagiu plătit de trei companii diferite (Laboratorul de media civică, Avans tehnologic, și Sistemul de robotică). Am făcut stagii la Robotics System, cunoscută și sub numele de Școala de Informații Computaționale Yaba, Lagos, Nigeria.

A fost cea mai mică plată a oportunităților de stagiu, dar știind că 18 tineri dezvoltatori pe diferite stive lucrau la două aplicații grozave m-a făcut să o aleg.

La Robotics, am lucrat cu echipa care a dezvoltat Secapay (o soluție Fintech) și Evy (un sistem de gestionare a evenimentelor). După stagiu, m-am alăturat CodeLagos, o inițiativă a guvernatorului statului Lagos Ambode pentru a instrui tinerii în programare ca Facilitator.

Restul, după cum se spune, este istorie. Astăzi, dezvolt o aplicație pentru una dintre cele mai importante bănci din Nigeria și pregătesc în prezent tinerii din același domeniu pentru utilizare gratuită GreyAfricaHub.

1611494466 176 Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode
GreyAfricaHub Instruire gratuită pentru web design la DevamplifyHub Awka Anambra State Nigeria.

Încă nu sunt acolo, învăț și evoluez în fiecare zi.

1611494466 23 Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode
Birou nou ca dezvoltator de software

Scopul meu în 2019 este să devin Senior Developer. Pasiunea și inspirațiile mele vin din interior. Ambiția de a crea locuri de muncă pentru colegii tineri și de a ajuta la reducerea șomajului în Nigeria mă continuă.

În prezent sunt colaborator la Routech Lagos, moderator la Cercetătorii dezvoltatorilor Facebook Lagos și fondator al GreyAfricaHub. Scopul meu este de a îndruma, instrui și ajuta la creșterea tinerilor care vor fi autosuficienți, independenți și independenți.

Am organizat întâlniri, seminarii, ateliere și am vorbit în mod egal la unele dintre evenimente cu aceste grupuri.

1611494467 174 Cum am devenit programator cu provocarea 100DaysofCode
Vorbind la Routech Lagos Meet-Up.

Aștept cu nerăbdare să am una dintre cele mai bune soluții software cu singurul scop de a reduce într-o bună zi șomajul tinerilor din Africa. De asemenea, m-am angajat să mentor 7 dezvoltatoare aspirante de sex feminin în 2019.

Nu sunt sigur că voi fi cel mai bun mentor, dar promit că vom învăța împreună până vom atinge cu toții obiectivul nostru ca dezvoltatori de software.

Poate că nu am creat încă 10 milioane de locuri de muncă, dar hei, sunt pe drumul acela și sunt fericit.