de Primož Cigler

Cum am dublat durata de viață a bateriei pe Mac-ul meu închizând literalmente o filă dintr-un browser

Cum am dublat durata de viata a bateriei pe Mac ul

Astăzi vreau să împărtășesc un hack rapid și ușor dublat timpul pe baterie pe laptopul meu.

Este atât de ușor de făcut odată ce știi unde să cauți.

Îmi petrec cea mai mare parte a timpului pe laptopul meu din browser. Acest lucru se datorează în principal faptului că citesc lucruri, rămân pe social media sau dezvolt site-uri web. Folosesc Chrome pentru aceasta, rar deschid orice alt browser – de cele mai multe ori doar pentru testare.

În general, se știe că Chrome nu este o aplicație eficientă din punct de vedere energetic, deci este un compromis, dar mi se pare mult mai bine (în special pentru dezvoltatori) decât orice altceva.

De ceva timp am început să observ că bateria nu durează atât de mult ca atunci când am cumpărat acest laptop acum un an și jumătate. Este normal să-și piardă puterea în timp. Dar apoi, într-o zi în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, când stăteam bolnav în pat, am decis să verific ce anume îmi consumă bateria atât de repede și dacă pot să o repar.

Din fericire, OS X vine cu Monitorul de activitate, care vă oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu care aplicații au cel mai mare impact asupra duratei de viață a bateriei.

Cum am dublat durata de viata a bateriei pe Mac ul
Monitor de activitate

Dacă sortați lista după coloane Impact mediu energetic, veți găsi cele mai supărătoare aplicații. În cazul meu Google Chrome. Puteți rezolva cu ușurință problema renunțând la aplicație, dar așa cum am menționat, acest lucru nu a fost viabil în cazul meu, deoarece vreau să folosesc Chrome.

Captura de ecran de mai sus a fost făcută în momentul în care scriu acest lucru și afișează Chrome „fix”. Când am mers să-l analizez pentru prima dată, Impact mediu energetic valoarea pentru Chrome a fost cu mult peste 100, în jur de 140.

Deci, cum am reușit să-l reduc la aproximativ o treime?

A fost destul de simplu. A trebuit literalmente închideți o singură filă în Chrome, care folosea multe CPU.

Bara mea de instrumente din Chrome arată astfel:

1611971526 401 Cum am dublat durata de viata a bateriei pe Mac ul

Am câteva file fixate pe care vreau să le deschid mereu și apoi vin filele care „Vino si pleaca”.

Există un instrument puțin cunoscut în Chrome, care vă permite să analizați cât de multe resurse filele individuale consumă. Se numeste Gestionar de sarcini și îl poți găsi în Meniu> Mai multe instrumente> Activitate Manager.

1611971527 610 Cum am dublat durata de viata a bateriei pe Mac ul
Unde puteți găsi Managerul de activități în Chrome

Când este deschis, acesta va dezvălui mai multe detalii fine despre CPU și RAM cheltuite în Chrome.

1611971527 209 Cum am dublat durata de viata a bateriei pe Mac ul
Meniu de sarcini Chrome

Ceea ce vă interesează este CPU – acesta este ceea ce vă consumă bateria.

Găsiți filele care sunt în mod constant pofticioase pentru CPU și ucideți-le cu foc!

Pentru cazul meu. Am avut cursurile de schimb valutar (USD în EUR) deschise tot timpul. A fost această pagină. Și uitați-vă la acest lucru, când am deschis această pagină și fixat:

1611971528 98 Cum am dublat durata de viata a bateriei pe Mac ul
Fila XE.com este atât de intensă în procesor (fila era inactivă când am creat captura de ecran)

A fost o alegere evidentă. Pot trăi fără filă fixată despre cursurile de schimb, dacă acest lucru îmi face laptopul să fie viu de două ori mai mult.

Dacă credeți că bateria laptopului dvs. se confruntă din cauza Chrome, consultați Managerul de activități Chrome. Ucideți cele mai lacome site-uri web cu foc și anunțați-i dezvoltatorii. Probabil că fac niște lucruri murdare în JavaScript care îți consumă bateria ca naiba.

S-ar putea să mă urmărești mai departe Stare de nervozitate, dar amândoi știm că Twitter este foarte zgomotos. Asa ca poti lasă-mi e-mailul tău și vă voi trimite ocazional lucruri pe care le consider utile.