de Jonata Corrêa

Cum am folosit cadrul de învățare Apple pentru a crea prima noastră aplicație

Cum am folosit cadrul de invatare Apple pentru a crea
Link pentru aplicație: https://goo.gl/CUK8oz

După o lună de muncă, echipa mea și cu mine am terminat prima versiune a Echo, aplicația noastră de urmărire iOS. L-am construit ca urmare a unei provocări create de metoda Challenge Based Learning (CBL) și a fost o experiență extraordinară.

Aplicația noastră permite utilizatorilor să-și împărtășească locația cu oamenii pe care îi iubesc și îi lasă pe aceștia să-și urmărească locația în timp real, atunci când merg acasă. În acest fel, toată lumea poate acționa ca gardieni știind întotdeauna ce se întâmplă și luând măsuri dacă este necesar. Este o idee simplă construită pentru a ajuta oamenii din comunitatea noastră.

Vreau să împărtășesc ce este CBL și cum ne-a ajutat să creăm idei, prototipuri și lansări sau soluții, astfel încât alții să poată folosi această tehnică și pentru a crea proiecte minunate.

Ce este CBL?

„Învățarea bazată pe provocări (CBL) oferă un cadru eficient și eficient pentru învățare în timp ce rezolvă provocările din lumea reală. Cadrul este bazat pe practici inovatoare în educație, mass-media, tehnologie, divertisment, recreere, la locul de muncă și societate. ” – Promisiune digitală

Elevii de astăzi trebuie să rezolve problemele din sălile de clasă axate pe conținut, dar aceste probleme, de obicei, nu au context real. Este greu pentru un student să se simtă angajat atunci când nu vede legătura dintre ceea ce învață și lumea reală. Acolo intră CBL.

CBL este un cadru de învățare care îi ajută pe elevi să învețe rezolvând probleme din lumea reală și generând soluții pentru a-și ajuta comunitatea. Ceea ce înveți construind ceva este tipul de cunoștințe pe care nu îl uiți niciodată, CBL îți permite să înveți în timp ce te distrezi în acest proces. Și cel mai important, angajează studenții.

Cadrul a apărut dintr-un proiect educațional creat de Apple și a fost testat în întreaga lume. Oferă o modalitate mai bună de a învăța și rezolva probleme în același timp.

Este flexibil, personalizabil și scalabil. Îl puteți folosi pentru a învăța aproape orice și pentru a îmbunătăți șansele ca proiectele dvs. să se potrivească efectiv nevoilor reale ale oamenilor reali.

Cum a facilitat procesul?

Pentru noi, CBL a fost baza solidă în care echipa noastră ar putea avea o idee, să o evolueze și să o arunce dacă este necesar. Este, în opinia noastră, cel mai bun mod de a învăța și de a te simți angajat și conectat la un subiect pe care construiți.

Învățarea și crearea ceva pot fi foarte grele. Învățarea bazată pe provocări o face mai ușoară oferind instrumentele necesare pentru a vă ghida prin pașii de a trece de la o idee brută la un produs final.

Cum functioneaza?

Cadrul are 3 faze: Angajați, investigați și acționați. Fiecare fază creează fundamentul pentru următoarea. Până la sfârșitul procesului, veți fi trecut de la o idee mare și ideologică la o soluție finală și utilă.

1611339249 405 Cum am folosit cadrul de invatare Apple pentru a crea

Angajați:

Prima fază este de departe cea mai importantă. Aici faceți brainstorming de idei și treceți de la un concept abstract numit idee mare la o provocare acționabilă. Această fază constă din 3 pași: Idee mari, întrebare esențială și provocare

Trebuie să definiți care Idee mare vei lucra cu. Trebuie să fie un concept larg care poate fi explorat în mai multe moduri. Fiecare subiect care este semnificativ pentru dvs. și pentru comunitatea mai largă poate fi o idee mare. Câteva exemple sunt: ​​relații, sănătate, securitate, programare, învățare și politică. Este important să alegeți un subiect care vă interesează pe dvs. și grupul dvs., cu care să vă puteți raporta și să simțiți că puteți face ceva. Cu cât îți place ideea ta mare, cu atât vei fi mai ușor să înveți, să te distrezi și să creezi o soluție utilă și semnificativă.

Am ales siguranța la domiciliu. Deoarece orașul nostru natal este chiar al 11-lea cel mai periculos oraș din lume, a fost un subiect foarte rezonant pentru noi.

1611339250 977 Cum am folosit cadrul de invatare Apple pentru a crea
Sursă

După alegerea ideii dvs. mari, descompuneți-o într-o provocare acționabilă utilizând întrebare esențială proces. Marea idee trebuie să genereze o gamă largă de întrebări despre problemele și nevoile zonei.

Tu și echipa dvs. trebuie să începeți să puneți întrebări despre problemă și să luați notițe. Din aceste întrebări veți selecta o întrebare care are o semnificație foarte puternică pentru grup. Acesta va fi al tău întrebare esențială.

Întrebarea esențială trebuie să fie legătura dintre viața ta și marea idee. Întrebarea trebuie să fie provocatoare și trebuie să încurajeze cercetarea să răspundă.

Câteva exemple de întrebări esențiale și ideile lor mari sunt:

 • Securitate: Cum se simt oamenii sosind sau părăsind casa lor? (folosit la Echo)
 • Sănătate: Ce este un stil de viață sănătos?
 • Economie: Cum afectează absolvirea liceului sau a colegiului economia?
 • Schimbarea climei: Care este impactul utilizării mele de combustibili fosili pe planeta mea?

Următorul pas este de a transforma întrebarea esențială într-un apel la acțiune provocând grupul să creeze o soluție locală la o problemă globală. Rezultatul este că veți avea provocarea cu care să lucrați. Trebuie să știi că ceea ce înveți va fi consecința provocării pe care o vei alege și nu opusul. Este important să acordați atenție procesului care vă va conduce la alegerea provocării.

Este important ca provocarea să aibă două fațete: să fii aproape de casă și totuși să ai un sens mai mare. De exemplu, provocarea noastră a fost: Creați un mediu acasă mai sigur pentru toată lumea. După cum puteți vedea, această provocare este foarte apropiată de noi și are, de asemenea, o atracție globală. În acest fel aveți o semnificație personală și un sentiment de scop mai mare.

„Dacă provocarea este prea largă sau vagă, studenții vor flesca. Dacă este prea îngust, ei nu vor putea experimenta pe deplin direcția de sine necesară pentru a dezvolta abilitățile pe care le cultivă învățarea bazată pe provocări. – Promisiune digitală

Câteva exemple de provocări sunt:

 • Schimbarea climei: Reduceți consumul de fosile ale familiei.
 • Sănătate: Ajută-ți prietenii să-și dezvolte obiceiuri mai sănătoase.
 • Conflict: Îmbunătățiți toleranța la școala dvs.

Faza Engage se încheie cu crearea unei declarații provocatoare convingătoare și acționabilă.

Investiga:

„Cursanții planifică și participă la o călătorie care construiește fundamentul pentru soluții și se adresează cerințelor academice.” – Promisiune digitală

În timpul fazei Investigare, punem întrebări, cercetăm și documentăm totul. Acest lucru ne ajută să înțelegem mai bine problema și să ne clarificăm ideile despre provocarea pe care încercăm să o rezolvăm.

Această fază se descompune în:

 • în curs de dezvoltare Întrebări orientative
 • identificarea Activități și resurse pentru a răspunde la aceste întrebări
 • și Analiza cercetării

Dacă provocarea se conectează la o anumită zonă (în cazul nostru a fost crearea unei aplicații iOS), atunci această fază trebuie să aliniați aceste interese și să încercați să găsiți o modalitate de a crea o soluție folosind cunoștințele aplicabile ale zonei cu care lucrați. .

Întrebările îndrumătoare:

Odată ce grupul dvs. a stabilit provocarea, trebuie să generați întrebări pentru a include tot ce are nevoie grupul pentru a învăța să dezvolte o soluție pentru provocare. Orice nevoie și orice îndoială pe care o are grupul trebuie să fie scrise ca o întrebare îndrumătoare. Ideea este să găsiți ceea ce trebuie să știți pentru a rezolva problema definită de provocare. Câteva exemple de întrebări orientative despre provocarea legată de apă sunt:

 • Cum folosim apa?
 • Câtă apă folosim?
 • Cum se risipeste apa?
 • Câtă apă este irosită?

Cu cât lista dvs. de întrebări este mai mare, cu atât mai bine. Nu presupuneți niciodată ceva de la sine înțeles. Întrebări evidente și de bază, cum ar fi „De unde vine apa? ” sunt de obicei cele care duc la cele mai bune idei.

Brainstorm tot ce știi despre provocarea ta și ceea ce mai ai nevoie să descoperi. Acesta este un mod bun de a începe cu întrebările dvs. de ghidare.

Activități și resurse:

Trebuie să vă studiați întrebările îndrumătoare și să decideți ce resursă să utilizați sau ce activitate să faceți pentru a răspunde la întrebare. O modalitate bună de a găsi activitățile de ghidare este de a crea o matrice cu trei coloane cu întrebările de ghidare din prima coloană și activitățile / resursele aferente din a doua coloană. După finalizarea activităților, plasați rezultatele în a treia coloană.

Exemple de Resurse orientatives includ: conținut și cursuri online, baze de date, manuale și rețele sociale.

Exemple de Activități de ghidare includ: simulări, experimente, proiecte, seturi de probleme, cercetare și jocuri.

Analiză:

Odată ce ați obținut rezultatele, este timpul să analizați datele acumulate și să identificați temele. Când construiam Echo, această fază ne-a făcut să realizăm ceva interesant: oamenii se temeau să nu fie atacați când intră și ies din casele lor. Așa că acesta a fost punctul pe care trebuia să îl rezolvăm, trebuie să creăm o soluție pentru a face mai sigură intrarea și ieșirea din casă a oamenilor, comunicându-le prietenilor unde se îndreaptă și când ajung.

Act:

„În faza Act, soluțiile bazate pe dovezi sunt dezvoltate și implementate cu un public autentic și rezultatele evaluate. Cursanții combină dorința de a face diferența cu o demonstrație de stăpânire a conținutului. ” – Promisiune digitală

Odată ce finalizați faza de investigație, veți avea o bază solidă pentru a începe dezvoltarea conceptelor soluției. De acum înainte trebuie să creați cea mai bună soluție posibilă pentru a vă ajuta să rezolvați provocarea pe care o alegeți. Această fază are 3 părți. Soluţie, implementare și evaluare.

soluţie partea este analiza datelor generate de faza de investigație pentru a găsi o singură soluție de schiță și prototip. Nu vă fie teamă să luați în considerare multe soluții și să aruncați multe dintre ele. Este important să găsiți ceva care să corespundă nevoilor provocării și interesului grupului.

După identificarea soluției dvs., trebuie să o implementați. Această fază se schimbă de la proiect la proiect, dar tot ce trebuie să faceți este să dați viață soluției pe care ați definit-o.

Acum aveți soluția de lucru și următorul pas este să a evalua rezultatul prin definirea unor puncte cheie și privirea înapoi la proces pentru a reflecta la ceea ce a funcționat și la ce nu.

Continua sa inveti

Aici v-am dat rezumatul CBL. Dar dacă doriți să vă adânciți (ceea ce vă recomand), iată câteva linkuri pe care le-am folosit ca referință:

Mulțumesc că ai citit

Mulțumesc pentru timpul acordat! Nu ezitați să mă contactați sau pe oricare dintre colegii mei de echipă.