de Tim Park

Cum am obținut primul meu post de dezvoltator, fără stagii, chiar din facultate

Cum am obtinut primul meu post de dezvoltator fara stagii
Mulții mei pretendenți.

Obținerea unui loc de muncă din școală este greu.

Mai ales atunci când se pare că orice alt absolvent proaspăt a fost internat la Google sau Facebook sau Amazon (sau toate cele trei) din anul doi. Crede-mă, știu. Când am început vânătoarea de locuri de muncă la începutul acestui an, am trimis 93 cereri de locuri de muncă, 2 din care au rezultat oferte de muncă cu normă întreagă. Este vorba despre o rată de conversie de 2% de la aplicații la oferte cu normă întreagă.

Un pic de fundal …

Am absolvit o școală de nivel mediu cu note de nivel mediu și un total mare de zero stagii sub centura mea. Mi-am luat A-urile, B-urile mele, C-urile mele și câteva D-uri (scuze părinților mei) – strict în mijlocul haitei.

Ideea este că Nu m-am remarcat. Deci, de ce m-ar angaja cineva una dintre cele mai competitive piețe de muncă de acolo? Există literalmente mii de candidați mai calificați din care ar putea alege companiile.

Privind în urmă, există 5 elemente cheie care a contribuit la eventuala mea angajare. Am încercat să distilez ceea ce am învățat în atribute destul de generice. Acestea sunt aplicabile indiferent dacă sunteți un gradat CS proaspăt ca mine sau un profesor de școală elementară care caută să schimbe cariera.

Deci, fără alte îndoieli, iată-le 5 componente cheie pentru a-ți ateriza primul loc de muncă în tehnologie (fără ediție de stagiu).

Elementul 1: Persistență

1611998048 729 Cum am obtinut primul meu post de dezvoltator fara stagii
Imgur

Așa cum am menționat anterior, am primit 2 oferte de locuri de muncă din 93 de cereri. Este vorba despre o rată de conversie de 2% (sau 46 de respingeri pe ofertă). Adică, dacă nu ești un zeu al ingineriei, te vei confrunta cu multă respingere. Va deveni descurajant.

Rețineți că există atât de multe motive pentru care o companie ar putea respinge un candidat. Asta este dincolo de controlul tău. De exemplu, efectiv redus, reorganizare internă.

Asa de nu o lua personal și continuați camionajul. Cine știe? Poate că următoarea aplicație pe care o trimiteți este cea care vă oferă o ofertă. Nu faceți greșeala de a renunța devreme și de a pierde care ar putea fi următorul dvs. loc de muncă.

Elementul 2: Diligență

Cum am obtinut primul meu post de dezvoltator fara stagii
Curtoazie de GIPHY

Practică, practică, practică.

Interviurile tehnice sunt simple – fie întâlnești barul de angajare, fie nu. Asta inseamna trebuie să fii pregătit pentru interviurile care îți apar. Pentru mine, asta însemna 2-4 ore de pregătire pentru interviu pe zi pentru cele 3 luni pe care le recrutam.

Este posibil să nu aveți acest tip de timp, dar ideea este că asigurați-vă că sunteți pregătiți cât mai bine posibil pentru oportunitățile pe care vi le oferă – pentru că dacă cererea dvs. de locuri de muncă seamănă cu a mea, atunci aceste oportunități vor fi fie puțini și distanți.

Pregătirea pentru interviu este propria sa fiară, așa că nu voi aprofunda ceea ce a fost regimul meu de studiu în acest articol, dar iată câteva resurse pe care le-am găsit utile atunci când studiez:

Algoritmi și structuri de date

Întrebări de interviuri practice

Proiectarea de bază a programului

Elementul 3: Resursivitatea

Folosește totul (și toată lumea) la dispoziția ta.

Utilizați portalul de carieră al școlii dvs. pentru a aplica la companiile mici care vă vor ocupa forța de muncă ieftină și fără experiență și vă vor dezvolta abilitățile într-un mediu cu risc scăzut. Nu vei fi plătit mult. Nu va fi plin de farmec. Dar este ceva de pus pe CV și este cu un pas mai aproape de jobul la care vrei să ajungi.

Dezvăluire completă, aceasta este exact cum mi-am obținut primul loc de muncă în ultimul an de școală. Aceasta a fost literalmente singura slujbă pe care am avut-o în CV-ul meu, alături de o listă de proiecte secundare, când a venit timpul să aplic la companiile de tehnologie mai mari.

Profitați de conexiunile personale, dacă aveți. Întreabă-i pe prietenii prietenilor părinților tăi dacă pot transmite CV-ul tău persoanelor potrivite din companiile lor. Întrebați-l pe tipul pe care l-ați întâlnit în tren. Întreabă-o pe femeia pe care ai întâlnit-o la acea petrecere. Oamenilor le place să ajute și este atât de mic, încât șansele sunt că nimeni nu va respinge direct cererea dvs. de a trimite un e-mail pentru dvs.

Toată lumea își datorează succesul cuiva, așa că nu vă simțiți rău când cereți ajutor. De fapt, oamenii pe care îi întrebați probabil au ajuns acolo unde sunt deoarece au pus destule întrebări pentru a ajunge acolo. Și când va veni momentul în care oamenii vin tu pentru ajutor, nu uitați de toți oamenii care v-au ajutat să ajungeți acolo unde vă aflați și asigurați-vă că îl plătiți înainte!

Elementul 4: Abilități ușoare

1611998049 343 Cum am obtinut primul meu post de dezvoltator fara stagii
Curtoazie de GIPHY

Îmi place să cred că a fost atitudinea mea scârțâitoare, go-getter și cotloanele mele inginerești magnifice, care mi-au fermecat intervievatorii și i-au înspăimântat să-mi extindă o ofertă. Nu a fost. Din fericire, trebuie doar să fii o ființă umană decentă, cu abilități de comunicare de bază.

Ești receptiv la critici sau ești obstinat defensiv? Ești capabil să-ți articulezi clar gândurile sau logica ta e greu de urmat? Ești un profesor bun sau devii nerăbdător atunci când cineva nu are înțelegere? În cele din urmă, ești cineva cu care aș vrea să lucrez?

Potrivit lui Forbes, lipsa abilităților soft vă poate ucide șansele de a fi angajat, cu un nespus de 75% dintre profesioniștii care recrutează își scurtează interviurile din cauza abilităților insuficiente. Așadar, explorați-vă abilitățile ușoare, deoarece acestea ar putea chiar să salveze un interviu altfel teribil.

Caz de caz: am primit una dintre ofertele mele după unul dintre cele mai proaste interviuri din istorie, pentru că „le-a plăcut energia mea pozitivă”. Au spus asta la telefon când am primit oferta mea. Deci fii pozitiv. Îți va face un loc de muncă.

Elementul 5: Noroc

Acesta de fapt nu este atât de util. Îmi pare rău!

Fără stagii de practică și o listă nesimțită de proiecte pirate împreună în CV-ul meu, ce stimulent a existat pentru ca recrutorii să ajungă la mine în mijlocul mării de foști stagiari Google și absolvenți de la Stanford? Sincer să fiu, nu prea mult.

Când CV-ul meu a ajuns la birourile (sau căsuțele primite) ale recrutorilor, în esență se rezuma dacă se simțeau suficient de generoși pentru a-mi oferi șansa să intervievez.

Nu puteți face mare lucru aici, așa că nu luați respingerile personal. Asigurați-vă că „vă rugăm să țineți cont de orice oportunități viitoare”.

Important este să recunoaștem că o parte din procesul de angajare este în totalitate scăpat de controlul dumneavoastră.

Folosiți aceste cunoștințe pentru a vă motiva să profitați din plin de lucrurile pe care le aveți do au control asupra.

Fi persistent în eforturile dvs. de a căuta fiecare oportunitate. Fi harnic în pregătirile tale, astfel încât să fii gata să zdrobești interviurile pe care ți le faci do obține. Fi descurcăreț în maximizarea numărului de clienți potențiali pe care îl aveți prin conexiunile personale și centrele de carieră. Și în cele din urmă, perfecționează-ți abilități ușoare până în punctul în care toată lumea pe care o întâlnești va dori să lucreze cu tine.

Nu există nicio formulă secretă pe care să o poți urma, care să te angajeze.

Nu există un număr magic de întrebări Leetcode de finalizat pentru a fi angajat, nici o succesiune de pași de urmat pentru a debloca magic o ofertă de muncă. Când ești respins, nu da vina pe procesul de interviu. Nu da vina pe inginerii care v-au intervievat. Tu și cu mine nu primim acel lux. Pentru că la sfârșitul zilei, suntem doar foști studenți săraci care încearcă să fie angajați și nicio schimbare de vina nu va schimba acest lucru, indiferent cât de rupt și / sau inutil ai crede că este procesul de angajare.

Cu fiecare respingere, întrebați-vă:

  • Ce domeniile în care m-am descurcat prost?
  • De ce m-am descurcat prost în acele zone?
  • Cum pot îmbunătăți acele zone pentru data viitoare?

Identifică-ți slăbiciunile și lucrează din greu pentru a le remedia, pentru că, în cele din urmă, tocmai asta se rezumă la: un pic de noroc și o mulțime de muncă grea.

Dacă îți place ceea ce citești, există mai multe de unde a venit asta!

În calitate de tip aflat în primele etape ale carierei sale tehnice, scriu despre – ați ghicit – primele etape ale carierei tehnologice.