„Ritmul standard este pentru chumps. Sistemul este conceput astfel încât oricine să poată ține pasul. Dacă sunteți mai condus decât „oricine” – puteți face mult mai mult decât se așteaptă oricine. Și acest lucru este valabil pentru TOATE viețile – nu doar pentru școală. ” – Derek Sivers, fondatorul CD Baby

Învățarea codării poate fi o provocare – mai ales atunci când aveți și un loc de muncă și o familie cu copii mici. În ciuda acestor lucruri, am decis că ritmul standard nu era pentru mine.

Scopul meu în a scrie toate acestea nu este să mă laud – deși sunt extrem de mândru de aceste realizări. Scopul meu este să te conving că ritmul standard nu este potrivit tu, fie.

Am făcut multe în ultimul an. Am obținut două certificări Oracle Java, două certificări CompTia și certificarea front-end Routech. Fiecare dintre aceștia ia la majoritatea oamenilor multe luni de pregătire, dar le-am făcut pe toate în trei săptămâni fiecare.

Și nu în ultimul rând, am finalizat toate cursurile necesare pentru a obține o a doua diplomă de licență în dezvoltare software de la o universitate acreditată, în mai puțin de șase luni.

Am făcut toate acestea în timp ce lucram cu normă întreagă, petreceam regulat cu soția mea și cei doi copii mici și făceam voluntariat în comunitatea mea.

Una dintre cheile pentru a realiza toate acestea a fost un soț uimitor și de susținere. ?

Dar au existat și alte lucruri care au ajutat.

Care este motivația ta?

După ce am fost profesor de K-12 timp de cinci ani, mi-am dat seama că nu vreau să predau într-o școală restul vieții mele.

Mi-a plăcut partea didactică a predării, dar am urât partea forțată-a-face-lucruri-pe care nu-și-doresc-să le facă. Managementul clasei din districtul meu școlar urban a fost foarte stresant pentru mine. De asemenea, deveneam dezamăgit de întregul sistem educațional. Se pare că pregătim elevii pentru locuri de muncă care nu vor mai exista.

Am fost mereu interesat de codificare și chiar uneori am învățat studenții mei codarea de bază folosind Scratch și Code.org. Am decis că este timpul să învăț suficient cât să o fac cu normă întreagă.

Dorința unui nou loc de muncă a fost o motivație mare. Fiecare zi petrecută la slujba mea de profesor era un stimulent pentru a mă împinge în continuare spre obiectivul meu.

Cercetare, cercetare, cercetare

Este important să nu te grăbești să înveți. Nu toate școlile sau resursele de învățare sunt egale, iar alegerea greșită poate face o mare diferență în capacitatea ta de a-ți atinge obiectivele.

Am încercat să stabilesc ce metodă de învățare ar funcționa cel mai bine pentru mine și familia mea. Deși știu că există multe modalități de a intra în industria tehnologică, am decis un traseu oarecum tradițional: o diplomă de licență. Știam că am deja câteva cursuri care se vor transfera într-un nou program. Am analizat multe opțiuni școlare, dar m-am decis Universitatea Guvernatorilor de Vest din următoarele motive:

  1. Totul este online, așa că nu ar trebui să iau timp de la familie pentru transport.
  2. Poți lucra în ritmul tău, așa că am știut că pot termina foarte repede. De îndată ce terminați toate sarcinile și examenele pentru o clasă, puteți merge imediat la clasa următoare.
  3. Costul este redus – aproximativ 3000 USD pe șase luni.
  4. Este reputat, acreditat și a fost recomandat de Președintele Obama și Bill Gates.
  5. Gradul a inclus certificări recunoscute în industrie. Știam că acestea vor spori credibilitatea educației mele.

Baterea obiectivelor ambițiilor

La început, scopul meu era să-mi termin întreaga diplomă de licență într-un an. La o lună de la program, am decis să-mi revizuiesc obiectivul și să termin în șase luni.

În acest moment am făcut ceea ce m-a ajutat cel mai mult în scopul meu de a termina rapid: am făcut un program al zilei exacte în care voi termina fiecare clasă, astfel încât să pot termina în termen de 6 luni.

Am programat între 1 și 3 săptămâni pentru fiecare clasă, în funcție de cerințele clasei. De asemenea, am făcut planuri în acel moment despre cum aș termina fiecare clasă foarte repede. A fost foarte util să am multe sub-obiective pe tot parcursul procesului de învățare pentru a mă asigura că am rămas pe drumul cel bun.

Cum am obtinut un al doilea grad si am obtinut
Secțiunea din foaia de calcul reală pe care o foloseam pentru a planifica cursurile.

Obiectivele ambițioase sunt importante. Acestea mi-au oferit o motivație suplimentară pentru a mă împinge. A studiu de Journal of Consumer Research a arătat că obiectivele ambițioase îi fac pe oameni mai fericiți. Am ajuns să îndeplinesc sau să depășesc toate termenele mele autoimpuse și asta m-a bucurat cu siguranță!

Program detaliat

Am creat un program săptămânal detaliat pentru a mă ajuta să petrec mult timp învățând fără a-mi neglija familia și alte responsabilități. Am programat în timp de familie, timp de voluntariat, timp cu prietenii și chiar o noapte săptămânală de întâlniri!

1611205629 445 Cum am obtinut un al doilea grad si am obtinut
Programul pe care l-am creat la începutul diplomei. Am un program și mai detaliat acum.

Un program detaliat m-a ajutat să mă asigur că viața mea a rămas echilibrată. Cu toate acestea, există un lucru pe care nu l-am pus în programul meu: televiziune.

Am urmărit doar 3 episoade de televiziune tot timpul în care am lucrat la diploma mea. Am avut un program atât de strâns de păstrat, astfel încât să-mi pot îndeplini obiectivele, astfel încât să nu am timp pentru televizor. De asemenea, orice timp petrecut la televizor însemna mai puțin timp cu familia mea. De la absolvire, am continuat să limitez televiziunea, astfel încât să mă pot concentra pe codare.

Era important pentru mine să renunț la lucruri pentru a-mi atinge obiectivele.

Ignorați urășii!

Fiecare student de la Western Governors University primește un mentor. Studenții au apeluri săptămânale cu mentorii pentru a-i menține pe drumul cel bun. Ori de câte ori mi-am împărtășit obiectivele cu mentorul meu, ea a încercat să mă încurajeze să fiu puțin mai rezonabilă.

Ei bine, în loc să fiu mai rezonabil, am decis să-mi stabilesc obiective mai ridicole. Știu că a avut intenții bune, dar am decis să ignor avertismentele ei și am încetat să-mi împărtășesc obiectivele cu ea.

Am constatat că uneori este util să nu împărtășim obiective cu anumite persoane dacă nu vor fi încurajatoare.

Maximizarea timpului

Pe lângă timpul meu programat pentru a învăța dezvoltarea de software, am găsit și modalități de a mă potrivi și mai mult studiului. De exemplu, am folosit majoritatea pauzelor de prânz pentru a studia. De asemenea, am purtat adesea în buzunar însemnări pe care le puteam examina ori de câte ori aveam un moment liber.

Un alt lucru pe care l-am făcut (și îl fac în continuare) a fost să-mi iau zile libere de la jobul meu de predare pentru a lucra la cursurile mele sau la proiectele de programare. În timp ce îmi finalizam diploma, mi-am planificat zilele libere pentru a mă alinia în programul meu, când știam că am cursuri mai greu de trecut.

Încerc să îmi reevaluez în mod constant programul și cum îmi petrec timpul, pentru a putea avea o eficiență mai mare.

Obișnuiam să codez mult după ce copiii mei mergeau la culcare. Cu toate acestea, am observat că până la sfârșitul zilei, creierul meu pur și simplu nu funcționa la fel de bine. Mi-am schimbat programul de somn, așa că acum mă culc în jurul orei 21:00 și mă trezesc la ora 04:00 pentru a codifica (și a crea videoclipuri de antrenament). Acest lucru poate suna puțin nebunesc, dar mi-a crescut foarte mult productivitatea.

Aflați ce fac alții

Am petrecut mult timp pe pagina Reddit pentru colegiul meu și diverse forumuri citind despre ce au făcut alții care i-au ajutat la cursurile lor. Pentru certificările din industrie, au existat și mai multe resurse disponibile pentru a ajuta. Acest lucru mi-a permis să planific mai bine cel mai rapid mod de a termina.

Aproape întotdeauna există cineva care a mers înaintea ta și este important să-l identifici și să înveți de la ei.

Învățarea de la ceilalți a fost, de asemenea, foarte utilă în timpul parcurgerii programului Routech. Persoanele cu experiență din comunitate sunt întotdeauna dispuse să ajute sau să ofere sugestii în forumurile lor și în camerele de chat ale comunității.

Expediați-l!

1611205629 42 Cum am obtinut un al doilea grad si am obtinut

livrare înseamnă a trimite un produs completat.

Au fost de multe ori când m-am întrebat dacă ar trebui să pun mai mult timp să lucrez la proiecte sau să studiez. Atunci mi-aș da seama că nu am timp dacă aș vrea să-mi respect termenele autoimpuse.

Termenele mele m-au obligat să acționez înainte să mă simt complet pregătit și acest lucru a dat cu siguranță roade.

Am constatat că este mai important să scoți proiecte acolo decât să le perfecționezi. Dacă încercați să vă asigurați că totul este corect, este posibil să nu terminați niciodată. Când aveți dubii, expediați-l!

Regula 80/20

1611205630 684 Cum am obtinut un al doilea grad si am obtinut

Regula 80/20 prevede că, pentru multe evenimente, aproximativ 80% din efecte provin din 20% din cauze. Când învățați dezvoltarea de software, acest lucru înseamnă că aproximativ 20% din conținutul de învățare va conține aproximativ 80% din ceea ce veți folosi de fapt. Puteți economisi mult timp dacă vă concentrați doar pe primele 20%.

Pentru diploma mea, citesc doar între 20-30% din conținutul necesar. Conform regulii 80/20, acest lucru a fost suficient pentru a înțelege peste 80% din subiect.

Trucul constă în a determina 20% pe care să se concentreze. Mă întrebam adesea: „Dacă aș proiecta examenul, aș include acest material?”

Într-adevăr, atunci când înveți ceva, ar trebui să te întrebi dacă face parte din 20% din conținutul de învățare care îți va oferi 80% din valoare.

Acest lucru se referă la ideea informațiilor just-in-time. De obicei, nu este benefic să înveți ceva pe care nu intenționezi să îl folosești în viitorul apropiat, mai ales atunci când memoria ta este la fel de proastă ca a mea. ? Când lucrez la proiecte, încerc să aflu de ce voi avea nevoie doar pentru acel proiect.

Angajatorii se preocupă adesea mai mult de proiectele pe care le-ați creat decât de modul în care ați învățat să codificați. Păstrarea acestui fapt în minte vă va ajuta să decideți cum să vă folosiți cel mai bine timpul.

Continuarea lucrurilor înainte

Nu mi-am luat timp liber de la învățare după ce am terminat studiile. Am realizat importanța proiectelor, așa că am intrat direct în Routech și am început să creez proiecte personale pentru a-mi construi portofoliul. Am reușit să aplic în continuare toate strategiile pe care le-am folosit la finalizarea diplomei de licență.

De asemenea, am continuat să folosesc aceste strategii când am decis să încep să creez videoclipuri de instruire JavaScript. Acum postez videoclipuri de instruire JavaScript aproape în fiecare zi pe canalul YouTube Routech.

Dacă sunteți interesat de lucrurile specifice pe care le-am făcut pentru fiecare clasă pentru a-mi termina rapid diploma de WGU, puteți verifica această postare de blog.

Sper că unele dintre strategiile pe care le-am folosit vă pot fi de ajutor, chiar dacă viața voastră este la fel de ocupată ca a mea.

Amintiți-vă: ritmul standard este pentru chumps. Poți face mai bine!

**Actualizați** Noul meu curs video despre algoritmi software este acum live! Verifică Algoritmi în mișcare din publicațiile Manning. Obțineți o reducere de 39% a cursului meu folosind codul ‘39carnes‘!