Routech a început provocarea #AWSCertified la începutul acestui an. Puteți obține certificarea AWS cu cursuri total gratuite.

Da, ai citit bine. Cursuri gratuite.

AWS oferă 12 certificări. Astăzi, 3 cursuri sunt disponibile pe canalul YouTube Routech:

 1. AWS Certified Cloud Practitioner
 2. AWS Certified Solutions Associate Architect
 3. Asociat dezvoltator certificat AWS

În această postare, vă voi arăta cum să treceți cu succes examenul AWS Certified Developer Associate.

Sa incepem.

Stabiliți o rutină de învățare

Suntem cu toții ocupați în viața noastră de zi cu zi. Întotdeauna ceva de făcut și niciodată suficient timp. Pregătirea pentru AWS Certified Developer Associate necesită timp și angajament.

Potrivit lui Andrew Brown, pot trece până la 2 luni de studiu pentru a trece acest examen. Trebuie să vă murdăriți mâinile pentru a înțelege toate conceptele discutate în curs, contrar certificatelor AWS Certified Cloud Practitioner sau AWS Certified Solutions Architect Associate.

Mi-au trebuit 20 de zile pentru a-mi finaliza pregătirea pentru examen, dar nu asta este ideea. Ceea ce contează este angajamentul tău de a învăța în fiecare zi.

Am progresat prin pași de bebeluș. De luni până sâmbătă. În fiecare zi, m-am dedicat 4 sau 5 ore sarcinii. Cu siguranță, puteți petrece mai puțin timp. Cel mai important lucru este să găsești ceea ce este mai bine pentru tine și să lucrezi regulat.

Pregătirea mea a fost împărțită în 4 pași:

 1. Urmăriți 2 sau 3 secțiuni ale cursului în timp ce luați notițe
 2. Scufundă-te în lucruri pe care nu le-am înțeles
 3. Citiți hârtie albă AWS
 4. Luați examene practice

Am folosit cursul gratuit ExamPro AWS Certification dezvoltat de Andrew Brown. Este un curs de 16 ore postat pe YouTube, care vă ajută să înțelegeți AWS și să exersați cu secțiunile Follow Along. Andrew Brown a făcut o muncă extraordinară. Explicațiile sale sunt foarte clare și merg direct la subiect.

Uneori vei fi frustrat să nu înțelegi ceva. Îmi amintesc că am fost blocat toată după-amiaza cu primul Follow Along. Chiar m-am gândit să-l omit pentru că era atât de demotivant.

A doua zi, după o noapte bună de somn, am petrecut toată ziua depanând codul. Am trimis chiar o cerere de pull pentru a-i ajuta pe alții. Rezolvarea acestei probleme m-a ajutat să mă adânc în lucruri pe care nu le înțelegeam și m-a motivat să scriu alte povești AWS pentru a-mi consolida cunoștințele.

Cum am promovat examenul asociat pentru dezvoltatori certificat AWS
https://github.com/ExamProCo/TheFreeAWSDeveloperAssociate/tree/master/EB-Follow-Along-Docker

După finalizarea cursului, s-ar putea să simțiți nevoia să completați ceea ce ați învățat. Puteți citi hârtia albă AWS recomandată de Andrew Brown.

1611599167 136 Cum am promovat examenul asociat pentru dezvoltatori certificat AWS
Carte albă AWS recomandată

În cazul meu, am citit următoarele:

 • Practicarea integrării continue și a livrării continue pe AWS: accelerarea livrării de software cu DevOps
 • Microservicii pe AWS
 • Arhitectură pentru cloud: cele mai bune practici AWS

A fost prima dată când am citit hârtie albă AWS. Trebuie să recunosc că am fost plăcut surprinsă! M-a ajutat foarte mult să înțeleg lucrurile care îmi lipseau și mi-a dat încredere să îmi rezerv examenul.

Dacă sunteți curios despre cum să vă programați examenul online, puteți viziona videoclipul YouTube al lui Marcia Villalba. Ea explică tot ce trebuie să știi pentru a nu te stresa prea mult.

Ceva demn de menționat: AWS vă oferă o reducere de 50% pentru rezervarea următorului examen când treceți unul!

Cu câteva zile înainte de examen, vă recomand cu tărie să vă antrenați cu examene practice. Le puteți găsi cu ușurință pe Internet. Andrew Brown mi-a dat acces la ExamPro pentru a lua Examen de practică asociat dezvoltator.

1611599167 787 Cum am promovat examenul asociat pentru dezvoltatori certificat AWS
ExamPro Developer Associate Practice Exam

Examenul de practică a fost o provocare. Este aproape de examenul real. Aveți la dispoziție 2 ore pentru a răspunde la 65 de întrebări și ceasul bifează. După trimiterea examenului de practică, scorul dvs. este afișat. Cel mai important, puteți să vă revizuiți răspunsurile greșite și să citiți explicațiile pentru a înțelege de ce ați făcut aceste greșeli.

Dacă nu ați reușit examenul de practică, asigurați-vă că vă examinați întâi întrebările / răspunsurile înainte de a susține același examen de practică. Vă va îmbunătăți încrederea în examenul real.

Am reușit să promovez examenul AWS Certified Developer Associate. Înainte de asta, am trecut de AWS Certified Cloud Practitioner și AWS Certified Solutions Architect Associate cu aceeași pregătire.

Toate acestea necesită timp, răbdare și dăruire. Nu sunt special, o poți face și tu. La început nu va fi ușor, dar merită făcut.

Cursul nu este suficient

Te înșeli dacă crezi că cursul de 16 ore este suficient pentru a te lăsa să treci. Dacă intenționați să vă programați examenul după ce ați studiat doar acest curs, veți rata cu siguranță multe întrebări.

Nu vă faceți griji, Andrew Brown a abordat majoritatea acestor subiecte în cadrul cursului AWS Certified Solutions Architect Associate.

Iată o listă neexhaustivă pentru a vă ajuta cu examenul:

Începătorii pot trece examenul

Spuneți că sunteți un începător complet și vă întrebați dacă ar trebui să luați mai întâi AWS Certified Cloud Practitioner.

AWS a proiectat un Calea de învățare a dezvoltatorilor cu certificările recomandate.

1611599167 957 Cum am promovat examenul asociat pentru dezvoltatori certificat AWS
Calea de învățare AWS Developer

AWS Certified Cloud Practitioner nu este obligatoriu. Ești bine să mergi dacă ai niște elemente de bază în programare.

Desigur, pregătirea examenului va necesita mai multă muncă. Stabiliți-vă rutina de învățare pentru a vă pregăti suficient. Nu vă fie teamă să vă scufundați singuri. Trebuie să înțelegeți cursul și să nu îl memorați. Asigurați-vă că înțelegeți containerele și integrarea continuă și livrarea continuă (CI / CD).

Continuă să lucrezi, o poți face!

Experiența mea de examen online

Am avut o problemă tehnică cu examenul meu online. Procurorul mi-a început examenul după procesul de check-in. Dar ecranul meu s-a înnegrit și a fost imposibil să văd întrebările!

Proctorul m-a contactat prin conferință audio. Am petrecut 20 de minute împreună încercând să rezolvăm problema, dar a fost imposibil să încep examenul.

Dacă vi se întâmplă ceva similar, trebuie să contactați serviciul clienți cât mai curând posibil. Este imposibil să vă conectați din nou la examenul dvs. online. Trimiteți direct formularul dvs. de e-mail la: https://home.pearsonvue.com/aws/contact

1611599167 16 Cum am promovat examenul asociat pentru dezvoltatori certificat AWS
Serviciul clienți Pearson VUE

Problema dvs. va fi rezolvată în 3-5 zile lucrătoare. Este nevoie de aproximativ o săptămână pentru a vă programa din nou examenul. Fii răbdător!

Pentru a evita surprize neplăcute, vă recomand:

 • Rulați Test de sistem înainte de examen
 • Reporniți laptopul în ziua examenului
 • Asigurați-vă că vă conectați la contul dvs. cu 30 de minute mai devreme pentru a începe procesul de check-in
 • Închideți toate aplicațiile, cu excepția aplicației de examen, după check-in

Nu în ultimul rând, programarea examenului pentru prima dată poate fi dificilă. Odată cu situația actuală, poate fi dificil să găsești un program potrivit pentru tine.

Știați că vă puteți reprograma programarea la examen de două ori dacă nu sunteți mulțumit de asta? Este exact ceea ce am făcut pentru a doua încercare. Prima mea întâlnire la examen a fost la 21:15, ceea ce nu mi-a fost bine. Am reușit să schimb programarea la ora 15:00 și să trec!

Acum este rândul tău

În aproape 42 de zile m-am angajat în provocarea #AWSCertified.

A fost obositor și nu a fost ușor în fiecare zi, dar nu am niciun regret. Deși încă nu cunosc toate serviciile AWS (este posibil chiar asta?), Am învățat multe despre AWS și cloud computing. Știu sigur că mă va ajuta în viitor!

De asemenea, am întâlnit niște oameni destul de uimitori pe parcurs. La început, am fost puțin reticent să trimit un tweet despre progresul meu sau să încurajez oamenii. Acum, sunt convins că acesta este cel mai bun mod de a face această provocare.

Nu fi timid! Simte-te liber sa alătură-te canalului Discord pentru a vă pune întrebările sau a contacta persoane direct pe Twitter. Veți fi uimit de rezultat.

A fost o călătorie lungă. Aș dori să le mulțumesc lui Andrew Brown și Quincy Larson pentru că au făcut-o posibilă.

Mi-am făcut partea mea și acum este rândul tău.

Sunteți gata să vă angajați în provocare?

Alte intrebari? Nu ezitați să mă contactați pe Stare de nervozitate sau direct pe canalul Routech Discord. Voi încerca din răsputeri să vă răspund.