de Madison Kanna

Cum am trecut de la începător complet la dezvoltator de software – și cum poți și tu

Cum am trecut de la incepator complet la dezvoltator de
Așezat într-o cafenea.

Acum doi ani, am fost chiar acolo unde ești azi.

Am vrut să devin programator profesionist. Dar habar nu aveam cum să fac asta.

Nu aveam nici o facultate, nici o experiență de codificare anterioară și am supt la matematică.

Și a existat îndoielea copleșitoare: Poate cineva dori pe mine deveniți dezvoltator?

Ei bine, am făcut-o să se întâmple. Am slujba mea de vis. Sunt dezvoltator de software.

Sunt deseori întrebat cum am făcut-o.

Iată cele trei acțiuni vitale pe care le-am făcut care m-au ajutat să trec de la un începător complet la un dezvoltator de software.

1. Construiți-vă Foaia de parcurs

Cea mai mare greșeală pe care aspiranții o fac este că ei nu au plan.

Nici o foaie de parcurs.

Când nu ai niciun plan, te simți pierdut. Luați tutoriale de codare, poate construiți un proiect sau două. Apoi trec lunile. Crezi, voi deveni vreodată dezvoltator? Toate acestea sunt atât de confuze. Habar n-ai ce cale să iei.

Soluția? Construiți o foaie de parcurs – chiar acum. Creați un plan pentru modul exact în care veți deveni dezvoltator.

Primul dvs. pas: decideți dacă veți face un bootcamp de codificare sau veți urma cursuri online.

Pentru mine, am decis să nu particip la un bootcamp. Mi-am creat curriculum-ul și m-am învățat …Tot.

Deoarece am crescut la domiciliu, eram confortabil să învăț singură, așa că am decis să mă învăț să codez folosind diferite cursuri online, de la Routech la Udacity.

Această abordare costă mult mai puțin decât un bootcamp, dar avea un dezavantaj: am avut Nu mentori de codificare sau curriculum de codificare de urmat. Învățarea din resursele online înseamnă că nu plătiți nimic sau foarte puțin, dar, așa cum am descoperit, nu aveți prea mult sprijin. Și te vei lupta singur ca și mine.

Oamenii sunt atrași să învețe să codeze din resurse online, așa cum am făcut, dar nu este întotdeauna cea mai bună cale. Costul redus este un mare beneficiu, dar asigurați-vă că sunteți capabil să învățați bine pe cont propriu și să vă trageți la răspundere – fără multă îndrumare sau sprijin.

Bootcamp-urile sunt scumpe, dar adesea vin cu mult mai mult sprijin și responsabilitate.

Decideți cu atenție ce cale este cea mai potrivită pentru dvs.

Dacă învățați să codificați fără un bootcamp, vă sugerez să alegeți un program online accesibil, care să aibă cel puțin o mentorat și un curriculum de urmat. Dacă faceți acest lucru, vă veți asigura că vă luptați mai puțin și veți obține feedbackul de care aveți nevoie. Nanodegradele și gradele tehnice ale Caselor din arbori ale Udacity oferă unele recenzii de mentorat și coduri.

Dacă decideți să învățați să codificați gratuit, curriculum-ul Routech este fantastic și, dacă vă implicați în comunitatea lor, veți excela.

După ce v-ați ales calea, completați foaia de parcurs răspunzând la aceste întrebări:

  • Vreau să devin un dezvoltator full-stack, frontend sau backend? Decideți ce vă veți concentra asupra învățării. Aflați ce limbă și biblioteci va trebui să învățați.
  • Câte ore pe săptămână voi studia și când? Sculpați orele săptămânii în care veți practica codarea și nu ratați niciodată acele perioade de studiu.
  • La ce dată voi începe să aplic pentru locuri de muncă? Stabiliți un termen pentru momentul în care veți aplica.
  • La ce voi renunța? Este minunat să vă imaginați că lucrați ca dezvoltator, dar drumul până acolo înseamnă dimineața devreme, weekendurile și nopțile târzii de muncă grea.

Fii realist: privește la ce petreci timpul în fiecare săptămână și renunță la un lucru. Pentru mine, nu eram dispus să renunț la timp cu familia, dar am decis să renunț la petrecerea cu prietenii. În majoritatea sâmbetelor, în loc să petrec timp cu prietenii, așa cum am făcut de obicei, am rămas acasă și am programat.

Când vă construiți foaia de parcurs, rețineți: contrar multor hype de marketing pe care le-ați văzut, există Nu curs de codare magică, niciun program magic, niciun bootcamp magic care să te „facă” dezvoltator. O mulțime de oameni mă întreabă ce curs online învățam să codific ca și cum ar exista un „bilet de aur” care te va transforma într-un dezvoltator.

Nu este.

Numai tu vă puteți face dezvoltator.

Greutatea și determinarea dvs. vă vor duce acolo. Dar am folosit și o metodă de schimbare a jocului pentru a învăța să codez pentru a deveni dezvoltator.

Ce-a fost asta?

2. Antrenează-ți concentrarea.

1611763747 351 Cum am trecut de la incepator complet la dezvoltator de

Există un milion de cursuri gratuite de codificare disponibile pentru toată lumea.

Dacă este atât de ușor să accesați cursuri gratuite de codificare, de ce este atât de greu să învățați cum să codificați? De ce este atât de greu să devii dezvoltator?

Pentru că mulți dintre noi nu cunosc abilitatea vitală necesară pentru a învăța și stăpâni limbaje de programare. Această abilitate se numește Muncă adâncă popularizat de informaticianul Cal Newport.

TL; DR: Pentru a învăța lucruri grele, trebuie concentrare intens pentru perioade lungi. E o muncă profundă.

Dar majoritatea dintre noi suntem activi ucigându-ne abilitatea să se concentreze și puțini oameni fac o muncă profundă.

Gândește-te la ultima dată când ai stat la rând. Cât timp trece înainte să vă simțiți obligat să vă luați telefonul și să verificați notificările? Sau ce zici de acest articol în sine – ați trecut la o filă nouă în timp ce citiți? V-ați verificat contul Twitter? ?

Astăzi, este norma să ai atenția unui pește de aur. Iată de ce ne este atât de greu să învățăm lucruri complexe precum codarea. Odată ce mi-am dat seama, mi-am dat seama că, dacă mă angajez să fac o muncă profundă, aș putea învăța lucrurile grele de care aveam nevoie să știu pentru a deveni dezvoltator.

Când vă așezați la cod, setați un cronometru pentru 90 de minute. În tot acest timp, concentrați-vă pe aplicația pe care o creați sau pe problema de codare pe care încercați să o rezolvați. Nu face verificați notificările. Nu face deschideți o filă nouă. Când vă aflați visători cu ochii deschiși, readuceți-vă rapid atenția asupra codificării.

Antrenează-ți concentrarea, așa cum depinde de asta viitoarea ta carieră – pentru că da.

Fără a practica munca profundă, nu aș fi dezvoltator astăzi.

3. Urmărește-ți curiozitatea.

1611763748 118 Cum am trecut de la incepator complet la dezvoltator de

Când majoritatea oamenilor își propun să învețe să codeze, încep un curriculum cu lucruri pe care „ar trebui” să le cunoască.

Apoi se plictisesc. La fel ca la școală, când înveți lucruri noi doar pentru că ar trebui să le înveți, dar nu știi De ce trebuie să le înveți sau De ce chiar îți pasă. Pierderea interesului este ușoară.

Pentru a învăța să codificați, găsiți un lucru despre programare care vă fascinează. Găsiți lucrul care vă face suficient de curioși să aflați despre asta într-o sâmbătă seara – pentru că va trebui să faceți asta uneori.

Există o linie din Alice în Țara Minunilor care mi-a rămas:

Nu mai văzuse niciodată un iepure, nici cu buzunarul de la vestă, nici cu un ceas pentru a-l scoate și arzând de curiozitate, a fugit după ea.

Pe măsură ce am lucrat cu mai mulți dezvoltatori superiori în cariera mea, mi-am dat seama: cei mai buni programatori nu trebuie să se forțeze mereu să învețe mai mult. Învață mereu pentru că, la fel ca Alice, ard de curiozitate.

Unii încearcă să codeze într-o limbă și o urăsc, apoi aleg o altă limbă și o adoră. Asigurați-vă că încercați diferite limbaje de programare și aflați despre diferite domenii din programare pentru a descoperi ce vă stârnește curiozitatea.

Dacă ați încercat să învățați să codificați de mai multe ori din unghiuri diferite și totuși simțiți că vă forțați, atunci codificarea poate să nu fie pentru dvs. Contrar materialului de marketing al majorității bootcampurilor, învățarea codării în trei luni și obținerea unei oferte de muncă de 100.000 USD imediat după aceea, nu este realitatea pentru majoritatea. Codificarea nu este un sistem rapid de îmbogățire. Nu învățați să codificați dacă vă plictisește acest lucru, pentru că veți pierde aflarea curiozității voastre reale în viață. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de tehnologie, dar nu de codificare, există multe alte abilități incredibile și la cerere pe care le puteți învăța: proiectare, analize de date și multe altele.

Dacă aveți o curiozitate cu privire la programare, urmăriți-o. Cu cât te duci mai mult după curiozitatea ta, cu atât ai mai mult. Și, în timp ce vă urmăriți curiozitatea, nu vă faceți griji cu privire la locul de unde proveniți. Nu vă faceți griji cu privire la lipsa dvs. de grad CS sau ce se află în spatele vostru.

Indiferent de vârsta dvs., lipsa unui grad sau experiență anterioară, dacă vă place să codificați, să exersați munca profundă și să faceți din învățare o prioritate în viața dvs. puteți deveni dezvoltator profesionist.

Chiar dacă ești un începător complet.

Începe acum.

Dacă v-a plăcut această poveste, vă rugăm să țineți apăsat pe? buton! Pentru a păstra legătura cu mine, înscrieți-vă la newsletter unde împărtășesc sfaturi despre învățarea codificării și oferirea unui curs de codare gratuit.