2017 a fost un an accidentat, dar interesant pentru mine. Mi-am părăsit jobul de grafician în martie și am intrat în labirintul lumii codării. Cinci luni mai târziu, am primit în sfârșit un loc de muncă ca dezvoltator front-end la Tenten.co.

Fiind un dezvoltator front-end cu normă întreagă timp de șase luni, aș dori să împărtășesc povestea mea de ce și cum am pivotat drumul meu de viață. Aceasta este pentru cei care ar putea fi la fel de neputincioși, dar ambițioși ca mine.

Pentru a fi clar, această postare nu este scrisă din perspectiva unui dezvoltator sau designer experimentat care este capabil să ilustreze o hartă de parcurs clară de urmat. Nici nu este un curs accidental pentru învățarea dezvoltării front-end. Există o mulțime de tutoriale minunate pe această temă și le voi enumera mai târziu în articol.

Amintiți-vă, calea perfectă (universală) pentru toți indivizii nu există.

Trecutul meu

Cum am trecut de la un designer grafic la un
Ale mele Behance pagină

Am fost un designer grafic în vârstă de 24 de ani, fără experiență legată de codificare. În timpul școlii, rezultatele examenului la matematică, fizică, chimie și știință erau îngrozitor de scăzute. Acești subiecți m-au speriat cu formule, numere și erori plictisitoare și complexe. Lucrurile care mă interesau atunci erau întotdeauna frumusețea creată de vopsea, muzică sau cuvinte. Bineînțeles, am ales limba engleză ca specialitate și am fost fascinat de literatură, cultură, fotografie și design la facultate.

Modul în care am învățat singur să fac design la facultate și în cele din urmă am devenit designer grafic după absolvire este o poveste pentru o altă zi. Ideea este că, de-a lungul întregii mele vieți, până anul trecut, am visat să fiu scriitor, fotograf, critic de film, cântăreț și designer, dar nu m-am gândit niciodată să fiu dezvoltator sub nicio formă.

De ce am vrut să codez

Pentru mine, designul grafic are scopul de a rezolva o problemă cu forme vizuale atractive susținute de sisteme sau structuri invizibile.

Întrucât lumea se confruntă cu atâtea probleme critice, cred că gândirea proiectării rezolvării problemelor poate și ar trebui să ajute la rezolvarea unora dintre aceste probleme. Bineînțeles că încercam să dispun ceva frumos doar prima dată când am deschis Photoshop. Cu toate acestea, cu cât am învățat mai multe despre design, cu atât mai mult îmi doream să mă angajez în probleme critice cu designul grafic.

Dar, după multe eforturi de a-mi atinge ambiția, am fost profund dezamăgit de impactul pe care îl poate avea designul grafic în Taiwan (sau poate în întreaga lume?).

Nu există nicio îndoială că sunt încă conștient de puterea și importanța designului excelent. Dar de cele mai multe ori, designerilor li se permite să se ocupe doar de „problema clientului”, în loc să abordeze „problemele reale pe care le are clientul”. Designerii își petrec cea mai mare parte a timpului ghicindu-și dorințele clientului fără date și analize profunde, ci doar cu intuiție, experiență sau bun simț.

M-am săturat de acest joc la doi ani de carieră în design grafic.

Atunci am decis să arunc o privire serioasă la întotdeauna tendința temei de dezvoltare front-end pe Medium.

Am constatat că a fi dezvoltator cu abilități de proiectare vă permite să aveți mult mai mult control și autoritate asupra fiecărui caz și client. În plus, lucrul la dezvoltarea web sau aplicații vă permite să propagați în mod eficient informații.

Mi-am părăsit jobul de design grafic la sfârșitul lunii februarie. Fără un plan elaborat și economii limitate în bancă, mi-am început călătoria de transformare într-un dezvoltator front-end.

Ce să fac

A face primul pas este întotdeauna greu. Dar dacă recunoști care este motivul care te propulsează, lucrurile devin mai simple. De exemplu, dacă scopul dvs. de a deveni dezvoltator este să plătiți mai bine cât mai repede, atunci ar trebui să aflați lucrurile fierbinți de pe piață.

În cazul meu, pentru că mi-am dat seama că obiectivul meu actual era să câștig puterea de a combina designul cu abilitățile de dezvoltare, m-am concentrat pe prezentarea ambelor abilități.

Așadar, mi-am stabilit un obiectiv și am făcut o listă a sarcinilor necesare, cu înțelegerea mea superficială a dezvoltării front-end:

Cum am trecut de la un designer grafic la un
1612009453 467 Cum am trecut de la un designer grafic la un
Lista abilităților pe care am vrut să le învăț și planul dur pe care l-am schițat pe hârtie

1. Scop

Obțineți o slujbă de dezvoltator front-end

2. Cum să atingi obiectivul

Construiți-mi site-ul portofoliului pentru a-mi arăta abilitățile

3. Sarcini de făcut

 • Aflați HTML, CSS, jQuery / JavaScript
 • Site portofoliu de proiectare
 • Pregătirea lucrărilor de portofoliu

Am atribuit numai aceste sarcini pentru mine la început. Dar, pe măsură ce citesc mai multe articole, tutoriale sau cerințe de locuri de muncă, am pus aceste abilități pe listă pe parcurs:

 • Sass
 • Înghiţitură
 • CS50
 • Unix de bază
 • Wordpress de bază
 • Jekyll
 • Cunoștințe de bază AWS
 • Cunoștințe de bază despre rețea

Notă: Pentru a fi sigur, informațiile care explodează pe web m-au bombardat cu mai multe lucruri de învățat. În cele cinci luni, am pus odată pe listă Node.js, React.js, PHP și multe altele. Sarcinile de mai sus au fost cele pe care le-am finalizat efectiv la final.

1612009453 239 Cum am trecut de la un designer grafic la un
Raportul meu Toggl din martie până în iulie 2017

Pentru a urma planul, mi-am stabilit un obiectiv de lucru de 48 de ore pe săptămână. Însemna că trebuia să lucrez opt ore pe zi cu o singură zi liberă într-o săptămână. Toggl m-a ajutat să urmăresc performanța mea.

1612009453 333 Cum am trecut de la un designer grafic la un
Asana pentru program

De asemenea, am luat o obiectiv pe termen lung -> obiectiv lunar -> agendă săptămânală -> daimetodă de agendă pentru a-mi face programul de învățareule, iar Asana a fost cel mai bun asistent al meu în gestionarea acestor sarcini.

Unde să înveți

Am încercat să învăț de pe multe platforme, tutoriale sau articole pe parcurs. Iată lista resurselor și gândurile mele pentru fiecare dintre ele:

Platforme de învățare

Pe atunci, am urât tutorialele care îmi arătau linii de coduri cu care nu aveam nicio idee cu ce să fac. Unii au presupus că știu fiecare din ele sau mi-au spus să o ignor deocamdată. Vă rog, cu adevărat nu am înțeles nici măcar o linie a codului de pe ecran, pentru că eram un TOTAL ÎNCEPUTOR.

Aceste tipuri de prelegeri m-au durut și m-au făcut să mă uit de la sine. În general, nu există o platformă perfectă pentru a învăța totul. Am încercat să fiu cât de flexibil am putut, sărind între fiecare dintre ele.

 • Codecademie O mulțime de oameni l-au recomandat, dar am fost destul de frustrat de tutorialele sale de atunci. Am rămas mereu în practică fără indicii.
 • Cod Şcoală Am petrecut mult timp aici, pentru că profesorii explică de ce este clar. Recomandat.
 • Casă in copac Cel cu cele mai multe reclame pe Youtube! Treehouse a făcut o treabă excelentă în marketing, care funcționează (cel puțin pentru mine ca începător pierdut pe atunci). Acoperă atât de multe subiecte, dintre care unele mi-au fost cu adevărat utile. De exemplu, este greu să găsești un tutorial decent de Wordpress pentru studenții dezvoltatori front-end acolo, dar Treehouse are unul.
 • Routech – Dragoste uriașă pentru Routech! Această comunitate are o cale clară pe care trebuie să o urmeze începătorii și știe când să ia roțile de antrenament departe de elev. Odată am fost îngrijorat de ce să fac în continuare după ce am învățat HTML de bază, CSS și JavaScript, dar Routech a pus proiecte mici pe locurile potrivite în pista de învățare. Comunitatea împărtășește, de asemenea, postări excelente pe Medium și prin e-mailuri. Foarte recomandat!

1612009454 120 Cum am trecut de la un designer grafic la un
Marcajele mele pentru platformele de învățare din Safari

Canalul canalului YouTube

Acesta este cel mai bun loc pentru a învăța gratuit sau pentru distracție. Videoclipurile de pe YouTube nu sunt doar excelente pentru a învăța anumite subiecte în profunzime din playlisturi, ci sunt și utile pentru a avea un gust de cunoștințe interesante.

 • Trenul de codificare – Găzduit de profesorul ITP al NYU, Daniel Shiffman, cel mai puternic profesor pe care l-am văzut vreodată, canalul oferă videoclipuri ușor de urmărit.
 • thenewboston– Acoperă aproape orice subiecte la care mă pot gândi. Gazda, Bucky, are puterea de a face lucrurile intimidante să sune ușor.
 • Academind – Oferă, de asemenea, tot felul de tutoriale. Usor de urmarit. Recomandat.
 • Fun Fun Fun – Gazda Mattias Petter Johansson este un dezvoltator care a lucrat anterior la Spotify și Blackberry. Canalul său este un loc frumos pentru a învăța JavaScript într-un mod ușor.
 • Linux Academy – Am învățat câteva cunoștințe de bază despre AWS aici. Mi-a placut!
 • Computerphile – Videoclipurile de aici sunt despre lucruri despre computer. Interesant de știut, dar probabil că nu voi înțelege niciodată cu adevărat despre ce vorbesc.
 • Eli, tipul computerului – Am învățat cunoștințe despre rețea sau servere aici.
 • mycodeschool – Cel mai bun prieten al meu în timp ce am luat CS50. Acesta explică clar lucrurile din domeniul informaticii. Mi-a plăcut.
1612009454 892 Cum am trecut de la un designer grafic la un
Cod de tren Canal

Articole de citit

Lecturile sunt un mediu perfect pentru subiecte de căi de viață sau inspirație pentru mine. Am fost pompat de articole grozave când am fost frustrat de atâtea ori în cele cinci luni. Iată câteva dintre cele mai bune ghiduri de viață ale mele:

1612009454 173 Cum am trecut de la un designer grafic la un
Aceste articole mi-au dat putere ori de câte ori mă simțeam blocat

Alte resurse utile

 • JavaScript: Înțelegerea părților ciudate – Super curs Udemy care îmi clarifică atâtea părți confuze din JavaScript. Foarte recomandat.
 • CS50 la Harvard – Știam că cunoștințele în domeniul informaticii nu erau o cunoștință obligatorie pentru aplicarea la jobul de dezvoltator junior front-end, dar nu am putut rezista tentației de a urma acest curs, deoarece părea atât de interesant! A meritat timpul meu prețios retrospectiv.
 • NYMY – Episodul 1 – Pieter Levels – NYMY este un spectacol de podcast găzduit de talentatul designer Tobias van Schneider. El a intervievat producătorul NomadList Pieter Levels în acest episod. Am ascultat povestea lui Pieter de mai multe ori când eram jos. Acest spectacol de o oră m-a prezentat la posibilitățile infinite de a fi un programator / designer.

Cum să obțineți un loc de muncă

După aproximativ 4 luni de codare și proiectare non-stop, am aflat în cele din urmă puțin despre front-end. De asemenea, am finalizat aproape 80% din portofoliul meu. În același timp, economiile rămase mi-au fost suficiente doar pentru a putea trăi încă câteva luni.

Era timpul să căutăm un nou loc de muncă.

Din păcate, abia am avut deloc alegeri. Nu multe companii și-au dorit un om fără experiență / experiență relativă în dezvoltare și chiar mai puțini au apreciat valoarea abilităților mele de design grafic. De asemenea, a fost trist să am mai puțin de cinci oportunități de angajare, care ar fi fost potrivite pentru mine. În ceea ce privește aspectul luminos, situația m-a obligat să mă concentrez asupra acestor șanse prețioase.

1612009454 872 Cum am trecut de la un designer grafic la un
?enten.co ?

Mă uitam la agenția de design Zece zece de cel puțin trei ani. Este singura agenție capabilă să valorifice designul, dezvoltarea digitală și inovația în același timp în Taiwan. Le-am avut pe lista mea „vă rog să mă angajați” de mult timp și am crezut că Tenten este singura companie de aici care va fi vândută și pe abilitățile mele multidisciplinare.

În ultimele două luni ale călătoriei mele, am aflat cât de mult am putut despre poziția de dezvoltator junior al Tenten. Între timp, mi-am completat site-ul personal. Când timpul a ajuns la maturitate, am aplicat pentru poziție. Ca planuri de rezervă, mi-am trimis CV-ul și portofoliul și către alte cinci companii. Și am așteptat.

Și, în sfârșit…

1612009455 593 Cum am trecut de la un designer grafic la un

În retrospectivă

Privind în urmă, încă nu aș spune că transformarea de la un designer la un dezvoltator a fost ușoară, dar nici nu a fost atât de greu pe cât am crezut că va fi. Cea mai grea parte a procesului nu a fost niciodată înțelegerea sau scrierea codului, ci motivarea puternică care vă conduce.

Felicitări dacă ați găsit această motivație. Dacă nu ați făcut-o, încercați mai mult înainte de a renunța. Dacă nu încerci niciodată, nu vei ști niciodată.

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o pe parcurs a fost să încep să fac ceva cât mai repede. Știu că este terifiant să faci primul pas pentru a construi de fapt ceva, dar este singura modalitate de a învăța cu adevărat ceva. Amintiți-vă, oricum nu aveți nimic de pierdut.

Zilele și greutățile după ce am devenit oficial dezvoltator sunt o altă poveste.

Sunt atât de bucuros că am fost dezvoltator front-end la Tenten de 6 luni acum. Călătoria învățării nu se termină niciodată!


中文 版 連結 (Versiunea chineză) / Citiți mai multe lucrări despre vinceshao.com