Cum Apple își repară hărțile și o îmbunătățește

Cum Apple își repară hărțile și o îmbunătățește
⏱️ 6 min read

Calendarul maya a prezis că lumea se va termina în 2012 și, atunci când Apple Maps a fost lansat în septembrie, cu siguranță părea că prevestea ceva îngrozitor. După ce agitația sa stins și apocalipsa nu a reușit să apară, totuși, majoritatea oamenilor au uitat de asta – cu excepția Apple. Au lucrat în liniște la construirea propriilor lor hărți full-stack de la început și testul care a fost deja lansat în zona golfului San Francisco pare destul de promițător.

Ce s-a întâmplat oricum cu Apple Maps?

Apple Maps ar fi putut fi decent dacă nu ar fi suferit de o astfel de criză de timp. După ce s-a aflat dacă Google va oferi Apple indicații pas cu pas și dacă Apple va oferi date utilizatorilor Google, niciuna dintre părți nu a dorit să păstreze Google Maps drept principalul sistem de navigare al iPhone. Acest lucru a lăsat Apple doar puțin timp pentru a-și aduna propria aplicație, lucru pe care l-au făcut obținând date de pe hartă de la TomTom, OpenStreetMap și alte surse.

Amestecul de date a ajuns să includă nume inexacte, lipsa de sprijin pentru transportul public și doar locații greșite pentru unele lucruri, ducând la o furtună mediatică de povești despre oameni induși în eroare de aplicație (inclusiv imaginea de mai sus a unui oraș irlandez numit „Aerodrom” care a fost etichetat ca un aerodrom propriu-zis). A fost atât de rău încât a provocat scuze din partea CEO-ului Apple Tim Cook și a dus la plecarea mai multor directori Apple.

Remediile

Utilizatorii de iPhone care s-au deranjat să verifice pe Apple Maps în ultimii ani vor observa că se îmbunătățește constant. Majoritatea erorilor timpurii au fost rezolvate destul de repede și, deși nu a reușit încă să abordeze Google Maps, actualizarea planificată Apple o va apropia destul de mult. Apple a păstrat-o destul de tăcută, dar la sfârșitul lunii iunie 2018, ei a oferit detaliile interioare unui reporter TechCrunch, Matthew Panzarino.

măr-hărți-van

În primul rând, primesc propriile date de data aceasta. În ultimii câțiva ani, Apple a cartografiat lumea (în special San Francisco) folosind imagini prin satelit și camionete care amintesc de faimoasa echipă Google Street View. Gata cu datele terților – Apple va deține totul. Acest lucru este important nu numai pentru controlul calității, ci și pentru viteza de actualizare. În loc să aștepte ca furnizorii lor de hărți terți să adauge un drum nou, Apple va prelua acel loc de muncă.

apple-maps-connect

În al doilea rând, pun în funcțiune un miliard de iPhone. Deși au construit garanții stricte de confidențialitate, ei voi colectați date anonime din călătoriile pe care le faceți pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sistemele de rutare și să identificați problemele și să actualizați nevoile. Nu vei fi niciodată urmărit. Punctele de pornire și de sfârșit ale călătoriilor dvs. vor rămâne blocate pe dispozitivul dvs. și numai felii anonimizate de locație, direcție și viteză vor fi partajate cu Apple.

măr-hărți-3d

În al treilea rând, vor merge în 3D – nu doar funcția flyover pe care o au de ceva timp acum, ci mai mult ca modelele de clădiri 3D ultra-detaliate ale Google (care sunt destul de impresionante; pot chiar să extragă detalii precum unitățile de aer condiționat de pe acoperiș de la imagini prin satelit). Acest lucru este destul de util atunci când navigați la, să zicem, la un bloc de oraș sau într-o țară în care este mai ușor să înțelegeți formele decât limbajul.

mere-hărți-parcuri

În al patrulea rând, combină imaginile și datele din camionete cu datele 3D și editorii umani pentru a crea niveluri de detalii mai precise și mai granulare, care vor face lucrurile precum intrările și afacerile mai ușor de găsit. Acoperirea copacilor, parcurile, zonele sportive și corpurile de apă (chiar și piscinele) vor fi, de asemenea, adăugate la hărți, ceea ce va face navigarea vizuală mult mai ușoară.

apple-maps-helvetica

Al cincilea upgrade major: revizuirea vizuală este destul de impresionantă. Apple depune multe eforturi pentru a se asigura că semnele și marcajele pe care le vedeți în aplicația lor arată la fel ca echivalentele lor din viața reală. Acest lucru poate fi un detaliu la fel de important ca și asigurarea faptului că tot textul de pe semne apare în aceeași ordine sau la fel de mic ca utilizarea fontului Helvetica al sistemului de metrou din New York atunci când se indică direcția de metrou.

Ce este ETA?

măr-hărți-sf

În prezent, puteți accesa noile hărți numai dacă a) instalați versiunea iOS 12 beta și b) live în San Francisco, deoarece aceasta este singura parte a hărții care este live în prezent. Când iOS 12 va fi lansat în această toamnă, California de Nord ar trebui să fie complet acoperită, iar Apple a confirmat că au echipe de cartografiere care lucrează în întreaga lume, deci este probabil că își vor extinde acoperirea în mod continuu. După fiasco-ul inițial, așteptați-vă să-și ia timpul pentru a-l face bine.

Și de ce contează?

În afară de creșterea numărului de companii cu o stivă completă de hărți cu douăzeci și cinci la sută (în prezent doar Google, TomTom, Here și OpenStreetMap au o hartă mondială bazată pe pământ), Apple Maps ar putea deveni, fără îndoială, software-ul de mapare # 2 din lume. Bineînțeles, fără acces la produsul complet, funcțional, aruncă pistolul pentru a-l numi Google Maps-killer, dar dacă este la înălțimea hype-ului, aceasta este o posibilitate reală. Există, de asemenea, speculații că Apple își optimizează hărțile pentru a le ajuta proiect auto auto-condus.

Pentru a prelua cu adevărat piața, totuși, ar trebui să lanseze atât o aplicație Android cât și o aplicație web pentru o mare parte a utilizatorilor de hărți care nu folosesc produsele Apple. Fără aceasta, Apple Maps ar putea avea dificultăți în rivalizarea efectului de rețea Google, cu numeroasele sale recenzii și contribuțiile active ale utilizatorilor. Desigur, având în vedere reticența Apple de a face publicitate sau de a urmări utilizatorii, Apple Maps ar putea fi păstrat ca un serviciu premium pentru a încuraja oamenii să intre în ecosistemul Apple – o schimbare destul de mare față de lansarea inițială din 2012. Oricum, un alt participant la calitate superioară hărțile digitale nu pot fi decât un lucru bun.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x