Cum arată noul magazin Windows 11

Cum arată noul magazin Windows 11
⏱️ 5 min read

Windows 11 are un nou magazin Microsoft. A apărut pentru prima dată pe 28 iunie 2021, împreună cu prima versiune Windows 11 Insider Preview. Noul magazin este o mare îmbunătățire – iată ce este nou.

Cum să încercați singur noul magazin

De la sfârșitul lunii iunie 2021, singura modalitate de a vedea noua versiune Microsoft Store Preview este descărcând versiunea Windows 11 Insider Preview. Noul magazin Microsoft va fi livrat probabil cu Windows 11 când va fi lansat în toamnă. Microsoft a mai declarat că noul design Microsoft Store va apărea și pe Windows 10 la un moment dat, deci ar putea ajunge la Windows 10 înainte de lansarea Windows 11.

O schimbare uriașă: Microsoft va permite pentru prima dată aplicațiile desktop tradiționale Win32 în Microsoft Store. De asemenea, Microsoft îi întâmpină pe producătorii de aplicații să-și folosească propriile metode de plată alternative, fără a oferi Microsoft o reducere (deși pot accepta plăți prin intermediul magazinului de aplicații în sine, dacă doresc acest lucru).

Experiența inițială

La lansarea pentru prima dată a noii previzualizări a magazinului Microsoft, fereastra magazinului va apărea pe ecran ca de obicei, dar veți observa un alt design și aspect.

O privire de ansamblu asupra Windows 11 Microsoft Store Preview.

Un lucru se evidențiază la început: noul design al magazinului listează principalele categorii, cum ar fi „Aplicații”, „Jocuri” și „Divertisment” într-o bară laterală cu pictograme simple. (Versiunea mai veche a Magazinului Microsoft listează aceste categorii fără pictograme în partea de sus a ferestrei.)

1625801706 582 Cum arata noul magazin Windows 11

Publicitate

De asemenea, vă puteți accesa biblioteca direct dintr-o pictogramă la îndemână (care arată ca câteva cărți) în colțul din stânga jos al ferestrei. Anterior, biblioteca dvs. se ascundea în spatele unui meniu de elipse în versiunea veche a magazinului.

1625801706 286 Cum arata noul magazin Windows 11

De asemenea, bara de căutare a câștigat un loc proeminent în centrul barei de titlu și este deja extinsă. În vechiul magazin, trebuia să faceți clic mai întâi pe butonul „Căutare” pentru a afișa bara de căutare.

Bara de căutare din noua previzualizare a magazinului Microft.

În noul magazin, informațiile contului dvs. Microsoft rămân ușor accesibile în orice moment. Utilizați butonul mic la îndemână în bara de titlu pentru a accesa opțiuni precum conectarea sau deconectarea, schimbarea metodei de plată sau valorificarea unui card cadou.

În noua previzualizare Microsoft Store, puteți accesa informațiile contului dvs. în colțul din dreapta sus al ferestrei.

Acum că ați văzut elementele de bază, să facem clic pe câteva dintre acestea și să aruncăm o privire mai atentă.

Explorarea categoriilor din bara laterală

Dacă faceți clic pe una dintre categorii în bara laterală, veți vedea o listă de aplicații sau suporturi media corespunzătoare categoriei. Sub ecranul de pornire, veți vedea mai multe puncte funcționale care afișează conținut curat selectat de Microsoft. Să ne uităm pe scurt la fiecare, una câte una.

Iată pagina „Aplicații”. Aici veți obține aplicații care nu sunt jocuri, practic. Veți găsi aplicații de productivitate, utilitare, media player și multe altele. Destul de curat și simplu.

Categoria „Aplicații” din previzualizarea Windows 11 Microsoft Store.

Publicitate

Iată categoria „Jocuri”: un amestec colorat de casete de caracteristici și titluri pentru multe jocuri diferite pe care le poți juca pe computer.

Categoria „Jocuri” din previzualizarea Windows 11 Microsoft Store.

Și, în sfârșit, iată secțiunea „Divertisment”. Pe acest ecran, veți găsi filme și emisiuni TV pe care le puteți cumpăra, streaming de servicii video și muzicale și multe altele. (În acest moment, veți găsi și Liam Neeson care pare foarte îngrijorat.)

Categoria „Divertisment” a previzualizării Windows 11 Microsoft Store.

Dacă derulați în jos pe orice pagină de categorie, veți găsi liste de aplicații sortate în funcție de subcategorie, fiecare cu propria miniatură a lucrărilor de titlu. De exemplu, pe pagina Jocuri, veți găsi subcategorii de aplicații precum „Cele mai vândute jocuri”, „Cele mai bune jocuri gratuite” și „Jocuri noi și notabile pentru computer”. Pentru orice categorie, puteți face clic pe „Vedeți toate” pentru a vedea o listă mai lungă de aplicații.

În magazinul Microsoft Windows 11, faceți clic pe „Vedeți toate” pentru a vedea mai multe articole dintr-o subcategorie.

Aceste categorii conțin practic același conținut ca vechiul magazin Microsoft, dar cu un aspect nou. Pictogramele categoriei barei laterale vor fi probabil o caracteristică binevenită pentru mulți, atunci când noul magazin va fi lansat pe scară largă.

Biblioteca și Căutare

Dacă faceți clic pe pictograma „Bibliotecă” din bara laterală de previzualizare Microsoft Store, veți vedea o prezentare generală a tuturor aplicațiilor pe care le-ați descărcat sau achiziționat din magazin. Comparativ cu versiunea mai veche a magazinului, interfața pare simplificată. Puteți aplica în continuare filtre în partea de sus a ferestrei, dar lipsește bara laterală care vă permite să sortați după „Deținut”, „Instalat”, „Descărcare” și alte categorii.

Vizualizarea Lirbary a previzualizării Windows 11 Microsoft Store.

În ceea ce privește aspectul luminos, este ușor să vă sortați aplicațiile după categorii, cum ar fi „Aplicații”, „Jocuri” și „Filme și TV”, făcând clic pe butoanele rotunjite chiar deasupra listei de aplicații. Sau puteți aplica un filtru pentru a restrânge lucrurile cu butonul „Filtre”.

Publicitate

Și, în sfârșit, să aruncăm o privire asupra căutării. Când căutați ceva în noul magazin Microsoft, veți vedea o listă de rezultate care seamănă, în general, cu pagina de rezultate a vechiului magazin, dar simplificată.

Exemple de rezultate ale căutării în previzualizarea Windows 11 Microsoft Store.

Pentru a restrânge căutarea, puteți să faceți clic pe butonul „Filtre” și să rafinați în funcție de categorie, vârstă și tip („Gratuit”, „Plătit” sau „În vânzare”). Este frumos că puteți specifica aplicații plătite numai în căutare (lucru pe care Apple nu vă lasă în prezent să-l faceți), deoarece acest lucru vă poate ajuta chiar să evitați aplicațiile pline de reclame și microtransacțiuni. Acesta este un semn al progresului, iar Microsoft Store va continua să se îmbunătățească doar înainte de lansarea sa completă. Iată să sperăm!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x