Cum cumpărătorii pot rămâne în siguranță la cumpărături pe eBay

Cum cumpărătorii pot rămâne în siguranță la cumpărături pe eBay
⏱️ 5 min read

Pe lângă Amazon, eBay este un alt loc popular în care utilizatorii merg să-și facă cumpărăturile. Dar, la fel ca orice site online, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a evita să vă smulgeți.

eBay este un loc excelent pentru cumpărături și, în general, este sigur, dar un escroc este mereu la pândă pentru a-și găsi următoarea victimă. Cu toate acestea, dacă aveți în vedere câteva sfaturi de securitate, nu veți deveni niciodată o victimă și vă veți bucura de cumpărături.

Investigați Vânzătorul

Înainte de a lua în considerare cumpărarea articolului, asigurați-vă că știți de la cine îl cumpărați. Asigurați-vă că vă uitați la evaluarea vânzătorului; ar trebui să fie localizat sub numele vânzătorului. Pentru a fi în siguranță, cel mai bine este că vânzătorul are un rating pozitiv de feedback de cel puțin 90%.

Dacă vânzătorul are o insignă „Cel mai bine cotat” alături de numele lor, este chiar mai bine. Faceți clic pe numărul de identificare al vânzătorului și aceasta ar trebui să vă conducă la informații mai detaliate despre vânzător. Puteți citi comentariile utilizatorilor care au achiziționat articole de la acest vânzător.

Metoda de plată recomandată

Cel mai bine este să cumpărați doar de la vânzători care vă permit să plătiți utilizând PayPal. Plătind prin PayPal, sunteți protejat de funcția de protecție a cumpărătorului și vă puteți recupera banii dacă ceva ar merge prost.

ebay-paypal

Nu cumpărați nimic de la vânzători care insistă să plătiți prin servicii de transfer de bani, cum ar fi Western Union. Niciodată nu plătiți ceva prin transfer bancar. Livrarea coletului ar trebui să fie, de asemenea, printr-un serviciu poștal urmărit.

Nu acceptați niciodată invitațiile de a cumpăra eBay

Odată ce un escroc a luat legătura cu dvs., este obișnuit ca aceștia să încerce să vă determine să cumpărați eBay. În acest fel vă aflați pe teritoriul lor și le este mai ușor să vă smulgă. Dacă acceptați invitația, va trebui să vă păstrați propriile evidențe despre toate și nu veți avea caracteristica de protecție a cumpărătorilor eBay.

Alegeți un ID eBay bun

Nu este niciodată o idee bună să utilizați adresa de e-mail ca ID-ul dvs. eBay. Dacă faceți acest lucru, riscați să fiți interzis de pe eBay. Escrocii au programe care pot găsi acest tip de informații și, dacă le găsesc, pot interacționa cu alți utilizatori care se prefac că ești tu și te pot pune în probleme.

Fiți suspect de fotografiile și descrierile stocului

stoc eBay

Escrocii de pe eBay nu vor avea articolele pe care pretind că le vând. Drept urmare, nu au de ales decât să folosească imagini și descrieri de stoc. Încercați să vedeți dacă un alt utilizator oferă același articol și, în caz contrar, solicitați vânzătorului fotografii care nu sunt în stoc pentru a dovedi că dețin obiectul respectiv. Ar trebui să poată face acest lucru rapid cu o imagine simplă de pe telefoanele lor.

Puneți o mulțime de întrebări

Nu riscați să vă blocați cu ceva ce nu doriți. Dacă nu ați obținut suficiente informații în descriere, contactați vânzătorul și adresați-vă câte întrebări aveți nevoie. Dacă vânzătorul nu are un buton de întrebare, nu aveți încredere în ei.

Motivul pentru care nu îl includ este că întrebările vă pot duce la proprietarul real al contului (dacă cel cu care aveți de-a face este fals).

Folosiți o parolă puternică

Fiind sfătuiți să utilizați o parolă sigură este ceva ce vi se spune întotdeauna. De ce? Deoarece unii utilizatori încă folosesc parole evidente și ușor de ghicit. Nu utilizați nicio informație personală sau numele membrilor familiei.

eBay-parolă

Încercați o combinație de numere, litere și caractere speciale pentru noua dvs. parolă. Acest lucru va îngreuna accesul oricui în contul dvs.

Dacă este prea bine să fii adevărat, probabil că este

Dacă un articol care este în general în jurul unui anumit preț apare la un preț incredibil de mic, gândiți-vă de două ori înainte de a-l cumpăra. Faceți câteva cercetări și vedeți la ce preț este oferit împreună cu alți vânzători. Dacă toți ceilalți au un preț mai mare, îndepărtați-vă de prima ofertă, deoarece are cuvântul înșelătorie scris peste tot.

Nu aveți încredere în e-mailuri

Dacă primiți un e-mail de la eBay care vă solicită să confirmați informațiile dvs. personale, ștergeți-le imediat. eBay nu vă va trimite niciodată un astfel de e-mail. E-mailul ar putea foarte bine să arate exact ca eBay real, dar nu aveți încredere în el.

Concluzie

Internetul poate fi un loc înfricoșător, dar cu aceste sfaturi, cel puțin eBay nu trebuie să fie. Nu uitați să luați întotdeauna cât mai multe măsuri de precauție posibil pentru a vă menține în siguranță atunci când faceți cumpărături online. Cum rămâi în siguranță pe eBay? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x