Cum deblocați Bootloader utilizând Fastboot pe Android

⌛ Reading Time: 5 minutes

Deblocați Bootloader pe Android utilizând Fastboot: Deblocarea încărcătorului de boot folosind Fastboot este o sarcină ușoară de realizat, cu toate acestea, nu toate companiile de telefonie îl fac o opțiune disponibilă pentru dvs.

Majoritatea setărilor producătorului sunt configurate astfel încât dispozitivele lor să permită utilizatorilor să deblocheze încărcătorul de încărcare numai atunci când solicită un token de deblocare a încărcătorului de încărcare. Acesta este modul în care producătorul știe despre bootloader-ul care este deblocat și astfel dezactivează garanția dispozitivului dvs.

În acest articol, vă vom împărtăși un ghid despre cum se deblochează încărcător de încărcare folosind fastboot. Urmați ghidul de mai jos pentru a afla mai multe.

Cum se deblochează Bootloader pe Android?

Înainte de a intra în ghid, iată câteva cerințe pe care trebuie să le urmați mai întâi.

Cerinte obligatorii de inceput

  • Laptop / PC
  • Cel puțin 70% se încarcă în telefon.
  • Cablu USB funcțional și cel mai recent.
  • Descărcați ADB Fastboot Tools.
  • Faceți o copie de rezervă a telefonului.
  • Descărcați Drivere Mediatek VCOM.

Declinare de responsabilitate Procesul de deblocare a încărcătorului de boot poate anula garanția dispozitivului dvs. În cazul în care pierdeți datele de pe telefon în timpul procesului, asigurați-vă că ați făcut backupul telefonului. Deblocarea încărcătorului de încărcare este un proces riscant dacă nu efectuați cu atenție ghidul dat. www.androidjungles.com nu este responsabil pentru daunele cauzate dispozitivului dumneavoastră.

Nu ratați – Descărcați instrumentul All In One pentru a debloca Bootloader, Flash TWRP, imagini stoc

Vă oferim patru metode de deblocați încărcătorul de încărcare. Puteți alege oricare după comoditate:

Metoda 1. Cum deblocați Bootloader prin Fastboot

Iată primul ghid pas cu pas despre cum să deblocați bootloader folosind Fastboot pe Android:

Pasul 1. Pentru început, configurați ADB și fastboot pe computer.

Pasul 2. Acum Activați depanarea USB pe dispozitivul Android și Deblocare OEM.

Pasul 3. Prin cablurile USB, conectați dispozitivul la computer.

Pasul 4. Acum, deschideți o fereastră de comandă pe computer.

Pasul 5. Porniți Android în modul bootloader cu ajutorul comenzii date mai jos.

adb reboot bootloader

Acum puteți primi o solicitare de autorizare a depanării USB pe dispozitiv, tot ce trebuie să faceți este să o acceptați.

Pasul 6. Deci, putem spune că acum dispozitivul dvs. se află în modul bootloader.

Pentru deblocarea bootloaderului, lansați comanda menționată mai jos.

Pasul 7. Dacă primiți un ecran de confirmare pe dispozitiv, apăsați butonul de creștere a volumului pentru a evidenția DA și apăsați tasta Putere pentru a o selecta.

Aceasta inițiază procesul de deblocare a încărcătorului de încărcare. Acest lucru nu va dura mai mult de câteva minute.

Pasul 8. Acum că bootloader-ul este deblocat, dispozitivul dvs. va reporni în modul bootloader.

Va trebui să îl porniți în sistemul dvs. utilizând comanda dată:

fastboot reboot

Pasul 9. În timp ce procesul unei reporniți, dispozitivul dvs. va trece printr-o resetare din fabrică și va porni treptat într-un sistem al acestuia.

Și ai terminat! Dispozitivul dvs. are bootloader acum este deblocat!

Vezi și – Cum deblocați Bootloader fără PC pe Android

Metoda 2: Cum deblocați Bootloader pe orice telefon Android

Pentru aceasta, veți avea nevoie de codul de deblocare pe care îl veți primi contactând producătorul. Unele dintre ele nu furnizează codul, deci nici nu merită încercat, mai degrabă puteți căuta o altă opțiune.

Cu toate acestea, dacă primiți codul, iată procedura suplimentară de urmat:

Pasul 1. Pentru început, veți avea nevoie de codul de deblocare pe care îl puteți obține contactând producătorul așa cum am spus mai devreme.

După ce o obțineți, activați opțiunea pentru dezvoltator. Puteți face acest lucru prin:

Accesați Setări> Despre> Informații despre software> Mai multe> Apăsați pe numărul de construcție de 7-8 ori până când vedeți un mesaj toast – „Opțiunea de dezvoltator activată”.

Pasul 2. Acum reveniți la setări și activați deblocarea OEM. Puteți face acest lucru

Setări> Opțiuni pentru dezvoltatori și Activare deblocare OEM și depanare USB.

Pasul 3. Apoi, descărcați și extrageți fișierul Descărcați ADB Fastboot Zip de pe computerul dvs. Windows.

Pasul 4. Prin cablurile USB, conectați-vă telefonul la computer.

Pasul 5. După ce v-ați conectat telefonul la computer, așteptați până când driverele se instalează.

Pasul 6. În folderul ADB Fastboot, deschideți un prompt de comandă Fereastra apăsând Tasta Shift + Clic dreapta al mouse-ului.

Pasul 7. Tastați următoarea comandă în fereastra dvs.:

adb devices

Pasul 8. Dacă întâlniți o fereastră pop-up pentru a permite depanarea USB pe telefon, faceți clic pe OK. Și apoi, tastați comanda dată mai jos:

adb reboot bootlader

Pasul 9. Acum că telefonul dvs. repornește în bootloader, verificați dacă telefonul dvs. arată bootloader-ul blocat și apoi tastați comanda dată mai jos pentru a ști că driverele de boot rapid sunt instalate corect.

fastboot devices

Pasul 10. Cu această comandă, veți vedea o listă a dispozitivelor conectate. Dacă apare numărul de serie al telefonului dvs., sunteți pe drumul cel bun și sunteți gata pentru pasul următor.

Dacă telefonul dvs. nu este listat, acest lucru arată că driverele nu sunt instalate. Pentru un proces ulterior, va trebui să continuați să remediați driverele, apoi telefonul dvs. poate fi listat în listă.

Pasul 11. Odată ce telefonul dvs. este recunoscut de comanda de mai sus, reveniți la deblocarea bootloaderului cu următoarea comandă:

Notă: Aceasta va șterge totul de pe telefon.

fastboot oem unlock

Pasul 12. Odată ce comanda de mai sus se termină executarea, rulați comanda de mai jos:

fastboot reboot

Pasul 13. Acum telefonul dvs. va fi reporniți. Așteptați până când este pornit complet. Odată ce ați terminat, sunteți bine să mergeți și să vă distrați.

Nu ratați – Instalați TWRP și Root Android FĂRĂ PC (Folosind Bugjaeger mobile ADB)

Metoda 3: pentru dispozitive SoC MT6580

Acum, în unele dintre dispozitivele So65 MT6580, aveți opțiunea de a debloca bootloader-ul.

În acest scop, tot ce trebuie să faci este, Accesați Setări> Opțiuni pentru dezvoltatori sau în Setări> Despre telefon și dezactivați „Blocarea OEM”.

Metoda 4:

Uneori, un dezvoltator terță parte sau un producător în sine va lansa un instrument pentru a debloca bootloader-ul pe dispozitivul lor.

Verificați – Cele mai bune 10 aplicații YouTube Video Downloader

Notă În cea mai mare parte, în apropiere, toate dispozitivele MT65XX vin cu un bootloader deblocat. Acest lucru corespunde că nu va trebui să parcurgeți procesul de mai sus pentru a instala recuperări personalizate.

Unele smartphone-uri cu chipset MT6580 și MT67XX trebuie mai întâi să deblocheze bootloader-ul, altfel dispozitivul dvs. nu va fi compatibil pentru înrădăcinarea sau instalarea oricărui ROM personalizat.

Vezi și – Cum deblocați Bootloader pe OnePlus 8 și 8 Pro

Întrebări frecvente

Ce este un Bootloader?

Un Bootloader este un cod care inițializează un anumit hardware și apoi încarcă nucleul și discul RAM și pornește procesul de pornire.

Se execută când pornim dispozitivul. Întregul proces este denumit bootloader. Acest proces este obișnuit și pentru alte dispozitive. Fie că este vorba de un computer, laptop sau smartphone-uri.

Nu ratați – Verificați durata ecranului Android pe dispozitivele Android

De ce să deblochezi Bootloader pe Android?

Practic, Unlock Bootloader vă permite să vă rădăcinați smartphone-ul Android. Deci, înrădăcinând dispozitivul, puteți efectua diverse activități, cum ar fi TWRP intermitent și, de asemenea, ROM personalizat într-un mod mult mai ușor.

Întrucât producătorii de diverse telefoane doresc utilizatorilor să utilizeze ROM-ul stoc pe care l-au făcut pentru dispozitiv, au o politică prin care utilizatorii nu deblochează bootloader-ul pentru a-l înrădăcina sau pentru a instala un ROM personalizat.

Vezi și – AZWhatsApp Apk Descărcați ultima versiune 10.20

Conform acestei politici, producătorii construiesc smartphone-ul cu Bootloader blocat din cauza căruia garanția dispozitivului dvs. se anulează automat dacă încercați să-l rootați.

Deci, dacă doriți să încercați orice fel de ROM personalizată, este necesar să deblocați bootloader-ul. Pentru întreaga procedură de deblocare a încărcătorului de boot folosind Fastboot, continuați să citiți mai departe.

Vezi – Lista Android Bloatware; Eliminați Android Bloatware fără Root

Ce este Fastboot?

Fastboot este un instrument puternic care funcționează numai în bootloader sau în modul fastboot. Vă permite să repetați flash partițiile de sistem pe dispozitivul dvs. Android și necesită un dispozitiv cu un bootloader deblocat.

Când doriți să vă actualizați brusc dispozitivul sau când greșiți din greșeală dispozitivul și aveți nevoie să instalați o imagine curată a sistemului de stocare, puteți utiliza acest instrument grozav.

Verificați și Descărcați aplicația Facebook Dark Mode Apk și aplicația Messenger în modul întunecat

Verdictul final

Deci, băieți, totul a fost despre cum să deblocați bootloader-ul folosind Fastboot. Sper că ați găsit articolul util și ați deblocat cu succes bootloader-ul de pe telefon.

Deși dispozitivele multor companii, cum ar fi LG, Motorola, Sony, nu acceptă deblocarea directă a bootloaderului, dar puteți încerca în continuare această metodă. Minunat dacă funcționează și niciun rău, chiar dacă nu funcționează.

Pentru orice întrebări sau sugestii, nu ezitați să ne scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos. Pentru mai multe astfel de actualizări și trucuri, asigurați-vă că v-ați abonat la Newsletter-ul nostru.

Nu uita să vezi- Cum se rootează Android 11 folosind Magisk Canary?

Android fericit 🙂

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.