Cum funcționează radio FM telefonic?

Cum funcționează radio FM telefonic?
⏱️ 6 min read

Știați că unele smartphone-uri pot acorda un post de radio FM la fel ca un radio? Este o caracteristică puțin cunoscută a smartphone-urilor, dar dacă este activată pe telefonul dvs., de ce să nu vă acordați posturile preferate și să ascultați muzică – totul gratuit? Să aruncăm o privire la tehnologia din spatele acestei caracteristici și să aflăm cum funcționează radioul FM al telefonului.

Cum funcționează radio FM telefonic?

Pentru a reda un semnal FM, un dispozitiv are nevoie de un cip FM instalat în interior. Acest cip poate procesa undele radio FM primite pentru plăcerea dvs. de a asculta. Unele smartphone-uri Android de pe piața actuală oferă aceste cipuri, oferindu-le puterea de a primi radio FM.

Cu toate acestea, obținerea unui semnal radio nu este la fel de simplă ca adăugarea cipului și apelarea acestuia pe zi. La urma urmei, telefonul trebuie să proceseze semnalul FM și să trimită melodiile pe care le redă la căștile telefonului.

Ca atare, pentru a obține un post de radio FM pe telefon, producătorul ar fi trebuit să implementeze un cip FM pe telefon. Ar trebui să rezolve detaliile pentru a transmite un post de radio FM la difuzoare. Apoi, operatorul care vinde telefonul ar trebui să ia decizia de a păstra caracteristica.

Telefonul meu are radio FM?

Cel mai bun mod de a verifica dacă telefonul dvs. are radio FM este să vă uitați la aplicațiile care au venit cu acesta. Producătorul telefonului va fi dezvoltat o aplicație pentru radio ca parte a procesului de punere în funcțiune a cipului FM. Această aplicație se va numi uneori doar „Radio FM”.

Dacă aveți această aplicație, o puteți încărca și regla la fel ca un radio fizic. Mai mult, această aplicație radio nu folosește date celulare pentru a reda muzică. Acest lucru face ca aplicația de radio FM să fie o modalitate excelentă de a asculta muzică fără a acumula facturi.

Telefon Fm Mașină

Cum redă telefonul muzică fără a utiliza date? Răspunsul este ușor: gândiți-vă la toate aparatele de radio care sunt în mașini de ani de zile, cu mult înainte ca datele celulare să fie un lucru! Oricât nu trebuie să plătiți operatorul de telefonie mobilă atunci când blocați un disc, nu trebuie să plătiți pentru radio FM pe telefon.

De ce telefonul meu necesită căști pentru a reda radio FM?

Când ascultați radio FM cu telefonul, acesta vă poate cere să conectați căștile. Cu toate acestea, aceasta nu este o opțiune de lux; telefonul nu va reda radioul dacă nu sunt detectate căști. Deci, de ce telefonul nu poate reda doar radioul prin difuzoarele sale?

Motivul pentru care telefonul necesită căști cu fir este că lipsește o antenă pe cipul său FM. Ca atare, trebuie să utilizeze o antenă externă pentru a prinde undele radio. După cum se dovedește, căștile dvs. cu fir pot prelua de fapt semnale radio!

Deoarece telefonul dvs. trebuie să utilizeze firele din căști pentru a prelua semnalul, acesta trebuie conectat printr-un fir. Ca atare, nu va funcționa cu căștile Bluetooth sau TWS.

De ce telefonul meu nu are radio FM?

Dacă nu puteți primi radio FM pe telefon, este probabil din cauza unuia dintre următoarele motive.

Telefonul nu are cip FM

Este posibil să fi observat mai devreme că am spus că „unele smartphone-uri Android” au un cip FM în ele. Acest lucru se datorează faptului că nu fiecare producător îl include în telefoanele lor. iPhone-urile aveau un cip în interiorul lor, dar Apple l-a eliminat în ultimele versiuni ale telefoanelor lor.

Din păcate, nu puteți achiziționa un cip FM pe care să îl lipiți pe telefon. Un astfel de hardware este ceva care este instalat pe placa de bază în timpul construcției telefonului, deci nu puteți cumpăra pur și simplu un cip FM și îl puteți instala.

Telefonul nu este configurat pentru radio FM

Uneori, un telefon va avea un cip radio FM, dar tot nu va putea funcționa. Acest lucru se poate datora faptului că producătorii nu au configurat conexiunea pentru aceasta sau transportatorii au refuzat funcționarea funcției.

Transportatorii au fost supuși focului în acest sens, deoarece semnalele radio pentru telefoane sunt o caracteristică utilă. Speculațiile de ce fac operatorii acest lucru se datorează faptului că îi obligă pe oameni să utilizeze date celulare, ceea ce îi obligă pe utilizatori să plătească pentru posturile lor de radio.

Activarea unui telefon FM înfometat cu radio FM

Există modalități prin care alte dispozitive fac greutăți ridicate pentru telefon.

Obținerea unui adaptor Bluetooth pentru radio FM

În primul rând, puteți încerca un adaptor Bluetooth pentru radio FM. Acesta este în esență un tuner radio și pur și simplu îl conectați (prin Bluetooth) la telefon pentru a acționa ca difuzor pentru radio.

Există multe dintre aceste adaptoare pe piață, cum ar fi Transmițător Bluetooth Bluetooth Nulaxy. Cele mai multe dintre ele sunt proiectate pentru mașini și se conectează la priza brichetei și pot îndeplini sarcini suplimentare, cum ar fi preluarea apelurilor și furnizarea unui port USB pentru încărcare.

Obținerea căștilor radio FM

La fel, puteți achiziționa căști cu un cip FM încorporat. La fel ca emițătorul, acesta face tot ce primește; cu toate acestea, în loc să o treacă prin telefon, căștile doar direcționează muzica către căști.

Căști de telefon Fm

Modele precum Protector auditiv 3M WorkTunes AM / FM sunt minunate, deoarece vă permit să vă conectați smartphone-ul și să alternați între radio și telefon. Ca atare, nu trebuie să sacrificați sunetul telefonului pentru a obține radio FM în mișcare.

Instalați aplicații radio

Există o mulțime de aplicații radio în magazinul Play și TuneIn Radio este una dintre cele mai bune de acolo. Nu necesită instalarea unui cip FM pe telefonul dvs., deși va necesita o conexiune la Internet pentru a vă conecta la postul de radio local.

Radio FM este o caracteristică indispensabilă pe telefonul dvs.? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x