de Maxime Coutte

Cum îți poți construi propria cască VR pentru 100 USD

Cum iti poti construi propria casca VR pentru 100 USD

Numele meu este Maxime Peroumal. Am 16 ani și mi-am construit propria cască VR cu cei mai buni prieteni ai mei, Jonas Ceccon și Gabriel Combe. Și a ajuns să ne coste 100 de dolari.

Am început să programez la 13 ani, datorită profesorului meu de matematică. În fiecare luni și marți, eu și prietenii mei mergeam la clasa lui să învățăm și să exersăm în loc să luăm o masă la cantină.

Am petrecut un an construind un sistem de operare de bază pe 8 biți de la zero și concurând la concursuri de robotică cu prietenii mei.

Apoi m-am interesat de VR și, împreună cu prietenii mei, am convenit că ar fi grozav să ne creăm propria lume în VR unde să putem petrece timpul după școală. Dar, având în vedere faptul că un Oculus avea 700 de dolari la acea vreme, am decis să ne construim propria cască.

1611672905 846 Cum iti poti construi propria casca VR pentru 100 USD
Părți imprimate 3D ale setului cu cască

Faceți VR accesibil tuturor?

1611672905 573 Cum iti poti construi propria casca VR pentru 100 USD
DARROW; JR EYERMAN / COLECȚIA PICTURE LIFE / IMAGINI GETTY

A fost din cauza unui anime numit Sword Art Online unde personajul principal este într-un RPG de realitate virtuală de care m-am îndrăgostit de VR. Am vrut să înțeleg fiecare aspect al acestuia.

Am cumpărat cele mai ieftine componente pe care le-am putut și am început prin a învăța elementele de bază ale fizicii și matematicii din spatele VR (accelerație adecvată, antiderivative, cuaternion …). Și apoi am reinventat VR. Am scris WRMHL, și apoi FastVR cu Gabriel. Punând toate acestea împreună, am ajuns cu o cască VR de 100 USD.

Cum iti poti construi propria casca VR pentru 100 USD

Un set de căști VR și un kit de dezvoltare complet hackable

Pentru a accelera timpul de dezvoltare VR, am construit FastVR, un SDK open source pentru dezvoltatori ușor de înțeles și de personalizat. Funcționează așa:

  • Setul cu cască de bază calculează poziția setului cu cască în spațiu;
  • Poziția este trimisă de la căști la WRMHL, iar o parte din puterea procesorului este dedicată citirii acestor mesaje;
  • Atunci FastVR preia datele și le folosește pentru a reda jocul VR.

Tot ce aveți nevoie pentru a construi setul cu cască a fost deschis și poate fi piratat.

1611672907 433 Cum iti poti construi propria casca VR pentru 100 USD

De ce open source?

1611672907 354 Cum iti poti construi propria casca VR pentru 100 USD

Vreau să fac mainstream VR. Așa că am ajuns la Oussama Ammar, unul dintre cofondatorii de la The Family. Am vorbit cu el despre înființarea unei companii și lansarea unui Kickstarter.

Dar el m-a convins că, deocamdată, este mai bine să așteptăm să începem o afacere, să ne întâlnim în continuare cu alții care au aceleași obiective și să continuăm să învățăm.

Am făcut o călătorie în Silicon Valley și Oussama mi-a făcut cunoștință cu arhitectul șef de la Oculus, Atman Brinstock. Și mi-au dat câteva sfaturi prețioase: faceți tot acest open source.

Urmatorul pas?

Există încă multe puncte tehnice pe care dorim să le îmbunătățim.

Principalul nostru accent este acum pe o cască VR independentă, pe care o avem deja ca o versiune simplă și o urmărire 3D mai ieftină.

Toate acestea vor fi lansate în curând.

Cum încep?

Dacă doriți să aflați mai multe despre partea tehnică și să vă construiți setul cu cască, urmați ghidul făcând clic aici. Stelează repo dacă te-a plăcut ⭐️

Mi-ar plăcea să aud despre ceea ce ați trăit în timp ce construiți setul cu cască sau dacă aveți nevoie de ajutor sau aveți întrebări. Ping-mă la [email protected] sau @MaximePeroumal.