Cum izolează Amazon Alexa cuvintele de veghe

Cum izolează Amazon Alexa cuvintele de veghe

Când unii oameni au auzit că angajații Amazon ascultă ceea ce este înregistrat pe Alexa, au presupus că pot auzi tot ce se întâmplă în casele lor. Nu este adevarat. Alexa nu poate înregistra fără a utiliza un cuvânt de veghe.

Amazon Echo și alți asistenți vocali care utilizează cuvinte de veghe pot înregistra numai comenzile vocale făcute după cuvântul de veghe. În cazul Amazon, acest cuvânt este Alexa. Dar cum recunoaște dispozitivul cuvântul Alexa în mijlocul celorlalte voci și zgomote de fundal din casele noastre?

Trei tehnologii care lucrează împreună

Există trei tehnologii în sistemul Alexa care, atunci când lucrează împreună, permit dispozitivului să recunoască cuvântul de veghe. Nimic altceva nu va începe înregistrarea. Aceste tehnologii sunt microfoanele din mașină, un buffer de memorie de trei secunde și formarea rețelei neuronale.

Microfoane

Amazon Echo are un sistem de microfoane multiple care îi permite să capteze sunetul cuvântului de veghe. Aceste microfoane pot identifica cuvântul de veghe dintre toate celelalte sunete care se află în fundal. Când dispozitivul aude cuvântul, începe să înregistreze și veți vedea un inel de lumină albastru închis în partea de sus.

Microfoanele determină, de asemenea, direcția din care vine cuvântul, astfel încât să se poată concentra în acea direcție. Când dispozitivul determină direcția, o lumină de culoare albastră mai deschisă va urma sunetul vocii tale.

Memorie limitată

Memoria încorporată în dispozitivul Echo păstrează doar date în valoare de trei secunde la un moment dat. Apoi datele sunt șterse și scrise peste. Pentru cei dintre voi cu vârsta suficientă pentru a vă aminti casetele, ar fi ca și cum ați înregistra timp de trei secunde și apoi să vă derulați la început și să înregistrați din nou trei secunde. Alexa nu transmite date decât după ce recunoaște cuvântul de veghe.

Antrenament de rețea neuronală

Fără a intra în detalii tehnice uimitoare, o rețea neuronală este o serie de conexiuni artificiale concepute pentru a funcționa într-un mod similar cu creierul uman. Amazon folosește această tehnologie pentru a-l instrui pe Alexa să recunoască cuvântul de veghe, indiferent cât de înaltă sau joasă este vocea sau accentul cu care îl spune utilizatorul.

Alexa Wake Word Neural Net Training

Fiecare cuvânt pe care îl aude Alexa trece prin mai multe straturi de testare. Această testare determină dacă cuvântul este cuvântul de veghe. După ce cuvântul trece prin mai multe straturi de verificare, iar dispozitivul Echo stabilește că a fost într-adevăr cuvântul de veghe, Alexa începe să înregistreze.

Acuratețea recunoașterii cuvintelor de veghe

Oamenii își fac griji că Alexa va începe să înregistreze fără să audă de fapt cuvântul de veghe. Deci, este vital ca Alexa să nu înceapă să înregistreze fără ca cineva să-i vorbească direct. Recunoașterea cuvântului și nu confundarea acestuia cu alte cuvinte este o prioritate.

Software-ul se bazează pe date care reprezintă orice mod posibil de a spune cuvântul Alexa. Aceste date ajută dispozitivul să determine când utilizatorul vorbește cu dispozitivul. Amazon folosește și alte date pe care le primește pentru a se asigura că nu se activează auzind cuvântul într-o conversație întâmplătoare sau zgomot de fond.

Companiile care folosesc cuvântul Alexa în reclamele lor trimit reclama respectivă către Amazon. Ei încarcă sunetul cuvântului de veghe din reclama pe rețeaua neuronală. Aceste date îl învață pe Alexa să ignore acel sunet.

Folosind rețeaua, Amazon se asigură că dispozitivul nu va începe să înregistreze atunci când cuvântul Alexa se găsește în zgomotul de fundal. Dacă cineva spune „Alexa” în timpul unui program de televiziune, rețeaua înțelege că este puțin probabil ca un număr mare de dispozitive să fi auzit toate același cuvânt, pe același ton, în același timp. Acesta va ignora sunetul și nu va începe înregistrarea.

Ștergerea conversațiilor stocate

Dacă nu doriți ca Alexa să asculte cuvântul de trezire, cel mai simplu lucru de făcut este să apăsați butonul de mut din partea de sus a dispozitivului. Nu va asculta până nu reporniți microfoanele.

Alexa Wake Word Mute

Puteți modifica setările pentru a vă păstra datele private. În aplicația mobilă, deschideți setările, apoi selectați „Gestionați modul în care datele dvs. îmbunătățesc Alexa”, apoi comutați comutatoarele în poziția oprit.

Acum îi poți spune chiar lui Alexa să uite tot ce ai spus în acea zi. Mai întâi, activați abilitatea deschizând setările, apoi Revedeți istoricul vocii. Porniți comutatorul. Apoi, când spui „Alexa, șterge tot ce am spus astăzi”, serverul șterge toate datele din ziua respectivă.

Amazon aduce îmbunătățiri sistemului Alexa. Au o nouă tehnologie în matricea de microfoane și rețeaua neuronală pentru a face sistemul și mai precis. Între timp, dacă sunteți îngrijorat de confidențialitate, luați măsuri pentru a vă păstra datele de pe servere.

Scroll to Top