A învăța ceva nou este greu. Este și mai provocator dacă îți este greu să încerci să găsești motivația. Cum putem găsi în viața noastră de zi cu zi lucruri care ne pot ajuta să învățăm?

Tom nu mai este în rețeaua dvs. extinsă

Au trecut aproape 10 ani de când am văzut schimbări masive în curs la MySpace. Dacă nu-ți amintești ce Spatiul meu era, era rețeaua socială populară înainte ca Facebook să fie rege (deși din punct de vedere tehnic există încă).

Cum m a invatat MySpace sa codific si unde ar trebui
Profilul MySpace al lui Tom

Atunci toți au început cu un nou prieten pe nume Tom, care a fost cofondatorul MySpace. Toată lumea și-ar putea stabili propriile „top 8” care ar putea crea sau rupe cele mai bune prietenii dacă te-ai lăsa de cineva.

De asemenea, ați putea seta o melodie pentru profilul dvs., care să fie adăugată ca un mic jucător, atunci când era „în regulă” să redați automat o melodie când pagina dvs. a fost încărcată.

Dar MySpace este acum un lucru din trecut, deci de ce vorbesc despre asta?

Făcând MySpace, spațiul tău

MySpace avea o caracteristică unică despre aceasta pe care nu o vedeți în niciuna dintre rețelele de socializare populare în zilele noastre – vă permitea să adăugați HTML și CSS în pagină, astfel încât să puteți face cu adevărat tot ce doriți cu profilul dvs.

1612177746 560 Cum m a invatat MySpace sa codific si unde ar trebui
Exemplu de cod personalizat într-un profil MySpace din manechine.com

Deși dintr-o perspectivă simplistă, acest lucru vă oferă câteva opțiuni limitate. Poate puteți adăuga câteva CSS care actualizează aspectul anteturilor și schimbă culoarea de fundal.

Dar, în mod realist, acest lucru a deschis ușa adăugării de pagini web complete pe care le-ați putea suprapune deasupra profilului dvs. prin poziționarea noului aspect deasupra conținutului original, cu o anumită indexare z.

1612177747 903 Cum m a invatat MySpace sa codific si unde ar trebui
Profil MySpace personalizat pentru trupa Filmore

Trucul era că aveați o cantitate limitată de caractere pe care le puteți pune în fiecare intrare. Acest lucru avea limitări, dar aceste limitări au contribuit la promovarea creativității, indiferent dacă a fost să descopere cum să elimine tot spațiul alb din cod sau să găsească o modalitate de a adăuga ceva cu mai puțin cod general.

Învățarea prin hobby-uri

Construirea profilurilor MySpace a fost captivantă! A fost un mediu social pe care l-ai putea personaliza pentru a-ți crea propriul și ștampila numele pe el pentru a arăta tuturor ce ai făcut.

Deși ați putea face același lucru cu propriul site web, nu a fost la fel de ușor la momentul respectiv. Și crearea unui profil pe MySpace a fost ușor, gratuit și te-ai putea conecta cu toți prietenii tăi.

1612177748 838 Cum m a invatat MySpace sa codific si unde ar trebui
Unul dintre profilurile personalizate ale portofoliului meu

De fiecare dată când am făcut o pagină nouă, am încercat să mă gândesc la ce altceva aș putea face. Am fost chiar implicat în comunități mici, unde ne-am împărtăși munca și ne-am ajuta reciproc să ne dăm seama cum să spargem lucrurile într-o pagină de profil (shoutout DM!).

În tot acest timp, în timp ce încercam să aflu ce mai pot personaliza, învățam cum să codez! Am aflat despre cum aș putea scoate fiecare centimetru de HTML pe care îl puteam scoate dintr-un document și, de asemenea, am dezvoltat o înțelegere a modului în care funcționau selectorii CSS. De asemenea, am învățat cum poziționarea mi-a permis să fac lucruri interesante pe pagină și cum să centrez lucrurile înapoi atunci când nu aveam opțiunea flexbox toate lucrurile.

1612177748 398 Cum m a invatat MySpace sa codific si unde ar trebui
Flexbox toate lucrurile!

Și acest lucru a condus la „afacerea Colby” dezvoltând un sentiment de antreprenoriat. În acest moment, eram încă la liceu, dar am reușit să scot o mică afacere din construirea acestor pagini.

În timp ce un preț modest de 50 de dolari pe profil pare scăzut, asta este foarte mult pentru un liceu în 2004, ca să nu mai vorbim că erau mulți bani pentru un alt liceu pe care să-i plătească pentru a crea unul!

1612177749 553 Cum m a invatat MySpace sa codific si unde ar trebui
Site-ul web al echipei STK Counter-Strike 1.6

Dar acesta a fost începutul călătoriei mele de cod. Plecând de la MySpace, am început să creez site-uri web reale pentru echipele Counter-Strike (CAL cineva?) Și trupe, care în cele din urmă mă vor conduce să fac o carieră din codificare.

Transformarea hobby-urilor în locuri de muncă

Am auzit pe alții cu o poveste similară, chiar și pe alții care au început în mod similar cu MySpace, care în cele din urmă și-au transformat interesul într-o carieră de codificare. Deși era MySpace este ceva la care ne uităm cu toții înapoi și la care râdem, a inspirat într-adevăr o mulțime de oameni să găsească ceea ce le place să facă.

Găsirea acestui tip de inspirație poate fi importantă pentru a descoperi cum doriți să vă petreceți timpul. Fie că este vorba de un hobby sau de învățarea laterală pentru a-l transforma într-o carieră, a fi angajat cu ceva care te interesează de fapt este important pentru a învăța o nouă meserie.

Dar este important să acordați atenție modului în care vă implicați în acest nou interes. Nu vrei să o forțezi într-o carieră și să te arzi rapid. Acest lucru va duce la regret și resentimente.

Deși am avut norocul că interesul meu pentru codificare a ajuns să se transforme în cariera mea, mă asigur că nu „îmi duc munca acasă”, deoarece este important să separi munca de interesele tale personale, cum ar fi Aleatoriu Proiecte OSS pe partea de.

Găsiți ce vă motivează

Important este să găsești ceva care să te poată motiva și inspira să-ți dezvolți pasiunea, fie pentru o carieră, fie pentru un hobby. Fiecare dintre noi avem propria călătorie, indiferent dacă este sau nu legată de cod și ar trebui să încercăm să găsim ceva care să ne bucure.

Care a fost inspirația ta pentru interesele tale? Distribuiți cu mine pe Twitter!