de Rick West

Cum m-am transformat dintr-un instalator în vârstă de 30 de ani într-un dezvoltator web în vârstă de 32 de ani

Cum m am transformat dintr un instalator in varsta de 30 de

Prietenii mă întreabă adesea de ce am decis să renunț la o slujbă solidă, bine plătită, cum ar fi instalațiile sanitare, la 30 de ani, apoi să învăț să codific și să devin dezvoltator web.

Răspunsul meu: de ce nu aș face? Dezvoltarea web este minunată!

Întotdeauna am fost interesat de computere. M-am ocupat de HTML și PHP în trecut. Din păcate – și sunt sigur că am fost cu toții acolo – viața a împiedicat-o și nu am urmat cu adevărat nimic.

Dar apoi, în decembrie 2015, am fost trimis să merg să montez un cazan la o casă. Nu o știam la acea vreme, dar acea casă aparținea unui dezvoltator și el era pe cale să-mi schimbe viața.

Am ajuns la o casă mare detașată cu două BMW-uri frumoase pe alee. La ușă, am fost întâmpinat de un tip în vârstă de 30 de ani îmbrăcat casual cu un trening Adidas.

Pe tot parcursul zilei, am discutat și am râs. Dar încă nu aveam idee ce a făcut pentru a-și câștiga existența. Tocmai am presupus că era un fel de fotbalist din liga inferioară sau ceva de genul acesta. El era doar un tip normal, la pământ. Dar clar se descurca foarte bine pentru el însuși.

Frumusețea vieții în era social media este că tot ce ai nevoie este un nume și poți să cauți pe cineva și să afli mai multe despre ei. Îmi spusese numele său complet, așa că combinat cu numele orașului și … bingo! Un profil LinkedIn. Spune că tipul acesta este dezvoltator. Hmm …

Când am descoperit că era dezvoltator, așa cum știam puțin (și vreau să spun putin) despre programare, am început să-i pun întrebări. Mi-a plăcut aspectul acestui stil de viață – trening, libertate și perspectivele de a putea lucra acasă lângă soția și copiii mei toată ziua.

Din nou, percepția asupra banilor nu a fost interesantă pentru mine – ca instalator experimentat, am câștigat deja suficienți bani. Stilul de viață al dezvoltatorului de software a fost cel care m-a atras.

În timp ce vorbeam, mă așteptam ca clientul meu să înceapă să-mi spună totul despre învățământul său universitar și despre strălucirea carierei sale corporative. În schimb, ceea ce mi-a spus a venit ca un șoc.

Cu câțiva ani mai devreme, locuia într-o parte deteriorată a orașului, cu un copil pe drum. Își făcea capetele prin stocarea rafturilor la un supermarket.

Nu avea calificări. Părăsise școala la vârsta de 16 ani. Dar, pentru a oferi o viață mai bună tinerei sale familii, a decis să se învețe să codeze, urmărind videoclipuri de pe YouTube și urmărindu-l pe computer.

Avansează rapid 5 ani și își conduce propria companie de software, are câțiva angajați și lucrează în principal de acasă.

În timp ce terminam să-i instalez cazanul, clientul meu a spus că poate spune că mă interesează codarea. Presupun că numeroasele mele întrebări au dezvăluit mai mult decât un interes trecător.

Mi-a spus că, dacă aș avea cel mai mic interes să învăț să codez – fie pentru distracție, fie pentru carieră – atunci ar trebui să o fac. „Nu ești niciodată prea bătrân pentru a învăța”, a spus el.

Apoi am schimbat adresele de e-mail pentru a putea rămâne în legătură.

Această întâlnire întâmplătoare m-a motivat să încep să învăț.

Întotdeauna am presupus că sunt prea bătrân pentru a începe programarea sau pentru a face orice schimbare în carieră.

Nu aveam o diplomă relevantă. Am avut o soție și 2 copii și nu-mi permiteam să mă întorc la facultate.

Cu siguranță, nimeni nu ar vrea să angajeze pe cineva fără o listă gigantică de calificări sau abrevieri care să-i urmeze numele.

Bine, am gresit.

După ce am întâlnit pe cineva care era dovada vie că îmi pot schimba cariera și stilul de viață, știam că este de fapt 100% posibil. Nu aveam nicio scuză.

Acum știu că, dacă vrei să faci o schimbare, trebuie doar să începi, să fii hotărât și să rămâi cu ea!

Restul, după cum se spune, este istorie.

Așa că acelui om – știi cine ești – îți voi fi recunoscător pentru totdeauna. Mi-ai schimbat viața în acea zi. M-ai inspirat și, datorită ție, sunt acum dezvoltator profesionist!

Mulțumesc că ai citit! 🙂 Dacă ți-a plăcut, apasă pe butonul inimii below de mai jos. O va face astfel încât mai mulți oameni să vadă această poveste aici pe Medium.

Mereu sunt bucuros să aud de la oameni cu aceeași idee, așa că nu ezitați să vă salutați Stare de nervozitate.