de Sophanarith Sok

Cum mi-am irosit doi ani din viață încercând să învăț dezvoltarea web înainte de a descoperi Free Code Camp

Cum mi am irosit doi ani din viata incercand sa invat

A fost acum doi ani. Cu un timp înainte de existența taberei Free Code. Am căutat pe Google „cum să devin dezvoltator web” și a apărut o listă lungă de limbi. Am făcut câteva cercetări și mi s-a părut că Ruby era cel mai popular limbaj.

„Dacă învăț Ruby în 4 luni, pot construi lucruri interesante! Poate chiar să fii angajat ca dezvoltator junior și să înveți lucruri și mai interesante! ” M-am gândit.

Aceasta a fost cea mai delirantă idee pe care creierul meu o concepuse vreodată. Rețineți, în acest moment abia atinsesem HTML, darămite CSS și JavaScript.

1611640147 409 Cum mi am irosit doi ani din viata incercand sa invat

După ce am căutat câteva cărți, am găsit o carte de programare pentru începători foarte bine primită, numită „Învață să programezi” de Chris Pine. Mi-a făcut cunoștință cu elementele de bază ale programării.

Fiecare capitol avea mai multe probleme simple de algoritm pe care le-ați putea completa ca o recenzie. După aproximativ o lună de lucru prin carte timp de multe ore în fiecare zi, am reușit în cele din urmă să parcurg întreaga carte într-o singură zi și să rezolv fiecare problemă în câteva minute.

În acest moment, am avut un ego destul de mare și am simțit că sunt destul de bun la programare. M-am gândit: „Hei, pot să trec prin această carte într-o zi. Sunt programator! Dreapta?”

Am greșit incredibil. Zgâream doar suprafața unui aisberg gigantic care nu are niciodată o bază, ci mai degrabă continuă să se lărgească cu cât mergeți mai jos.

Ca un strămoș de acum mii de ani, care a explorat o insulă întreagă și și-a dat seama că peste mare, există o lume întreagă, deasupra norilor, există un univers întreg.

Cu puterea Sublime Text 2, Ruby și a unei cărți, am crezut că pot crea orice mi-am imaginat. Acum, doi ani mai târziu, îmi dau seama că asta era pur și simplu departe de realitate.

Dacă aș putea să mă întorc în timp și să vorbesc cu sinele meu din trecut, i-aș spune că realitățile ambițiilor sale sunt mai mari decât ar fi putut să înțeleagă și că aceasta este o călătorie lungă și istovitoare ar trebui luată în serios. „Nu mai trata programarea ca pe un joc pentru că viața ta depinde de asta. Și peste doi ani, veți realiza cât de grav este cu adevărat acest lucru și cât timp ați pierdut ”.

Poate că nu ar trebui să fiu prea dur cu mine. La urma urmei, nu prea știam de unde să încep. Am avut o singură carte și aș continua la Codecademy.

În acest timp, nu știam ce este o stivă de dezvoltare, fără a menționa nici măcar sfera dezvoltării back-end și a dezvoltării front-end. Ideea mea la acea vreme era că, alegeți o limbă, codificați câteva lucruri și totul ar trebui să funcționeze ca o magie. Nimeni nu mi-a oferit o imagine de ansamblu asupra procesului de dezvoltare a construirii unei aplicații web.

Chiar și după finalizarea cărții „Învață să programezi”, am știut să codez niște algoritmi, dar habar nu aveam în ce scop ar servi într-o aplicație, în afară de rezolvarea provocărilor prostești de la sfârșitul unui capitol.

Aceasta a fost practic experiența mea de învățare de aproximativ doi ani. Tocmai am sărit orbește de la o resursă online la alta, nefiind sigur cum se leagă fiecare piesă de tehnologie împreună cu celelalte sau ce aș putea construi cu ea.

Atunci s-a întâmplat ceva grozav. Am descoperit tabăra Free Code. Îmi amintesc că am citit descrierea de pe prima pagină. M-am gândit în mine: „Pot obține un loc de muncă dacă completez acest curriculum ?! Esti sigur? Nu ar strica să încerci. Am finalizat deja fiecare curs despre Codecademy și pot parcurge întreaga carte într-o singură zi! Cât de greu poate fi asta? Bucată de tort. Dacă voi termina Free Code Camp și nu pot obține un loc de muncă, atunci voi scrie o recenzie oribilă și o voi numi înșelătorie! Asta voi face! ”

Atunci am început …

Am aruncat o privire și aspectul curriculumului. A fost simplu, dar un singur lucru mi-a atras atenția. La sfârșitul curriculum-ului, odată ce ați terminat totul, acolo a fost … accesul glorios la oportunități nonprofit care mi-ar permite să câștig experiență reală din lume ȘI să am o schimbare pozitivă pe lume! Sună al naibii de minunat! Îmi doresc foarte mult să lucrez la asta!

Primele câteva puncte despre HTML și CSS au fost o bucată de tort. Am arat prin ele. Desigur că am fost. „Sunt un profesionist la asta, duh”, m-am gândit în sinea mea.

Apoi am lovit provocările JavaScript. „Uau, toate acestea sunt doar o recenzie a ceea ce știu deja! Pfff … am terminat deja pe jumătate! ” Am crezut ignorant.

Apoi am lovit provocările algoritmului …

Primele câteva au fost destul de ușoare. Dar apoi, pe a cincea, realitatea a lovit. A fost o sarcină simplă. Pur și simplu scrieți cu majusculă prima literă a fiecărui cuvânt. În mod logic a fost ușor. Dar nu am putut s-o fac. Atunci mi-am dat seama că nu sunt potrivit pentru a fi dezvoltator web.

„Dacă nu-i pot spune computerului să scriu cu majuscule fiecare caracter din fiecare cuvânt, cum voi reuși să construiesc aplicații reale care fac mult mai mult decât atât?” Am crezut.

Desigur, nu aveam de gând să renunț atât de ușor. Nu voi lăsa niciodată computerul să mă învingă. Sunt un om – aceeași specie care a creat această mașină. Dacă vreau să îi comand să facă ceva, voi găsi o cale. Eu sunt comandantul ei.

După multe ore de googling, am reușit să vin cu un cod pe care l-am tastat eu și am făcut clic pe butonul verde „trimitere” și a trecut.

Atunci s-a întâmplat ceva special. Am simțit graba de realizare pe care o obțineți doar când petreceți ore încercând să vă dați seama de ceva, apoi, în cele din urmă, vedeți că toate testele dvs. au trecut. Acesta a fost literalmente unul dintre cele mai satisfăcătoare momente din viața mea.

Mai satisfăcător decât orice moment din orice joc pe care l-am jucat vreodată. Am fost prins. Eu dorit pentru a completa fiecare algoritm, pentru că, pentru mine, fiecare algoritm era un șef pe care trebuia să-l înfrâng și fiecare șef pe care-l învingeam îmi câștiga puncte de experiență care mă vor ridica la un coder mai abil.

Eu știa Aveam de gând să-i înving pe fiecare șef și să devin un coder mai bun. Ceea ce nu știam era că îmi va dura șase luni istovitoare.

Da, mi-au luat șase luni pentru a finaliza toți algoritmii. Dar am finalizat și toate proiectele Front End, așa că cred că nu eram prea ponosit.

În acest moment, am pus aproximativ 1.000 de ore de lucru în FreeCodeCamp. Înțelegerea codării JavaScript a fost mult superioară celei din momentul în care am început inițial. M-am trezit uitându-mă la computerul meu ore foarte lungi și în multe ocazii vedeam răsăritul soarelui.

Am învățat cum să scriu algoritmi care au verificat formatarea corectă, au manipulat propoziții, au descifrat coduri, au calculat altitudinea medie a unei planete în perioada orbitală, au construit un calculator complet funcțional și multe altele. În doar șase luni, am învățat să fac toate aceste lucruri.

M-am jucat cu Node, Express și Angular și am cercetat stiva MEAN aruncând o privire în proiecte eșantion. Am început să înțeleg cum au fost create aplicațiile web. Și atunci am realizat că Free Code Camp este adevărata afacere.

A trecut aproape un an de când am început să lucrez la Free Code Camp și încă nu am ajuns la secțiunea nonprofit pe care mi-am pus inima. Dar asta nu contează, deoarece saltul de îndemânare pe care l-am făcut între prima dată când am descoperit Free Code Camp și acum este uimitor. Dacă Free Code Camp ar fi fost disponibilă când eram la liceu, nu-mi pot imagina decât nivelul la care aș fi acum sau cât de departe aș fi în ceea ce privește cariera mea.

Cel mai ridicol lucru despre toate acestea este, desigur, că Free Code Camp este gratuit. Acestea oferă o comunitate uimitoare, un curriculum complet, care se actualizează constant și oportunitatea de a dobândi o experiență de lucru reală, ajutând în același timp organizațiile nonprofit. Au chiar secțiunea de posturi de locuri de muncă! Sunt sceptic că multe bootcamp-uri de codificare cu taxă de școlarizare oferă chiar atât de mult conținut și oportunități precum Free Code Camp.

1611640148 279 Cum mi am irosit doi ani din viata incercand sa invat

În cele din urmă, aș dori să spun că Free Code Camp este foarte greu. Dar asta o face atât de grozavă. Oferă o imagine de ansamblu realistă a ceea ce este nevoie pentru a deveni dezvoltator. Finalizați programa și veți fi dezvoltator. E simplu. Este greu. E real. Tot ce trebuie să faceți este să continuați până când fiecare provocare de pe hartă este bifată.

Mai am încă aproximativ 1.000 de ore de plecat din cauza conținutului lor recent adăugat. Dar fiecare oră se traduce în mai multe abilități pe care le pot dobândi, astfel încât să pot deveni dezvoltatorul care mă străduiesc să fiu.

Este o călătorie destul de lungă și s-ar putea să cad din program sau să mă lupt, dar mă bucur de fiecare din ele.