Cum porniți automat Crouton când încărcați ChromeOS

Cum porniți automat Crouton când încărcați ChromeOS
⌛ Reading Time: 4 minutes

Deci, aveți un Chromebook și ați instalat Crouton, astfel încât să puteți utiliza Linux obișnuit pe el, nu? Acum, ce zici de a face ca instalarea Linux să fie puțin mai utilă activând pornirea automată.

Activând pornirea automată pentru instalarea dvs. Crouton, eliminați complet necesitatea de a porni ChromeOS, deschideți un terminal și introduceți două sau mai multe comenzi pentru a intra în instalarea Linux.

Pregătirea

Înainte de a putea porni automat Crouton Chroot, va trebui mai întâi să activați accesul de citire-scriere la sistemul de fișiere ChromeOS. Faceți acest lucru apăsând “Ctrl + Alt + T” de pe tastatură. Aceasta va deschide terminalul.

Odată ce terminalul a fost deschis, trebuie doar să introduceți shell. După aceea, introduceți această comandă lungă în terminal:

Când executați comanda de mai sus, va trebui să executați fișierul pentru a activa citirea / scrierea.

autostart-crouton-start-rootfs-enable-script

După executarea comenzii de mai sus, scriptul ar trebui să imprime câteva instrucțiuni de pe ecran direct în fereastra terminalului. Urmați-le cu atenție.

Înființat

Acum că sistemul de fișiere poate fi scris în, adăugarea fișierelor necesare pentru pornirea automată ar trebui să fie destul de ușoară. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să descărcăm câteva fișiere.

Primul fișier este fișierul de configurare de bază pentru pornire automată.

După descărcarea fișierului de configurare, va trebui să-l mutăm.

autostart-crouton-move-crouton-conf-to-etc-init-folder

Acum că am descărcat și plasat crouton.conf, va trebui să descărcăm încă un fișier.

Nu vă faceți griji cu privire la mutarea fișierului crouton.init. Trebuie să rămână în folderul de descărcări.

Configurare

Configurarea pornirii automate nu este foarte dificilă. Mai întâi, instalați acest lucru Extensie Chrome pentru a edita fișierul. După aceea, deschideți crouton.init în editorul de text.

autostart-crouton-specifiy-crouton-chroot-in-crouton-init

Setați Chroot-ul implicit pe care ar trebui să-l folosească pornirea automată. Dacă nu știi numele Chroot-ului tău, aleargă cd /usr/local/chroots&ls într-o scoică. Vă va spune tot ce trebuie să știți.

După ce setați Chroot implicit în crouton.init, va trebui să specificați DE care doriți să se încarce în mod implicit. Eliminați semnul numeric din DE pe care îl veți utiliza în Crouton.

autostart-crouton-specifiy-crouton-desktop-environment-in-crouton-init

În cele din urmă, eliminați semnul numeric din “XMETHOD = xorg” și plasați un semn numeric în fața “XMETHOD = xiwi”. Acest lucru vă va asigura că sesiunea dvs. este rulată cu Xorg.

autostart-crouton-specifiy-crouton-x-method-in-crouton-init

Notă: dacă instalarea dvs. Crouton rulează într-o fereastră, nu eliminați semnul numeric de pe Xorg. Lasă-l așa cum este.

După finalizarea tuturor modificărilor, salvați fișierul și reporniți. Pornirea automată ar trebui să fie complet activată. Bucurați-vă!

Concluzie

În calitate de proprietar al unui dispozitiv Chrome, trebuie să spun că posibilitatea de a porni automat Crouton este extrem de utilă. A avea un chroot obișnuit pe Chromebookul meu este destul de interesant, dar în cele din urmă am decis să nu-l folosesc, deoarece este greu să deschizi un shell și să introduci două sau trei comenzi doar pentru a porni în el. Numai asta m-a descurajat să-l folosesc.

Cu metoda de pornire automată, nu mai simt că Crouton este doar un instrument elegant pe care nu-l folosesc niciodată. A schimbat complet modul în care privesc instalarea Linux în chroots pe Chromebookuri.

Ce părere aveți despre pornirea automată a Crouton? Vă place? Spune-ne mai jos în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.