de Zuzana K

Cum putem împuternici mămicile ajutându-le să învețe cum să codeze

Cum putem imputernici mamele ajutandu le sa invete cum sa codeze
Fotografie de Dai KE pe Unsplash

Am solicitat recent să devin MomsCanCode antrenor, și am fost acceptat! Sunt peste lună! Dar ce înseamnă? Ce voi face ca antrenor MomsCanCode?

Voi susține alte mame care învață să codeze.

De ce vorbesc în special despre mame?

Este destul de obișnuit ca femeile, odată ce au copii, să-și ia timp pentru a-și reevalua alegerile de carieră.

Vor să facă în continuare ceea ce făceau înainte de a avea copii? Este chiar posibil? Sau trebuie să găsească altceva care să se potrivească mai bine cu viața lor de familie?

De asemenea, este obișnuit ca mamele să-și dea seama că da, trebuie să găsească ceva nou. Ceva care le va permite să fie acolo pentru familia lor, fără a se simți în mod constant vinovați pentru alegerea lor.

Dezvoltarea web este unul dintre aceste domenii.

Acest lucru nu înseamnă că învățarea codării este ușoară. Nu, nu este. Este un proces dur, istovitor, care te face să pui la îndoială tot ce știi și să-ți rupi părul în acest proces.

A lua o nouă abilitate este greu. A însuși o abilitate tehnică pentru cineva care poate nu a fost prea tehnic înainte este înspăimântător.

Dar este posibil.

Dezvoltarea web este un domeniu vast și are nevoie de oameni din toate domeniile. Necesită geeks-urile hard-core care se dezvoltă înotând în linii de cod, fără a vedea niciodată lumina interfeței.

De asemenea, are nevoie de oameni creativi, care înțeleg că lucrurile nu trebuie doar să fie funcționale, ci trebuie să arate bine.

Are nevoie ca oamenii să aplice cunoștințe de psihologie umană pentru a înțelege de ce funcționează interfețele de utilizator specifice și de ce alții nu.

1611503706 588 Cum putem imputernici mamele ajutandu le sa invete cum sa codeze
Fotografie de rawpixel pe Unsplash

Dezvoltarea web are nevoie de oameni cu tot felul de abilități și medii. Și acesta este ceea ce o face să devină o carieră atât de atractivă.

Există multe resurse online.

Prea multe, de fapt. Este ușor să vă copleșiți și să vă pierdeți. Mergeți de la un tutorial la următorul. Să te duci la multe lucruri, să nu înveți nimic bine.

Spre deosebire de alte cariere, nu aveți nevoie de o diplomă pentru a fi angajat. Dezvoltarea web este unul dintre domeniile în care găsești oameni cu tot felul de medii. De la științe umaniste la știință – totul merge.

Dar asta înseamnă, de asemenea, că trebuie să îl cunoașteți bine. Trebuie să ai un portofoliu bun. Trebuie să demonstrați potențialului angajator că sunteți potrivit, chiar dacă nu aveți o diplomă în informatică.

MomsCanCode este o comunitate bazată pe membri care sprijină și încurajează femeile – în special mamele – să aibă o carieră în tehnologie. Să lucreze în timp ce sunt acolo pentru copiii lor.

Să visezi mare și să-ți propui mare!

Rolul meu de antrenor va fi să-i încurajez pe drum și să-i responsabilizez pentru progresul lor.

Voi găzdui o provocare de 30 de zile în care voi stabili un obiectiv pentru îndeplinirea participanților mei. Voi oferi programa și voi crea o listă de sarcini și resurse pentru a le ajuta pe parcurs.

Voi găzdui ore de lucru în colaborare pentru a încuraja alte mame să vină și să codeze, de la masa lor de bucătărie sau de pe canapeaua lor, cu copii în poală, dacă este nevoie. E bine. Am fost acolo. Acolo sunt acum!

1611503707 352 Cum putem imputernici mamele ajutandu le sa invete cum sa codeze
Fotografie de Alexander Dummer pe Unsplash

Provocarea mea va fi despre accesibilitate

Sunt pasionat de accesibilitatea web și vreau ca alte persoane să înțeleagă de ce. Accesibilitatea nu înseamnă doar a face site-ul dvs. accesibil cititorilor de ecran. Există mult mai mult. Și mi-ar plăcea să împărtășesc ceea ce știu.

Provocarea va începe în toamna anului 2018 și voi posta mai multe detalii înainte de a intra în direct. Poți să mă urmărești mai departe Stare de nervozitate pentru actualizări.

Abia aștept să mă alături.

Să facem web accesibil!

Alăturați-vă MomsCanCode Grupul FaceBook pentru a vedea actualizări sau pentru a ne urmări Stare de nervozitate sau Instagram.

Dacă ați găsit benefic acest articol, vă rugăm să luați în considerare lăsarea câtorva aplauze. Mulțumesc!