Cum realizăm o captură de ecran în Windows 10 – Ghid complet

Cum să faci o captură de ecran în Windows 10
⏱️ 12 min read

O captură de ecran este o metodă rapidă și simplă de a obține o imagine a ceea ce se afișează pe ecranul computerului sau dispozitivului tău Windows 10. Acest lucru poate fi foarte util în multe situații, cum ar fi când încerci să rezolvi o problemă cu un program sau să trimiți instrucțiuni.

Pentru a face o captură de ecran în Windows 10, există mai multe opțiuni. Puteți utiliza combinații de taste, de exemplu, Windows + PrtScn pentru a captura întregul ecran și a salva imaginea în folder-ul Pictures. Sau, puteți utiliza combinația de taste Alt + PrtScn pentru a captura doar fereastra activă și a o salva în clipboard, urmând să o lipiți într-un program separat.

Alternativ, puteți utiliza utilitarul Snipping Tool sau combinația de taste Windows + Shift + S pentru a SELECTA și captura o anumită zonă de pe ecran. Cu ajutorul acestor opțiuni, puteți obține rapid și ușor o imagine a ceea ce este necesar pentru a vă ajuta să vă îndepliniți sarcinile sau să vă explicați diferite idei într-un mod vizual.

În general, capturarea de ecran în Windows 10 este un proces simplu și util, care poate fi folosit pentru a îmbunătăți comunicarea în munca ta sau în comunicarea cu alții. Deci, nu ezitați să încercați diferite metode pentru a găsi cea mai convenabilă metodă pentru nevoile tale.

Windows 10 este un sistem de operare excelent atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. De ceva timp, Microsoft a îmbunătățit experiența generală în Windows 10 cu funcții și aplicații noi utile. Una dintre cele mai bune îmbunătățiri pe care Microsoft le-a adus cu Windows 10 a fost instrumentul de captură de ecran reînnoit. Utilizatorii au cerut o captură de ecran avansată și un instrument de adnotare de mult timp, iar Microsoft a livrat. În acest articol, vă voi prezenta toate modalitățile noi și vechi de a face o captură de ecran în Windows 10. Împreună cu asta, voi împărtăși câteva aplicații terțe minunate care vă pot scuti de multe bătăi de cap în timp ce faceți o captură de ecran. . Acestea fiind spuse, să începem mai întâi cu instrumentele native.

Faceți o captură de ecran pe Windows 10 în 2020

Există mai multe moduri de a face capturi de ecran în Windows 10. În acest articol, vom arunca mai întâi o privire asupra modului în care putem realiza capturi de ecran folosind instrumente native, apoi vom trece la unele instrumente terțe care oferă caracteristici suplimentare.

Faceți o captură de ecran în Windows 10 cu instrumente native

În această secțiune, vă vom arăta toate modalitățile prin care puteți face o captură de ecran în Windows 10 folosind instrumentele native. În afară de asta, vom partaja și câteva aplicații care vă permit să adnotați și să faceți markup avansat pe capturile de ecran. Deci, fără întârziere, să începem cu cel mai simplu mod de a face o captură de ecran în Windows 10.

1. Faceți o captură de ecran cu o comandă rapidă de la tastatură

Cel mai simplu mod de a face o captură de ecran în Windows 10 este printr-o comandă rapidă de la tastatură. Corect apăsați tastele Windows și „print screen” în același timp iar o captură de ecran va fi făcută instantaneu. Imaginea va fi salvată în folderul dvs. de utilizator. Dacă nu o puteți găsi, navigați la locația de mai jos pentru a găsi imaginea pe computerul dvs. cu Windows 10. De asemenea, tasta de imprimare a ecranului are diferite scheme de denumire, așa că este posibil să găsiți „prt sc”, „prt scr” , „prt”. scrn” și alte variante de pe tastatura dvs. Toate aceste taste sunt aceleași și au o funcție similară.

C:\Utilizatori\[your user name]\Imagini\Capturi de ecran

2. Faceți o captură de ecran fără a salva fișierul

Această metodă este foarte asemănătoare cu prima și foarte ușoară. Dacă doriți să faceți o captură de ecran, dar nu doriți să salvați fișierul imagine, urmați acest proces. Corect apăsați tasta „print screen” o dată iar Windows va face o captură de ecran în fundal. Nu veți vedea nicio diferență în interfața de utilizare în timp ce faceți captura de ecran, dar captura de ecran va fi făcută și copiată în clipboard. Doar lipiți-l oriunde doriți și captura de ecran va fi acolo. Apăsați tastele „Ctrl” și „V” pentru a lipi ușor captura de ecran.

Dacă vă întrebați care sunt cazurile de utilizare pentru a face o captură de ecran fără a salva fișierul, iată câteva exemple. Să presupunem că doriți să partajați o captură de ecran prin e-mail. Apoi, doar apăsați tasta Print Screen și apoi lipiți-o în fereastra Compose. Voila, aici aveți captura de ecran. Nu este nevoie să căutați imaginea și apoi să o atașați manual. În mod similar, dacă doriți să editați captura de ecran în MS Paint sau în orice editor de imagini, doar lipiți-o în fereastra Paint și veți avea imaginea chiar acolo, gata pentru a fi editată.

Faceți o captură de ecran fără a salva fișierul

Notă: Această metodă funcționează pe toate versiunile de Windows. Cu toate acestea, în cea mai recentă versiune de Windows (Windows 10 1809 și versiuni ulterioare), tasta de imprimare a ecranului poate fi reatribuită pentru a funcționa ca o comandă rapidă pentru a deschide caracteristica de tăiere a ecranului. Mai multe despre asta la punctul 4.

3. Faceți o captură de ecran pe care se poate face clic

Dacă doriți să selectați o captură de ecran pe ecran, Instrumentul Snipping este cel mai bun mod de a face acest lucru. Snipping Tool este un instrument avansat de captură de ecran și de marcare încorporat disponibil pe aproape toate computerele cu Windows 10. Vă oferă multă flexibilitate pentru a vă alege fereastra de conținut, adnotarea imaginii, accesul la modurile de decupare etc. Deci, iată cum să-l folosești. Corect apăsați tasta Windows o dată și tastați „Snipping Tool”. Va apărea în rezultatele căutării.

Faceți o captură de ecran pe care se poate face clic

Deschideți-l și faceți clic pe butonul „Nou” pentru a alege fereastra capturii de ecran. După aceea, îl puteți salva ca fișier, îl puteți evidenția și adnota sau pur și simplu trimiteți captura de ecran prin e-mail.

Faceți o captură de ecran selectabilă 2

De asemenea, are patru moduri diferite pentru a face o captură de ecran. Puteți face o captură de ecran într-o formă dreptunghiulară, care este cel mai comun mod de a face acest lucru. De asemenea, puteți utiliza modul „formă liberă” pentru a face o captură de ecran în orice mod doriți. Modul „decupare din fereastră” vă va permite să faceți o captură de ecran a ferestrei curente în care este activ și „full screen snip” face practic o captură de ecran a întregului ecran. Există, de asemenea, un cronometru în cazul în care doriți să întârziați captura de ecran pentru câteva secunde. De asemenea, puteți verifica alternativele instrumentului de decupare dacă nu doriți să îl utilizați pe cel nativ.

Faceți o captură de ecran selectabilă 3

4. Utilizați funcția Screen Snipping

Cu cea mai recentă actualizare Windows, Microsoft mută popularul Instrument Snipping într-un nou instrument modern de captură de ecran numit Snip and Sketch. Aduce toate caracteristicile Snipping Tool cu ​​o estetică modernă și o comandă rapidă excelentă pentru a face rapid capturi de ecran. Corect apăsați tastele Windows + Shift + S în același timp și veți putea face o captură de ecran chiar pe ecran. Este o modalitate mult mai bună de a face acest lucru, la fel ca macOS.

Faceți o captură de ecran pe care se poate face clic [Modern UI]

De asemenea, beneficiați de toate funcțiile, cum ar fi decuparea în formă liberă, adnotări și toate. După realizarea capturii de ecran, puteți adnota, salva sau partaja imaginea direct pe platformele de socializare.

Faceți o captură de ecran pe care se poate face clic [Modern UI] 2

Rețineți că în Windows 10, versiunea 1809 și versiuni ulterioare, puteți remapa tasta Print Screen pentru a îndeplini aceeași funcție. Pentru a face asta, deschide Setări și apoi accesează Ușurința de acces -> Tastaturi -> și activează comutatorul de sub Comandă rapidă de imprimare a ecranului. După ce faceți acest lucru, puteți apăsa tasta Print Screen pentru a invoca tăierea ecranului. Cu toate acestea, odată ce activați acest lucru, caracteristica menționată la punctul 2 din această listă nu va mai funcționa.

Cum să ascultați podcasturi Google pe web

5. Faceți o captură de ecran cu Xbox Game Bar

Windows 10 vine cu Xbox Game Bar, care are capacitatea de a face o captură de ecran fără probleme în redarea cu grafică intensivă. Este destul de rapid și funcționează absolut bine datorită suportului DVR. Dacă jucați un joc sau un film plin de acțiune și doriți să faceți o captură de ecran înghețând complet momentul, acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru. Tot ce trebuie să faci este apăsați simultan tastele Windows + Alt + Print Screen iar captura de ecran va fi făcută și salvată în această locație.

C:\Utilizatori\[your user name]\Videoclipuri\Ecrane

Faceți o captură de ecran cu Xbox Game Bar

Faceți o captură de ecran în Windows 10 cu aplicații terță parte

În secțiunea de mai sus, am împărtășit primele cinci moduri de a face o captură de ecran fără a utiliza aplicații terță parte. Cu toate acestea, dacă considerați că aceste opțiuni limitează și doriți instrumente mai avansate pentru realizarea de capturi de ecran, iată câteva aplicații excelente de la terți.

1. ShareX

ShareX este un instrument uimitor pentru a face o captură de ecran pe Windows 10. Este o aplicație gratuită și open source disponibilă în Microsoft Store. ShareX este un instrument avansat de captură de ecran care vă permite să capturați fereastră activă, captură de ecran selectabilă, monitor dublu etc. De asemenea, puteți încărca rapid imaginea în cloud și puteți oferi un link pentru a o partaja. Cea mai bună parte este că puteți face o captură de ecran lungă folosind funcția de captură de defilare. În afară de asta, puteți personaliza tastele de comandă rapidă pentru a face o captură de ecran. Aceste taste rapide personalizate vă pot îmbunătăți semnificativ fluxul de lucru. ShareX acceptă, de asemenea, înregistrarea ecranului și capturarea textului (OCR) a imaginilor. Ambele caracteristici sunt absolut grozave și utile. Una peste alta, dacă sunteți în căutarea unui instrument de captură de ecran plin de caracteristici pe Windows 10, ShareX este cea mai bună aplicație pe care o puteți obține.

ShareX

Instalați ShareX (Gratuit)

2. Lovitură verde

Greenshot este o aplicație nouă uimitoare pentru a face capturi de ecran pe Windows 10. Procesul de a face o captură de ecran este oarecum ingenios. Doar apăsați tasta Print Screen o dată și vă puteți încadra captura de ecran pe ecran. În momentul în care terminați de încadrat captura de ecran, aceasta vă oferă instantaneu mai multe opțiuni. Puteți salva fișierul pe desktop, încărcați imaginea direct în Imgur, deschideți-l în MS Paint etc. De asemenea, puteți apăsa tasta Alt + Print Screen în același timp pentru a face o captură de ecran complet. În general, Greenshot este o aplicație destul de ușoară care rulează în fundal, așa că nu va fi niciodată activă pe computer. Am găsit că Greenshot este foarte rapid și ușor de utilizat. Dacă doriți un instrument simplu de captură de ecran cu opțiuni de partajare instantanee, Greenshot este o alternativă excelentă.

lovitură verde

Instalați Greenshot (Gratuit)

VEZI ȘI: Cum să accelerezi Windows 10 în 2019 [Effective Methods]

Faceți o captură de ecran în Windows 10 ca un profesionist

Acesta a fost articolul nostru detaliat despre cum să faceți eficient o captură de ecran în Windows 10. Puteți alege oricare dintre metode în funcție de ceea ce vă este ușor de reținut și de utilizat. Acestea fiind spuse, favorita mea personală este în continuare comanda rapidă Windows + Shift + S. Este destul de ușor de reținut, adnotarea prin Snitch și Sketch este grozavă și oferă o experiență generală perfectă. Deci asta e tot de la noi. Dacă am omis ceva sau aveți un truc nou în mânecă, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom fi bucuroși să o privim.

În concluzie, Windows 10 este un sistem de operare excelent pentru utilizatorii începători și avansați, iar Microsoft a adus multe îmbunătățiri și funcții noi utile în ultima vreme. Una dintre cele mai bune îmbunătățiri este instrumentul de captură de ecran reînnoit, care permite utilizatorilor să facă capturi de ecran și să le adnoteze. Există mai multe moduri de a face o captură de ecran în Windows 10, prin instrumentele native sau prin aplicații terțe. În plus, există posibilitatea de a personaliza tastele de comandă rapidă și de a încărca imaginile în cloud pentru partajare ușoară. În general, Windows 10 oferă o experiență excelentă și simplă pentru a face capturi de ecran.
Încheiem această postare cu un motto ce pare să definimă această epocă din domeniul tehnologic: tehnologia este doar un instrument, iar întrebarea nu este dacă o putem utiliza, ci cum o vom folosi. Așadar, să fim responsabili și să ne orientăm întotdeauna spre soluțiile care aduc beneficii și îmbunătățesc viețile noastre. Întâlnim cu drag la următoarea postare!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x