Cum rootează dispozitivul MediaTek ARMv8

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dispozitiv rădăcină MediaTek ARMv8: Personalizarea pe dispozitivele Android este o necesitate a tehnicianului. Acum, cine nu ar dori să obțină controlul la nivel de administrator și opțiunile de personalizare de pe dispozitivul lor?

Cu toate acestea, când vine vorba de dispozitive care au chipset-uri precum MediaTek, opțiunile rămân în continuare numeroase, dar metodele se schimbă în totalitate în special pentru chipset-urile MT67xx, MT816x și MT817x care rulează dispozitive.

Metodele obișnuite de înrădăcinare, intermitent firmware, instalare recuperări personalizate etc. Nu funcționează pe majoritatea dispozitivelor MTK. Acest lucru îi ține pe mulți geeks tehnici departe de personalizarea dorită.

Aveți alte opțiuni pentru dispozitivele Mtk, cum ar fi Rooting Device MediaTek on Locked Bootloader, Rooting Device MediaTek, Installing TWRP on MediaTek, etc. Cu toate acestea, încă multe dispozitive Mtk necesită metode diferite pentru a continua astfel de procese de personalizare. și iată când venim în ajutorul tău.

Deoarece Android este un sistem de operare open-source și împreună cu dezvoltatorii noștri talentați, există întotdeauna o cale de ieșire. În acest caz, datorită XDA Developer diplomatic care a dezvoltat metoda de rootare a dispozitivelor MediaTek pe 64 de biți pentru root fără niciun mod hardware.

Deci, dacă doriți să vă rădăcinați dispozitivul armv8, aici avem pentru dvs. metodele care funcționează pentru a rădăcina telefoanele Mediatek armv8. Derulați în jos pentru a afla cum să faceți.

Cum se rădăcină dispozitivul MediaTek ARMv8

Înainte de a începe, ghidul de mai jos este compatibil cu și funcționează numai pentru

 • MediaTek MT67xx
 • MT816x
 • MT817x
 • sau MT6580

Acum, următorul lucru cel mai important de remarcat aici este că metoda de mai jos nu va da permisiuni de root la nicio aplicație, dar vă va oferi un shell de comandă care va avea autorități de root și de administrare. Practic, acest shell vă va permite să executați comenzi root în el.

Pentru a rădăcina orice dispozitiv MediaTek armv8, vom obține mai întâi toate elementele esențiale urmând condițiile prealabile și apoi vom efectua pașii următori pentru a configura shell-ul de comandă root.

Condiții prealabile

 • Descărcați și instalați ADB și Fastboot pe Windows, Linux, Mac.

Acesta este un pas crucial, deoarece veți avea nevoie de instrumentele platformei SDK pentru a îndeplini funcții suplimentare. Odată descărcat, va trebui să extrageți instrumentele într-un folder pe care va trebui să îl păstrați deschis pe tot parcursul procesului.

 • Verificați CPU-ul dispozitivului dvs. Android.

Pentru aceasta, instalați orice aplicație terță parte, cum ar fi DroidInfo. După ce descărcați aplicația și accesați System, veți găsi informațiile referitoare la CPU-ul dispozitivului.

verificați arhitectura procesorului dispozitivului Android pe 32 sau 64 de biți

Dacă vezi aarch64, arm64-v8a, sau orice astfel de cuvinte cheie legate de 64 de numere, înseamnă că dispozitivul dvs. are arhitectură pe 64 de biți. În caz contrar, este pe 32 de biți.

Acesta este un pas esențial, așa cum va trebui mutați un fișier mtk-su din folderul arm64 la instrument de foldere de platformă Pentru o CPU pe 64 de biți dispozitiv. Și dacă ai CPU pe 32 de biți, apoi mutați mtk su fișier de la arm folder în folderul platforma-instrumente.

 • Activați depanarea USB pe dispozitivul dvs. Android.

Pentru aceasta, puteți merge la Setări> Despre telefon> Apăsați pe Build Number de 7 ori [MIUI Number in Xiaomi devices] > Reveniți la Setări> Sistem> Opțiuni pentru dezvoltatori> Activați depanarea USB.

 • Root dispozitivul MediaTek ARMv8

Presupunând că ați respectat toate cerințele menționate mai sus, puteți continua acum dispozitiv mtk armv8 root

 • În primul rând, vom începe cu descărcați fișierul fișier mtk-su_r23.zip.
 • După descărcare, extrageți fișierul în orice locație de pe computer.
 • Aici, veți vedea 2 dosare – braț și braț64.
 • root MediaTek su ARMv8 binar

 • Deci, presupunând că ați verificat arhitectura CPU a dispozitivului dvs. din condițiile prealabile, trebuie să mutați un fișier mtk-su din

folderul arm64 în dosarul platformă-instrumente – 64 de biți

dosar braț în dosarul platformă-instrumente – 32 de biți

 • Acum, presupunând că ați activat deja Depanarea USB din condițiile prealabile, conectați dispozitivul la computer folosind cabluri USB.
 • Du-te la dosar platformă-instrumente. (Folder ADB și Fastboot). Tastați cmd în bara de adrese și apăsați introduce cheie. Aceasta va deschide fereastra de comandă.
 • prompt de comandă adb

 • Introduceți cele de mai jos comanda la mutați fișierul mtk su de pe computer pe dispozitivfolderul s / data / local / tmp.
adb push path/to/mtk-su /data/local/tmp/
 • Introduceți comanda de mai jos pentru a deschide shell –
adb shell
 • comanda adb shell

 • Acum utilizați comanda de mai jos pentru a schimba directorul promptului de comandă de pe PC în folderul temporar al dispozitivului dvs.
cd /data/local/tmp
 • Următorul pas ar fi să adăugați permisiunile executabile la binar cu ajutorul comenzii de mai jos –
chmod 755 mtk-su
 • În cele din urmă, introduceți comanda finală de mai jos.
mtk-su

Acesta este cât de ușor a fost să rădăcinați dispozitivul MediaTek ARMv8. Pasul final ar putea dura câteva secunde.

Dar dacă comanda este încă blocată chiar și după 15 până la 20 de secunde, atunci pur și simplu apăsați tastele Ctrl + C împreună pentru a ieși din fereastra de comandă. Apoi tastați din nou toate comenzile de mai sus în aceeași secvență și ar trebui să vedeți rezultatele.

Cuvinte de încheiere

Sper că articolul de mai sus ți-a fost de folos. Ghidul de mai sus vă va oferi un shell de comandă care are rădăcină și abilități administrative.

Nu obțineți permisiuni de root pentru nicio aplicație folosind metoda de mai sus, dar ceea ce obțineți este un shell de comandă care poate executa diferite comenzi root.

În caz de dubii, nu ezitați să ne întrebați orice întrebări în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Android fericit 🙂

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.