În episodul din această săptămână al podcast-ului Routech, îl intervievez pe Ruben Harris.

Ruben conduce Career Karma, o rețea socială pentru persoanele interesate să participe la bootcamp de codificare. De asemenea, găzduiește Podcastul Breaking into Startups.

Ruben tocmai a terminat Y Combinator, un accelerator de pornire, unde el și echipa sa au ridicat prima rundă de finanțare a capitalului de risc.

Ruben a crescut în Atlanta și a lucrat în domeniul financiar. Și-a cunoscut viitorii co-fondatori – frații Artur și Timur Meyster, născuți în Ucraina – în urmă cu ani. Cei trei au fost de acord să se răspândească, să obțină locuri de muncă în diferite industrii, apoi să se regrupeze mai târziu pentru a construi împreună un startup.

Cum Ruben Harris a folosit puterea povestilor pentru a intra
Ruben și cofondatorii săi Artur și Timur pe scenă la un eveniment.

În acest interviu, Ruben împărtășește ideile sale despre codarea bootcampurilor. De asemenea, împărtășește ceea ce a învățat trecând prin Y Combinator. Și vorbește despre legătura sa strânsă cu cofondatorii săi.

Comunicarea și puterea poveștilor

Ruben atribuie o mare parte din succesul său abilității sale de a spune povești – o abilitate pe care încă lucrează să o rafineze în fiecare zi.

„Este ușor să crezi că felul în care vei crește este prin abilitățile tale tehnic. Dar modul în care crești este de fapt prin abilitățile tale non-tehnice și prin înțelegerea modului de a comunica și de a fi creativ și de a-ți gestiona percepția – ceea ce este, de asemenea, povestea ta.”

Ruben nu a reușit să intre în Y Combinator prima dată când a aplicat. El atribuie acest eșec provocărilor cu care s-a confruntat atunci când a comunicat ce Karma de carieră a făcut și valoarea pe care ar putea-o oferi oamenilor.

El și echipa lui aveau cotletele de codificare. Știau multe despre învățământul superior. Au înțeles rolul pe care îl joacă codificarea bootcamp-urilor pe piața muncii. Dar au avut probleme să transmită toate acestea.

Ruben a identificat comunicarea ca fiind ceea ce îl împiedica. El a spus că echipa a luat o decizie pentru a “recunoaște că este posibil să nu avem totul descoperit. Și investirea timpului în a afla asta va plăti dividende mai târziu”.

Munca sa grea a dat roade într-adevăr. Cariera Karma a intrat în Y Combinator, a asigurat investitori și a crescut de atunci.

Intrarea în startupuri

Înainte de Career Karma, Ruben, Artur și Timur au creat un podcast de carieră tehnologică numit Intrarea în startupuri.

Ruben spune că a fost inspirat să înceapă acest podcast după ce s-a mutat la San Francisco și a obținut un loc de muncă în tehnologie. Și-a dat seama cât de rău erau cele mai multe sfaturi pentru oamenii care căutau să facă la fel.

„Sfatul care mi-a fost dat a fost dacă vrei să faci uz de tehnologie, doar mută-te pe coasta de vest, acest loc magic. O să-ți dai seama de toate. defalcare psihologică, încercând să realizeze această tranziție. Și industria le va mesteca “.

El a dorit ca Breaking Into Startups să ofere oamenilor o privire mai realistă despre cum a fost schimbarea carierei.

„Am vrut să începem să documentăm acele povești pe podcast, deoarece mass-media tehnologică nu acoperea cu adevărat o mulțime de povești. Ne-am dat seama pentru noi să înțelegem schimbările, era important să vorbim cu alte persoane care erau ca noi, care se gândeau de aceea am început să prezentăm povești de la oameni mai în vârstă sau mai tineri, de la diferite sexe și religii, veterani. Și am creat un podcast în jurul căruia a devenit o sursă de adevăr și sfaturi tactice care nu există cu adevărat oriunde altundeva. “

După ce a înregistrat mai mult de 100 de episoade pe o perioadă de 3 ani, Ruben rezumă punctele comune dintre mulți dintre oaspeții săi:

„La sfârșitul zilei, nimeni nu a aflat totul. Și în mod similar, când ești într-un bootcamp de codare sau încerci să înveți un nou set de abilități, ai sindromul impostor. Dar ceea ce elimină de fapt sindromul impostorului este să realizezi că toată lumea a pierdut. “

El continuă:

“Dacă te simți confortabil, atunci corpul tău îți spune că ești gata să împingi mai tare. Nu crești. Provocările îți dau creștere. Și creșterea este viață.”

Formarea profesională ca cale către o carieră mai bună pentru milioane de americani

Ruben – el însuși absolvent al universității – este un campion al învățământului profesional.

Arătând că peste 7.000 de americani abandonează liceul în fiecare zi, Ruben spune:

“Singura modalitate de a crește nivelul este prin educație. Și cred că această formă de educație va fi un bootcamp care se desfășoară singur, un bootcamp condus de un colegiu. De fapt, cred că marele viitor va fi angajatorul – ca model de plătitor. Și puteți vedea că, cu Adobe care face Adobe Digital Academy, puteți vedea că, cu Microsoft, puteți vedea asta cu Cognizant. Cu tot felul de lucruri de genul acesta. “

El continuă:

„Și motivul pentru care cred că este doar în SUA, peste 1 trilion de dolari sunt cheltuiți pentru învățământul postliceal. O mare parte din această formare și educație provine din America corporativă. Companiile vor realiza că trebuie să construiască talent în plus față de cumpără talente. Cheltuiesc atât de mulți bani pentru recrutarea universităților și evenimente care au o rentabilitate a investiției foarte scăzută. Cred că uceniciile se află în aceeași etapă în care erau bootcamp-urile în urmă cu 5 ani și vor deveni tot mai multe și mai în vogă. “

Ascultați interviul complet

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care Ruben le-a împărtășit în timpul interviului meu cu el.

De asemenea, am vorbit despre viața lui crescând în Atlanta și despre rolul părinților săi și despre credința sa.

Am învățat multe de la Ruben în cei trei ani de când l-am cunoscut și cred că veți învăța multe de la el până la.

Acest interviu este o ascultare de 75 de minute în aplicația dvs. preferată de podcast player – căutați doar „freecodecamp” și ar trebui să o găsiți.

Dacă aveți un Amazon Echo, puteți spune doar „Alexa – redați podcast-ul Routech”.

Sau puteți ascultați-l chiar aici în browserul dvs..

Puteți să-l ascultați pe Ruben interviindu-mă în 2017 acest episod din Breaking into Startups (50 minute ascultare).

În timpul podcast-ului, Ruben a menționat și un interviu pe care l-a făcut cu Gary Vaynerchuk (45 minute ascultare).

A menționat Ruben acest articol al cofondatorului său Artur Meyster, despre viața sa după finalizarea unui bootcamp de codificare.

În cele din urmă, puteți urmărește-l pe Ruben pe Twitter.