Cum s-a descurcat un impersonator Elon Musk cu 180.000 de dolari în Bitcoins pe Twitter

Cum s-a descurcat un impersonator Elon Musk cu 180.000 de dolari în Bitcoins pe Twitter

⌛ Reading Time: 4 minutes

Twitter a avut întotdeauna o problemă de imitare. La începuturile sale, puțini au fost ceea ce a împiedicat utilizatorii să creeze conturi celebre false și să răspândească dezinformare. De atunci, Twitter a implementat bifa albastră „utilizator verificat” pe care o vedeți lângă numele oamenilor. Acest lucru le spune utilizatorilor de care nu au nevoie să se îngrijoreze; fiecare celebritate cu bifă este adevărata afacere și orice „cont de celebritate” fără unul este fals, indiferent de ceea ce pretind.

Acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai pot crea un cont Twitter și imita identitatea unor oameni celebri. Cu toate acestea, înseamnă că utilizatorii vor avea mai multă încredere în tweet-urile utilizatorilor verificați. Acest tip de încredere este exact ceea ce râvnesc hackerii. În cazul în care un hacker obține acces la un cont verificat, poate folosi această încredere sporită pentru a răspândi link-uri rău intenționate pe care utilizatorii fac clic fără să se gândească din nou. La rândul său, acest lucru înseamnă că conturile verificate trebuie blocate strâns pentru a preveni acest abuz.

Problema de securitate a utilizatorilor verificați

Această problemă a fost dezvăluită de zece ori atunci când hackerii au reușit să aibă acces la conturi Twitter verificate deținute de diverse companii. Au schimbat imaginea de profil și avatarul cu cel al lui Elon Musk. În ciuda faptului că hackerii au schimbat numele și avatarul, pictograma căpușă albastră a rămas, dând astfel impresia că vorbea Elon Musk. Contul păstra mânerul Twitter original al companiei (după cum puteți vedea mai jos, cu mânerul „@farahmenswear”), dar dintr-o privire rapidă, părea că contul era al lui Elon.

elon-imitator-tweet

Apoi, au făcut un tweet afirmând că Elon Musk a renunțat la funcția de director și, ca urmare, a dat 10.000 de BitCoin. Dacă doriți să faceți tranzacția, trebuia să îi trimiteți BitCoins pentru a vă verifica adresa. Odată ce îți primea monedele, îți trimitea de zece ori mai mult decât i-ai dat. Suma maximă pe care o puteți dona a fost de trei BitCoins, în prezent în valoare de aproximativ 19.000 USD.

Ceea ce a făcut-o mai rău a fost că escrocii au putut primi aceste tweet-uri false promovat pe Twitter. Aceasta înseamnă că au apărut pe cronologiile oamenilor, indiferent dacă au urmat sau nu conturile pirate. Dacă utilizatorii nu au observat manșa Twitter nepotrivită, le-a fost ușor să creadă că acesta este un tweet real făcut de Elon Musk. Se crede că escrocii au câștigat 180.000 de dolari în BitCoins din escrocherie înainte de a fi oprită.

Cum să faceți față mesajelor înșelătoare

După cum am văzut mai sus, o bifă „utilizator verificat” nu înseamnă în mod automat că tot ceea ce conectează este sigur. Un cont verificat poate fi piratat și utilizat pentru a publica conținut rău intenționat. La fel, un cont verificat poate fi piratat, schimbat pentru a arăta ca o țintă selectată și apoi utilizat pentru a răspândi link-uri proaste în jurul Twitter. Chiar și un utilizator legitim legitim poate fi păcălit de alții să partajeze un link greșit!

elon-imitator-stres

Când navigați pe Net, este întotdeauna bine să vă amintiți o parte cheie a înșelătoriei escrocheriei: dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este. În acest caz, Elon Musk se retrage din afacerea sa și acordă brusc sume de până la 60.000 de dolari utilizatorilor Twitter aleatori, probabil că nu este un lucru pe care ar trebui să îl cumpărați.

De asemenea, dacă vedeți ceva de pește, asigurați-vă că verificați mânerul Twitter. Dacă nu se potrivește cu numele utilizatorului, acesta este un mare semn de avertizare că ceva nu este în regulă. Cu toate acestea, în cazul în care contul original este piratat, trebuie să folosiți bunul simț pentru a evita atacurile rău intenționate.

Verificarea verificării

Bara de verificare „utilizator verificat” a ajutat la împiedicarea utilizatorilor de a crea pur și simplu un cont de impostor. În același timp, a determinat utilizatorii să aibă încredere în tot ceea ce postează un utilizator verificat. Acest lucru face ca hackerii să preia controlul asupra unui cont verificat și să îl folosească ca platformă pentru răspândirea programelor malware. Dar există modalități de a avea mai multă grijă online.

Ați văzut vreun imitator de Twitter în sălbăticie? Cât de mult au avut succes în păcălirea oamenilor? Spune-ne poveștile tale de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.