Cum să accelerați Chrome pe Android

Cum să accelerați Chrome pe Android
⏱️ 3 min read

Dacă sunteți utilizator Android, este probabil să utilizați și Chrome pentru Android. Browserul omniprezent și controversat este accesibil pe majoritatea oamenilor pe dispozitivele mobile, datorită combinației sale irezistibile de viteză, caracteristici utile și personalizabilitate. Deci, atunci când Chrome pentru Android încetinește, există șanse mari să te poți dezgoli de probleme și să-l accelerezi din nou, făcând câteva modificări ici și colo. Iată cum să accelerați Chrome pe Android.

Ștergeți memoria cache

Memoria cache poate fi cel mai bun prieten și cel mai rău dușman al tău. Pe de o parte, salvează diferite imagini, informații de utilizare și alte informații despre dispozitivul dvs., făcând teoretic aplicații mult mai rapide de deschis. Pe de altă parte, cu cât cache-ul dvs. este mai aglomerat, cu atât sunt mai probabil să apară erori, iar performanța poate avea succes.

Așadar, obișnuiți-vă să vă goliți cache-ul Chrome pentru Android din când în când.

Accesați „Setări -> Aplicații -> Chrome -> Spațiu de stocare”, apoi faceți clic pe „Ștergeți memoria cache” pentru a spera să dezarhivați și să vă accelerați browserul.

Utilizați economisirea datelor

cum-pentru-a-accelera-Chrome-Android-economizor de date

Data Saver este una dintre cele mai puțin apreciate caracteristici ale Chrome pe dispozitivele Android. Acesta comprimă fiecare site pe care îl vizitați într-o versiune mai puțin consumatoare de date, având efectul knock-on de a economisi memoria dispozitivului și, la rândul său, de a îmbunătăți performanța. Rețineți că anumite site-uri nu răspund bine la această funcție și este posibil să aveți mici defecțiuni, cum ar fi imagini neclare pe anumite site-uri.

Având în vedere acest lucru, pentru a activa Data Saver, accesați aplicația Chrome, atingeți pictograma „Mai multe” cu trei puncte și accesați „Setări”. Sub titlul „Avansat”, atingeți „Economizor de date” și atingeți glisorul pentru al porni.

Prefetch site-uri web

cum-accelerați-serviciul-de-predicție-chrome-android

Această funcție utilă anticipează tipul de site-uri web și pagini pe care le veți vizita pe baza obiceiurilor dvs. de navigare din trecut. În esență, preîncarcă parțial site-urile utilizate cel mai frecvent înainte de a le vizita. Bineînțeles, acest lucru necesită mai multe date, așa că țineți cont de asta.

Pentru a activa preluarea în Chrome, atingeți butonul „Mai multe” cu trei puncte și accesați „Setări -> Confidențialitate”, apoi bifați caseta de lângă „Utilizați un serviciu de predicție pentru a încărca paginile mai rapid”.

Creșteți numărul de fire raster

cum-pentru-a accelera-chrome-android-raster

Imaginile sunt adesea cele care încetinesc cel mai mult viteza cu care se încarcă site-urile web. Acest lucru se datorează în mare parte „firelor raster”, care controlează cât de repede încarcă Chrome imaginile. Cu cât sunt mai multe fire raster, cu atât imaginile sunt mai rapide, deci ar trebui să încercați să creșteți numărul acestora din „Implicit”.

Pentru a face acest lucru, mergeți la chrome://flags/#num-raster-threads, faceți clic pe meniul derulant și măriți numărul la 4.

Concluzie

Această pungă de trucuri ar trebui să vă ajute să vă deplasați spre o experiență de navigare mai rapidă. Cu toate acestea, este importantă întreținerea regulată a Chrome, deci nu uitați să ștergeți memoria cache din când în când și, de asemenea, să vă jucați cu setările de mai sus, dacă aveți probleme de la activarea acestora. (De exemplu, puteți reduce numărul de fire raster de la 4 la 3 sau puteți dezactiva economisirea datelor.) Cu varietatea de dispozitive Android disponibile, nu există nicio garanție că toate aceste trucuri vor funcționa perfect pe toate, dar cu siguranță ne-a ajutat aici.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în mai 2014 și a fost actualizat în septembrie 2017.

Credit de imagine: Chromebook HP 14R

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x