Cum să accesați fișierele de rețea de pe iPad

Cum să accesați fișiere de rețea de pe iPad

IPad-ul este un instrument excelent pentru accesarea conținutului web. Fie că este vorba de muzică, videoclipuri sau jocuri, iPad-urile sunt cutii omnivore, care ascund divertismentul din univers și îl transformă într-un frumos ecran Retina. Și dacă doriți să preluați fișiere din oricare dintre numeroasele servicii online, trebuie doar să descărcați aplicația. Dropbox, Box, Netflix, Plex: toate aceste aplicații pot fi descărcate gratuit. Dar dacă ești serverul?

Dacă aveți configurat un server de acasă, ar trebui să pară că accesarea fișierelor de pe acel server ar trebui să fie simplă. Există un pic de ciudățenie aici, prin faptul că iPad-ul nu este echipat nativ pentru accesarea resurselor dintr-o rețea locală. Mac-urile sunt, dar dispozitivele iOS nu au această capacitate imediată. Totuși, nu este prea greu să obții această capacitate. Nu în mod neașteptat, vine printr-o descărcare a aplicației. Toate aceste sfaturi sunt compatibile și cu alte dispozitive iOS, inclusiv iPhone, iPad și iPod Touch.

De asemenea, vom presupune că aveți deja configurat un server în rețeaua dvs. Poate fi la fel de simplu ca un Mac cu partajarea de fișiere activată. Dacă nu aveți un server sau nu aveți acces la un server, nu veți putea utiliza niciunul dintre aceste sfaturi.

Accesarea fișierelor de rețea de pe iPad

Aplicația pe care o vom folosi în primul rând este Documente, produs de către bine-respectatul dezvoltator de aplicații iOS Readdle. Există alte aplicații care îndeplinesc aceleași scopuri sau scopuri similare, dar sunt fie suportate publicitar în mod obositor, fie oferă mai puține caracteristici.

1. Descărcați Documente din App Store.

2. Deschideți aplicația Documente de pe iPad.

3. Faceți clic pe „Adăugați un cont” în bara laterală sub „În cloud”.

accesați-fișierele-rețea-de-iPad-1

4. Faceți clic pe „Windows SMB” sau „FTP”, în funcție de tipul de server pe care îl aveți. Dacă nu sunteți sigur, utilizați Windows SMB. Acest lucru este valabil și pentru conectarea la serverele Mac. În mod implicit, acestea oferă conectivitate SMB (Samba), iar Mac-urile pot fi conectate folosind Samba. De asemenea, serverele FTP vor funcționa bine, dar protocolul este mai vechi și mai lent.

accesați-fișierele-rețea-de-iPad-2

5. Trebuie doar să introduceți adresa IP a serverului dvs. Dacă serverul se află într-o rețea locală, veți introduce o adresă IP care arată 10.0.0.123 sau 192.168.0.123. Serverele din afara rețelei locale vor avea, desigur, propriile adrese URL. Dacă nu cunoașteți singuri aceste informații, veți dori să solicitați administratorului de sistem permisiunea de a vă conecta la sistem în acest fel.

accesați-fișierele-rețea-de-iPad-3

Singurul lucru pe care trebuie să îl introduceți este adresa IP. Cu toate acestea, unele servere sunt configurate pentru a necesita un nume de utilizator și o parolă, iar serverele la distanță necesită adesea un domeniu pentru a specifica unde ar trebui să se întâmple conexiunea. Dacă nu știi ce să scrii acolo, lasă-l necompletat. Puteți numi serverul oricum doriți.

accesați-fișierele-rețea-de-iPad-4

6. Faceți clic pe butonul „Salvați” din dreapta sus după ce ați introdus informațiile IP.

accesați-fișierele-rețea-de-iPad-6

7. Când sunteți conectat, serverul dvs. se va deschide automat.

accesați-fișierele-rețea-de-iPad-5

Pentru a-l accesa în viitor, faceți clic pe numele serverului din bara laterală pentru a vizualiza fișierele.

Puteți deschide o mare varietate de fișiere în Documente, inclusiv toate cele menționate mai jos.

  • Documente: .pages, .keynote, .numbers; .doc, .docx, .xls, .xlsx, .pdf, .ppt, .pptx, .rtf, .rtfd, .txt, .html, .htm, .epub, .webarchive
  • Imagini: .bmp, .gif, .ico, .jpeg, .png, .tiff, .xbm
  • Filme: .3gp, .l16, .m3u, .m4v, .mm, .mov, .mp4, .scm
  • Audio: .aac, .aif, .aifc, .aiff, .au, .l16, .m3u, .m4a, .m4b, .m4p, .mp3, .pcm, .wav
  • Arhive: .zip, .rar

Streamingul video este foarte vizionabil, dar nu veți găsi la fel de multe oferte ca în aplicațiile create pentru streaming.

Streaming video pe iPad

Uneori, doriți doar să transmiteți propriul media pe iPad sau iPhone. Există mai multe instrumente pentru acest lucru, dar să examinăm cel mai simplu, VLC pentru mobil. Folosește conexiunea Wi-Fi a rețelei locale pentru a descoperi servere și a transmite în flux media. Suportă streaming de pe serverele media SMB, FTP, UPnP / DLNA și de pe Web, precum și sincronizarea fișierelor cu Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box, iCloud Drive și iTunes.

1. Descărcați VLC pentru mobil din iOS App Store.

2. Deschideți aplicația și faceți clic prin introducerea pe care o vom recapitula aici.

stream-video-to-ipad-vlc-mobile-01

3. Atingeți conul portocaliu din partea stângă sus a aplicației.

stream-video-to-ipad-vlc-mobile-02

4. Faceți clic pe „Rețea locală” în bara laterală.

stream-video-to-ipad-vlc-mobile-03

5. Selectați serverul din listă. Dacă aveți un server Plex, îl veți vedea aici. Este cel mai probabil să vă vedeți serverul SMB.

stream-video-to-ipad-vlc-mobile-04

6. Dacă este necesar, introduceți datele de conectare necesare pentru serverul dvs., apoi faceți clic pe „Conectare” pentru a iniția conexiunea.

stream-video-to-ipad-vlc-mobile-05

7. Selectați videoclipul pe care doriți să îl urmăriți din browserul de fișiere pentru a începe transmiterea.

stream-video-to-ipad-vlc-mobile-06

Concluzie

Există mai multe modalități de a accesa fișierele de rețea de pe iPad. Dacă aveți un singur caz de utilizare, cum ar fi streaming video, veți găsi că aplicațiile dedicate sunt cele mai potrivite. Dacă doriți să accesați fișiere generale, Documentele vor fi mai utile.