Cum să accesați unități optice pe alte PC-uri de pe Mac

Cum să accesați unități optice pe alte PC-uri de pe Mac
⏱️ 4 min read

Cel mai mare dezavantaj al Mac Mini, altfel grozav (și într-adevăr, alte Apple Mac-uri, în special laptopurile) este că nu au unitate optică. Aceasta nu este de obicei o problemă, deoarece majoritatea lucrurilor se instalează rapid pe Internet. Dar dacă uneori aveți nevoie de o unitate optică? Ce se întâmplă dacă doriți să vă transformați colecția de DVD-uri în fișiere MP4 pe un hard disk în loc de discuri pe un raft sau dacă aveți nevoie să vă rupeți CD-urile muzicale în iTunes?

Puteți cumpăra doar o unitate optică externă, dar dacă aveți deja un computer desktop sau laptop (sau acces la un prieten), puteți partaja unitatea de pe computer prin rețea și leech-uri de pe acesta. Acest lucru vă economisește bani și, pentru a fi sincer, este distractiv să faceți. Evident, există limitări ale acestei abordări, dar pentru situații de urgență, este bine să știm.

De ce un PC? Ei bine, statistic este mai probabil, în caz de urgență, că veți putea găsi un prieten care are un PC Windows decât unul care are un Mac. Și, de asemenea, o persoană cu un Mac ar putea să nu aibă nici o unitate optică, așa că te-ai întoarce la piață.

În acest articol, acoperim partajarea și conectarea la unitatea optică a altui computer pentru a copia fișiere pe Mac Mini. Rețineți că acest lucru este valabil și pentru toate celelalte Mac-uri.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Partajați unitatea PC

Dacă computerul țintă este în rețea, pentru a accesa unitatea, trebuie mai întâi să vă asigurați că partajarea este activată pentru acea unitate.

Pe computer, deschideți Windows Explorer. Găsiți unitatea optică și faceți clic dreapta pe ea. Alegeți „Partajați cu -> Partajare avansată” din meniul derulant.

Sau faceți clic pe Proprietăți, apoi pe fila Partajare și faceți clic pe butonul Partajare avansată de sub unitatea DVD / CD.

share-pc-dvd-advanced-sharing

Bifați caseta de selectare „Partajați acest dosar” și dați-i un nume, astfel încât să îl puteți identifica în rețea. Faceți clic pe Adăugați și denumiți-l.

sharepc-share-this-folder

Acum această unitate este partajată în rețea.

share-pc-dvd-dvdrw-shared

Faceți clic pe OK, iar partea PC a acestuia este terminată.

Link către Drive de pe Mac

Odată ce unitatea este partajată pe computer, sunteți gata să reveniți la Mac și să încărcați unitatea optică în Finder.

În Finder, alegeți elementul de meniu „Mergeți -> Conectați-vă la server”.

share-pc-dvd-go-server

Faceți clic pe Răsfoire și veți vedea o listă de foldere partajate în rețeaua dvs.

share-pc-dvd-brows

Găsiți numele folderului partajat, unitatea DVD de pe computer și faceți dublu clic pe el. Apoi vi se va prezenta o fereastră, iar în partea de sus a acesteia vă oferă opțiunea „Conectați-vă ca”.

share-pc-dvd-connect-as

Faceți clic pe buton și introduceți numele de utilizator și parola de pe computerul țintă.

share-pc-dvd-login

Odată ce ați terminat, veți vedea unitatea DVD pe computerul țintă.

share-pc-dvd-pc-window

După ce vă aflați, puteți face o varietate de lucruri:

  • Puteți copia fișiere trăgându-le din directorul PC în sistemul de fișiere Mac, fie într-un folder, fie pe desktop.
  • Puteți utiliza software-ul de extragere a DVD-urilor open source, cum ar fi Frână de mână pentru a înregistra filme ca MP4 pe Mac. Încărcați DVD-ul în unitatea PC și accesați-l pe Mac.

share-pc-dvd-open-or-copy

În timp ce ați putea îndrepta frâna de mână către unitatea directă și o puteți rupe de acolo, conexiunea poate fi lentă, mai ales dacă atât PC-ul, cât și Mac-ul folosesc WiFi pentru conectivitatea la rețea.

Pentru viteză, cea mai bună opțiune este să copiați folderul „VIDEO_TS” de pe DVD-ul computerului într-un director de pe Mac și apoi să acționați Handbrake pe fișierele local de pe Mac. Uneori, protecția împotriva copierii nu vă permite să faceți acest lucru, dar merită să încercați.

Instalarea de pe DVD probabil nu va funcționa. PC-ul nu poate citi DVD-urile de date destinate unui Mac; nu poate monta sistemul de fișiere. Același lucru este valabil și pentru DVD-urile cu sistem dual care sunt partiționate atât pentru Mac, cât și pentru PC; puteți vedea DVD-ul cu Mac prin rețea, dar veți vedea doar partiția PC. Deci, în termeni reali, nu este posibil să instalați nimic.

Acestea fiind spuse, dacă trebuie să obțineți software de pe un DVD de date pentru PC pentru a încărca în Wine sau în alte emulații de software pentru computer pe Mac, atunci ar funcționa.

Concluzie

Deci, iată-l, împrumutând o unitate DVD de pe un computer pentru a copia lucrurile pe Mac-ul „cu provocări optice”.

Dacă v-a plăcut acest articol sau aveți întrebări, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Credit de imagine: De Takeshi Kuboki din Amagasaki, Japonia (DSC_1694.JPG)

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x