Cum să acordați prioritate actualizărilor pentru computerul dvs. desktop

Come dare la priorità agli aggiornamenti per il computer desktop
⏱️ 5 min read

Un computer lent sau care nu funcționează altfel nu este niciodată un semn bun, mai ales pentru portofelul dvs. O parte a problemei constă în a cunoaște ce element al computerului dvs. este defect și cum este cel mai bine remediat. După ce aceste informații sunt cunoscute, va trebui să acordați prioritate acelor actualizări pentru computerul dvs. desktop.

În această piesă, descompunem unele dintre cele mai schimbabile părți ale unui computer și discutăm despre importanța fiecăruia. De asemenea, discutăm despre care ar trebui să căutați mai întâi să faceți upgrade.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum să știți când trebuie să acordați prioritate actualizărilor pentru computerul dvs.

În cele din urmă, numai dvs. veți ști când să acordați prioritate actualizărilor computerului în funcție de utilizarea dvs. Am avut o postare despre testarea stresului procesorului dvs. și acesta este un ghid bun pentru utilizatorii cu putere.

Cu toate acestea, pericolul efectuării acestor tipuri de teste este tendința de a crede cu strictețe cifrele pe care le citiți. În opinia noastră, veți obține, fără îndoială, un kilometraj mai util din următoarele:

  • Software-ul solicită mai multe resurse, dintre care unele nu aveți.
  • Sistemul dvs. de operare (SO) sau aplicațiile se încarcă, se renunță și rulează mai lent.
  • Ceva a eșuat și are nevoie de înlocuire imediată.

Desigur, dacă intrați în această din urmă tabără, ignorați acest articol și ieșiți să cumpărați hardware-ul de care aveți nevoie pentru a reveni la funcționare. Cu toate acestea, din celelalte motive, veți avea ceva de gândit de făcut.

Elementele unui computer pe care ar trebui să le luați în considerare pentru o actualizare

Înainte de a intra în defalcarea actualizărilor pe care doriți să le acordați prioritate, să discutăm ce părți contează de fapt. Pentru a face acest lucru, iată o explicație rapidă a modului în care totul se potrivește:

  • Unitate centrală de procesare (CPU). Aceasta este colecția de sinapse a computerului. Cu cât este mai mare puterea sa, cu atât poate calcula mai multe calcule – cu alte cuvinte – cu atât mai inteligent și mai rapid se poate gândi.
  • Memorie cu acces aleatoriu (RAM). Este o analogie simplă, dar RAM este ca inima, deoarece ia lucrarea pe care o face creierul și ajută la restrângerea numerelor și la menținerea datelor în mișcare. Cu cât are mai mult RAM un computer, în general cu atât mai bine.
  • Unitate de procesare grafică (GPU). Procesarea imaginilor este dificilă pentru oameni și mașini. Un GPU robust elimină sarcina de pe alte componente ale computerului, în special cu un card dedicat atașat.
  • Hard disk (HDD). Contrar credinței populare, HDD-ul seamănă mai mult cu creierul prin faptul că stochează o mare parte din informațiile necesare pentru a rula computerul.

Desigur, aceste componente nu sunt singurele găsite în interiorul unui computer. Mai mult, software-ul joacă un rol și în prioritizarea actualizărilor. În secțiunea noastră finală, discutăm mai detaliat ce să prioritizăm.

Cum să acordați prioritate actualizărilor pentru computerul dvs. desktop

În opinia noastră, ar trebui să acordați prioritate actualizărilor pentru computerul dvs. desktop, ajutând mai întâi procesorul să funcționeze mai eficient, apoi menținându-l la rece.

Dacă nu aveți probleme actuale și doriți doar un computer mai puternic, luați în considerare utilizarea dvs. Jucătorii vor dori să se uite la plăci grafice care sunt aproape de viitor, în timp ce programatorii vor dori să analizeze mai multe date, maximizând memoria RAM.

Actualizări de computer Ram

Într-un sens general, actualizarea hard disk-ului la un SSD (Solid State Drive) oferă un randament mai mare decât creșterea memoriei RAM de la 16 GB la 32 GB. Acest lucru este valabil mai ales pentru computerele mai noi.

Cu toate acestea, RAM este o secundă apropiată când vine vorba de upgrade-uri, urmată de ventilație. Orice sistem de administrare vă va spune că menținerea la rece a unui computer în funcțiune este importantă și vitală pentru o funcționare optimă.

Rețineți că nu am menționat primul port de apel normal pentru prioritizarea actualizărilor: CPU. Acest lucru se datorează faptului că vă va oferi doar un beneficiu de performanță mai mare, toate celelalte fiind egale. Mai mult, procesoarele sunt greu de înlocuit și costisitoare.

În general, cu un SSD bun care trage și împinge informații și o mulțime de memorie RAM ajută la direcționarea traficului între CPU și restul computerului, computerul dvs. ar putea vedea ani de viață suplimentară.

În concluzie

Calea către un computer încărcat este plină de potențiale cheltuieli de bani și de timp. Ca atare, corectarea deciziei prima dată va fi cel mai bun rezultat pentru dvs. Din fericire, factori precum hard disk-ul și memoria pot vedea un computer aparent trecut de primele primește un al doilea vânt.

Pentru lecturi suplimentare, dacă aveți un Mac Mini vechi, îl puteți actualiza și lăsa să funcționeze ca unul nou.

Legate de:

  • Numărul de nuclee CPU vs. Viteza de ceas – Care este mai important?
  • Cardul grafic nu funcționează? Iată cauzele și remedierile
  • Cum să configurați și să utilizați o unitate RAM în Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x