Cum să activați alertele pentru sunete importante pe Android

Cum să activați alertele pentru sunete importante pe Android
⏱️ 6 min read

Există atât de multe lucruri pe care le puteți face cu smartphone-ul dvs. Android, deci este destul de ușor să pierdeți urmele unor lucruri utile pe parcurs. De exemplu, știați că puteți efectua alerte de telefon pentru situații de urgență? Continuați să citiți pentru a afla cum puteți profita de această funcție pe Android.

Noțiuni de bază

Pentru a activa alertele de urgență pe Android, va trebui să instalați Aplicația Transcriere live Google din Magazinul Play. Alternativ, dacă telefonul dvs. rulează Android 11 (și o versiune ulterioară), acesta ar trebui să fie deja disponibil pe dispozitiv. Acesta este un serviciu creat de Google pentru persoanele cu deficiențe de auz, dar asta nu înseamnă că utilizatorii obișnuiți nu pot profita de această aplicație excelentă de accesibilitate.

Folosind tehnologia automată de recunoaștere a vorbirii de ultimă generație, Live Transcribe poate efectua transcrierea în timp real a vorbirii în text direct pe ecranul telefonului. Deși această opțiune a fost inițial concepută pentru a permite persoanelor cu deficiențe de auz să participe la conversații din jurul lor, se poate dovedi destul de utilă în alte câteva scenarii. Un exemplu este utilizarea aplicației pentru a lua notițe în timpul unui apel video.

Dar asta nu este tot ce poate face această mică aplicație inteligentă. Cel mai recent, aplicația Transcriere live Google a câștigat capacitatea de a vă anunța când aude sunete importante. Vă arătăm aici cum puteți configura caracteristica dvs.

Cum să activați alertele de urgență pe Android

Aplicația poate identifica multe sunete diferite, inclusiv alarmele de fum și de incendiu, sirenele, strigătele, bebelușii, sunetele de la ușă, ciocăniturile, câinii care latră, bipurile aparatului, apa curentă și telefoanele fixe care sună. Acestea sunt toate sunetele pe care aplicația le ascultă în mod prestabilit.

1. Deschideți aplicația Transcriere live pe dispozitiv.

2. Când aplicația solicită permisiunea de a utiliza microfonul, permiteți-l.

3. Atingeți pictograma roată din colțul din stânga jos al aplicației.

Cum să setați setările Android de alarmă de urgență

4. Mai jos va apărea un meniu pop-up. Selectați „Deschideți notificările de sunet”.

Cum să setați alarma de urgență Android Notificări de sunet deschis

5. În ecranul „Welcome to Sound Notifications”, atingeți butonul Next.

Cum să setați alarma de urgență Notificări de sunet de întâmpinare Android

6. Urmați instrucțiunile care apar pe ecran și centrați telefonul în camera în care doriți ca dispozitivul dvs. să asculte sunete. În plus, asigurați-vă că nimic nu blochează telefonul și că alte surse de sunet sunt menținute la un volum redus.

Cum să setați alarma de urgență Android înainte de a începe

7. Puteți încerca mai întâi o demonstrație și puteți vedea ce se întâmplă dacă telefonul dvs. detectează o alarmă de fum atunci când apăsați butonul „Încercați o demonstrație”. Telefonul va aprinde lumina camerei pentru a vă avertiza și pentru a trimite o notificare pe telefonul dvs. și / sau conectabil.

Cum să setați alarma de urgență Demo pentru alarmă de incendiu Android

8. După ce sunteți gata să începeți să utilizați funcția, apăsați butonul „Activare”.

9. Aplicația va trece la Live View și va începe să asculte sunetele din împrejurimile sale. Odată ce preia una, va trimite notificări. În mod implicit, aplicația va solicita telefonului să vibreze, să aprindă lumina camerei și să afișeze o notificare pe ecran.

Cum să setați alarma de urgență Notificări detectate prin lovirea Android

În ecranul Live View, puteți atinge pictograma roată din colțul din dreapta sus pentru a accesa „Setări -> Preferințe notificări” și a vă personaliza notificările. De exemplu, puteți dezactiva vibrațiile sau chiar lumina intermitentă dacă credeți că nu vă este de ajutor.

Cum să setați alarma de urgență Android Modificați preferințele de notificare

În Setări, puteți dezactiva cu ușurință „Notificări de sunet” dezactivând opțiunea dacă nu mai aveți nevoie de ea.

Cum să setați alarma de urgență Android Dezactivați funcția de urgență

În plus, este posibil să doriți să primiți alerte numai pentru anumite sunete. Pentru a face acest lucru, pur și simplu atingeți „Notificările de sunet sunt active” și dezactivați sunetele pentru care nu doriți să fiți avertizat.

Cum să setați alarma de urgență Android Dezactivați notificările selectate

Dacă sunetul este un obiectiv major pentru dvs., poate că vă poate dori să aflați totul despre îmbunătățirea sunetului de pe telefonul dvs. Android sau despre cum să schimbați sunetul de notificare de pe dispozitiv.

Legate de:

  • Cum să dezactivați anunțurile Spotify pe Android
  • Cum se blochează butoanele de volum pe Android
  • Cum să schimbați motorul de căutare implicit pe telefonul dvs. Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x