Cum să activați autentificarea cu doi factori (2FA) în Fortnite și All Epic Games

2fa In Fortnite Featured Image
⏱️ 6 min read

Autentificarea cu doi factori (2FA) în Fortnite poate ridica o mulțime de întrebări. S-ar putea să vă întrebați chiar ce este 2FA sau cum ați proceda pentru a-l configura. Dacă îți pui astfel de întrebări, nu ești singur. Veți afla aici ce este autentificarea cu doi factori și cum să activați 2FA în Fortnite, precum și în toate celelalte Epic Games.

Ce este autentificarea cu doi factori (2FA)?

2FA înseamnă autentificare cu doi factori. Se referă la o metodă suplimentară de a vă verifica identitatea atunci când vă conectați la un serviciu web.

2fa În Logo Fortnite 2fa

Mai întâi, sunt introduse parola și numele de utilizator. Apoi, vi se cere să furnizați o informație suplimentară, cum ar fi un cod trimis prin e-mail în căsuța dvs. de e-mail sau generat dintr-o aplicație de autentificare. Deoarece codul este generat aleatoriu, doar dvs. aveți acces la cod.

De ce ar trebui să activez 2FA pentru Fortnite?

2fa în Fortnite Recompensa 2fa

Singurul motiv este să vă faceți contul mai sigur și mai puțin piratabil. Cu toate acestea, există beneficii în a face acest lucru pentru Fortnite. În jocul principal Fortnite: Battle Royale, vei primi un emote Boogie Down care dansează. Dacă se întâmplă să ai și Fortnite: Salvați lumea, veți primi 50 de sloturi pentru armuri, 10 sloturi pentru rucsac și 1 lamă legendară Troll Stash.

Cum să activați 2FA în Fortnite

1. În primul rând, va trebui să fii v-ați conectat la contul dvs. Epic Games.

2. După ce v-ați autentificat, deschideți Setările de securitate a contului. Ecranul rezultat ar trebui să arate ceva ca următoarea imagine.

2fa În Fortnite 2fa Pasul 1

3. Derulați în jos până când vedeți „Autentificare cu doi factori” chiar sub secțiunea „Deconectare oriunde”.

2fa În Fortnite 2fa Pasul 2

4. Aici veți dori să alegeți ce metodă 2FA doriți să utilizați. Fiecare metodă dată este oarecum explicită de la sine, dar oferim aici puțin mai mult context pentru fiecare alegere:

2fa În Opțiunile Fortnite 2fa

1. Aplicație de autentificare terță parte

Această opțiune necesită să utilizați un Google Authenticator sau o aplicație alternativă Authenticator pentru a genera codul.

Pentru a configura 2FA Cu Authenticator, va trebui să aveți la dispoziție aplicația 2FA, astfel încât să puteți scana codul QR. Acest cod QR va apărea când selectați 2FA cu Authenticator ca opțiune. Ar trebui să arate ceva ca captura de ecran de mai jos.

2fa În Fortnite Setup Authenticator 2fa

Pur și simplu scanați codul QR și îl va adăuga automat ca o nouă intrare în aplicația dvs.

2. Autentificare prin SMS

În loc să utilizați o aplicație de autentificare, puteți opta pentru a primi codul ca SMS pe telefon. Totuși, acest lucru poate fi supărător dacă nu aveți întotdeauna serviciul telefonic activat sau dacă aveți telefonul cu dvs.

3. Autentificare prin e-mail

În cele din urmă, puteți opta pentru a primi codul printr-un e-mail. Acest lucru necesită totuși să fiți online, deoarece trebuie să vă verificați căsuța de e-mail pentru e-mail. Pentru metodele offline, trebuie să utilizați fie aplicația de autentificare, fie autentificarea prin SMS.

Conectați-vă cu metoda dvs. 2FA

Pentru a vă conecta la contul dvs. Epic Games (fie că este în clientul Epic Games sau Fortnite), vi se va solicita să introduceți un cod de securitate din șase cifre, după cum se arată mai jos, după ce ați introdus parola.

2fa În Codul de securitate Fortnite 2fa

Totuși, procesul exact poate diferi în funcție de metodele utilizate.

Conectare 2FA cu Authenticator

Deschideți aplicația Authenticator și verificați intrarea Epic. Copiați codul și introduceți-l în casetele afișate mai sus.

Conectare 2FA cu SMS

Verificați dacă există un SMS trimis pe telefonul dvs. Copiați codul și introduceți-l în casetele de mai sus.

Conectare 2FA cu e-mail

Verificați-vă căsuța de e-mail pentru un e-mail cu codul 2FA. Copiați codul și introduceți-l în casetele afișate mai sus.

întrebări frecvente

1. Activarea 2FA în Fortnite îl permite pentru toate Epic Games?

Da! Deoarece îl activați din punct de vedere tehnic pentru contul dvs. Epic Games, care este legat de contul dvs. Fortnite, îl activați și pentru alte jocuri Epic.

2. Pot activa 2FA pentru alte aplicații și servicii?

Absolut! Faceți clic aici pentru un ghid pentru activarea 2FA pe o varietate de rețele sociale și aplicații. Sunteți utilizator Telegram? Aflați cum să utilizați verificarea în doi factori pe Telegram. Deși s-ar putea să nu obții recompense interesante în joc pentru adăugarea 2FA la alte autentificări, vei crește foarte mult securitatea conturilor în cauză.

Credit imagine: Sigla 2FA de la EFF pe Flickr

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x