Cum să activați Desktop la distanță pe Windows 10

1643137689 Cum sa activati Desktop la distanta pe Windows 10
⏱️ 5 min read

Pe Windows 10, poți activați Desktop la distanță pentru a permite accesul de la distanță la dispozitiv utilizând protocolul RDP (Remote Desktop Protocol). De obicei, ați folosi această funcție pentru a oferi asistență sau pentru a controla un computer sau un server fără a fi prezent fizic la locație, folosind aplicația modernă „Remote Desktop” sau vechea „Conexiune la desktop la distanță”.

Capacitatea de a permite accesul extern la un dispozitiv este disponibilă de mulți ani, dar era o caracteristică pe care trebuie să o configurați folosind Panoul de control. Cu toate acestea, pe Windows 10, setările pentru a activa accesul la distanță sunt acum incluse în aplicația Setări.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a activa Desktop la distanță să gestioneze un dispozitiv sau să vă acceseze fișierele și aplicațiile de la distanță folosind aplicația Setări, precum și folosind Panoul de control pe Windows 10.

Important: Desktop la distanță este nu o caracteristică disponibilă pe Windows 10 Home, numai pe Windows 10 Pro și Enterprise. Dacă rulați Windows 10 Home, puteți utiliza Desktopul la distanță Chrome ca alternativă.

Cum să activați Desktop la distanță pe Windows 10 folosind Setări

Pentru a activa Desktop la distanță pe Windows 10 folosind aplicația Setări, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Sistem.

 3. Click pe Desktop la distanță.

 4. Porniți Activați Desktop la distanță comutator.

  Activați desktopul de la distanță pe Windows 10

 5. Apasă pe A confirma buton.

După ce ați finalizat pașii, vă puteți conecta la computer folosind aplicație modernă Remote Desktop (recomandat) sau folosind experiența încorporată Remote Desktop Connection inclusă în Windows 10.

Veți observa, de asemenea, că pe măsură ce porniți Desktop la distanță, sunt activate și două opțiuni suplimentare (Ține computerul treaz pentru conexiune când este conectat și Faceți computerul meu detectabil în rețelele private pentru a activa conexiunea automată de la un dispozitiv la distanță) pentru a vă asigura că vă puteți conecta întotdeauna când sunteți plecat.

Setări Windows 10 Remote Desktop
Setări Windows 10 Remote Desktop

În pagina „Setări avansate”, veți găsi, de asemenea, opțiuni suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a solicita computerelor să folosească „Autentificarea la nivel de rețea” pentru a se conecta. Aceasta este o caracteristică care face conexiunea mai sigură, solicitând utilizatorilor să se autentifice la rețea înainte de a se putea conecta la dispozitiv.

Setări avansate pentru desktop la distanță pe Windows 10
Setări avansate pentru desktop la distanță pe Windows 10

Pagina de setări afișează, de asemenea, portul desktop de la distanță curent în cazul în care trebuie să configurați un router pentru a permite conexiuni la distanță în afara rețelei. Dacă nu se schimbă nimic pe dispozitivul dvs., numărul portului ar trebui să fie întotdeauna 3389.

Cum să activați Desktop la distanță pe Windows 10 folosind Panoul de control

Deși aplicația Setări facilitează accesul de la distanță la computer, este totuși posibil să activați RDP folosind Panoul de control.

Pentru a activa Desktop la distanță cu panoul de control, urmați acești pași:

 1. Deschis Panou de control.

 2. Click pe Sistem și securitate.

 3. În secțiunea „Sistem”, faceți clic pe Permite accesul de la distanță legătură.

  Permiteți accesul la distanță pe panoul de control
  Permiteți accesul la distanță pe panoul de control

 4. În secțiunea „Desktop la distanță”, selectați Permiteți conexiuni la distanță la acest computer opțiune.

  Setări de la distanță pe Proprietăți sistem
  Setări de la distanță pe Proprietăți sistem

 5. Apasă pe aplica buton.

 6. Apasă pe O.K buton.

După ce finalizați pașii, puteți utiliza unul dintre clienții disponibili de pe alt computer pentru a vă conecta la dispozitivul dvs. de la distanță.

Trebuie remarcat faptul că, pe măsură ce activați funcția folosind Panoul de control, opțiunea de a solicita Autentificare la nivel de rețea de asemenea, este selectată implicit, care este o opțiune pe care doriți să o activați oricum.

Deși puteți utiliza Panoul de control pentru a configura Desktop la distanță pe Windows 10 și versiunile anterioare, cum ar fi Windows 8.1 și Windows 7, capacitatea de a activa funcția folosind aplicația Setări este disponibilă numai începând cu Actualizarea Windows 10 Fall Creators și versiunile ulterioare .

Actualizare 28 octombrie 2020: Acest ghid a fost actualizat pentru a reflecta cele mai recente modificări disponibile pe Windows 10 folosind protocolul de acces la distanță.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x