Cum să activați / dezactivați parola pentru imagine în Windows 10

Cum să activați / dezactivați parola pentru imagine în Windows 10
⏱️ 3 min read

Este necesar să aveți o parolă pe computerul Windows. Majoritatea utilizatorilor de Windows au de obicei o parolă tradițională cu douăsprezece caractere, dar există întotdeauna și opțiunea de imagini. Cu o parolă imagine puteți uita că trebuie să vă amintiți acele parole complicate.

Parolele imagine vă permit să vă conectați la computer prin desenarea unei forme. Aceste forme pot fi orice, cum ar fi o linie dreaptă sau un cerc. Dacă sunteți gata să încercați o metodă alternativă de securitate, o imagine este o opțiune excelentă.

Configurați cu ușurință o parolă imagine pe computerul dvs. Windows

Faceți clic pe meniul Start și alegeți Setări. Găsiți conturile urmate de opțiunile de conectare. Sub titlul parolei imagine, faceți clic pe „Adăugați”.

Tastați parola de utilizator și faceți clic pe OK pentru a confirma informațiile contului. Pentru a continua, faceți clic pe „Utilizați această imagine” și desenați trei gesturi noi pe imagine. Repetați ceea ce tocmai ați făcut încă o dată și faceți clic pe Finalizare.

Cum se dezactivează parola imagine cu fereastra de politică de grup

Înainte de a citi mai departe, rețineți că nu veți găsi caracteristica Fereastră de politică de grup dacă utilizați Windows 10 Home Edition.

Dacă aveți această caracteristică, apăsați tastele „Win + R” pentru a deschide fereastra Run și tastați gpedit.msc. Această comandă va deschide fereastra GOP. Găsiți folderul Logon.

fereastra de rulare a imaginii

Pentru a găsi acest folder, va trebui să urmați următoarea cale: Configurare computer -> Extindeți șabloane administrative -> Căutați prin folderul System până când găsiți folderul Logon.

folder-logon-imagine

După ce faceți clic pe folderul Logon, veți vedea diferite opțiuni în dreapta. Găsiți opțiunea care vă permite să dezactivați conectarea la parola imaginii. Faceți dublu clic pe el și va apărea o fereastră nouă.

În stânga, veți vedea opțiunea de a dezactiva conectarea la imagine. Pentru a dezactiva această metodă de conectare, selectați opțiunea „Activat”.

Faceți clic pe OK pentru a vă salva opțiunile, iar modificările sunt aplicate instantaneu. Puteți verifica dacă modificările au fost făcute accesând Setări și încercând să găsiți butonul Adăugați în opțiunea Picture Picture.

Dezactivați rapid parola imagine cu Editorul de registry

Deschideți registrul apăsând „Win + R” și tastând regedit. În coloana foldere, căutați cheia de registry a sistemului. Mergeți la următoarea cale:

imagine-sistem

După ce ați găsit cheia de sistem, ar trebui să vedeți și valoarea DWORD „BlockDomainPicture” în dreapta. Nu vă faceți griji dacă nu o vedeți, deoarece puteți face oricând una.

Faceți clic dreapta pe spațiul gol sub implicit și plasați cursorul deasupra opțiunii Nou. Faceți clic pe a treia opțiune în jos care ar trebui să fie DWORD (32-bit) Value. Denumiți creația dvs. „BlockDomainPicturePassword”.

imagine-nouă-dword

Odată ce a fost creat, faceți dublu clic pe acesta și va apărea o nouă fereastră. În caseta cu date de valoare, va trebui să transformați „0” într-un „1.” Faceți clic pe OK pentru a salva modificările. Dacă vreți vreodată să anulați acest lucru, modificați-l înapoi la zero.

imagine-valoare-date1

Concluzie

Funcția Picture Password nu este un alt strat de protecție, ci înlocuiește parola tradițională. Dacă vreți vreodată să încercați, acum știți că este ușor de configurat. Cum îi împiedici pe ceilalți să îți acceseze laptopul? Lăsați un comentariu mai jos și anunțați-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x