Cum să activați DNS prin HTTPS pe Microsoft Edge

1643044698 Cum sa activati DNS prin HTTPS pe Microsoft Edge
⏱️ 2 min read

Microsoft Edge Chromium include acum o opțiune de securitate pentru a activa DNS prin HTTPS (DoH). Este încă în dezvoltare, dar îl puteți activa începând cu versiunea 86 disponibilă prin canalul Canary.

Deși internetul a trecut la Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) pentru a securiza comunicarea atunci când utilizați web, interogările DNS (Domain Name System) pentru a rezolva numele de domenii în adrese IP sunt încă trimise în text plan.

Pentru a spori confidențialitatea și securitatea online, sistemele de operare și browserele web adoptă acum un nou protocol cunoscut sub numele de DNS peste HTTPS, care a fost conceput pentru a cripta interogările DNS folosind protocolul HTTPS existent pentru a preveni atacurile și indivizii rău intenționați să snooping.

Dacă utilizați versiunea Chromium a Microsoft Edge pe Windows 10, acum puteți activa o funcție de criptare a rezoluțiilor de domeniu pentru o experiență de navigare mai sigură.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a cripta traficul DNS folosind protocolul HTTPS pe versiunea Chromium a Microsoft Edge.

Activați DNS prin HTTPS (DoH) pe Edge

Pentru a activa DNS prin HTTP pe Microsoft Edge, urmați pașii următori:

 1. Deschis Microsoft Edge.

 2. Apasă pe Setări și multe altele butonul (cu trei puncte) din colțul din dreapta sus.

 3. Click pe Setări.

 4. Click pe Confidențialitate, căutare și servicii.

 5. În secțiunea „Securitate”, porniți Utilizați DNS securizat pentru a specifica cum să căutați adresa de rețea pentru site-uri web comutator.

 6. Selectează Alegeți un furnizor de servicii opțiune.

  Sfat rapid: Dacă utilizați deja DoH pe Windows 10, puteți selecta opțiunea Utilizați furnizorul de servicii curent.
 7. Faceți clic pe câmpul Introduceți furnizorul personalizat și selectați unul dintre furnizorii disponibili. De exemplu, Google, CloudFlare, CleanBrowsing sau Quad9. (În acest câmp, puteți specifica și un serviciu personalizat.)

  Microsoft Edge activează DoH

După ce ați finalizat pașii, traficul DNS generat de browser va fi trimis criptat folosind protocolul HTTPS pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea online.

Dacă utilizați Google Chrome, puteți activa DoH folosind aceste instrucțiuni, iar dacă utilizați Mozilla Firefox, puteți utiliza acești pași.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...