Cum să activați modul întunecat pe computerul dvs. Mac

Come attivare la modalità oscura sul tuo Mac
⏱️ 6 min read

Apple a adăugat modul întunecat la macOS începând cu Mojave. Dacă nu l-ați activat, suntem siguri că veți fi impresionați de aspectul macOS după ce activați și activați acest nou aspect dramatic, mai ales noaptea. În funcție de versiunea de macOS pe care o utilizați, există mai multe moduri de a activa modul întunecat pe computer. Iată cum să activați modul întunecat pe Mac.

Ce versiuni de macOS au încorporat modul Dark?

Modul întunecat a apărut pentru prima dată pe macOS Mojave, lansat în 2018. Prin urmare, singura cerință pentru utilizarea acestei caracteristici este să aveți un Mac care rulează macOS Mojave, Catalina sau Big Sur (cea mai recentă versiune disponibilă).

Dacă nu v-ați actualizat încă Mac-ul, acum este momentul potrivit pentru a face acest lucru. Asigurați-vă că accesați „Apple -> Preferințe sistem -> Actualizare software”, care vă va solicita computerul Mac să verifice automat actualizări noi.

1. Activați modul întunecat prin Preferințe sistem

În primul rând este o metodă de a activa modul întunecat al macOS în toate versiunile de macOS care acceptă această caracteristică. Această metodă necesită accesarea „Preferințelor de sistem” a computerului. Iată ce trebuie să faceți.

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus al ecranului. Va apărea un meniu derulant. Trageți în sus pe „Preferințe sistem”.

2. Apoi, faceți clic pe „General” pentru a accesa o gamă largă de setări macOS legate de aspectul său.

Preferințe sistem Macos Dark Mode

3. În acest moment, ar trebui să vedeți trei opțiuni (sau două – dacă aveți o versiune mai veche de macOS) etichetate Light, Dark și Auto. Primele două vă permit să comutați între modurile de lumină și întuneric la cerere. Faceți clic pe oricare dintre aceste două butoane, iar interfața macOS se va schimba imediat. De asemenea, puteți face clic pe „Auto” pentru a-i cere Mac-ului să utilizeze aspectul luminos în timpul zilei și pentru ca aspectul întunecat să se declanșeze noaptea (în funcție de fusul orar, desigur).

Macos Mod întunecat Preferințe sistem Aspect

2. Activați modul întunecat prin Siri

Apoi, Siri este o altă metodă pentru a activa modul întunecat – și da, vă sfătuim să utilizați Siri. Pentru ca această metodă să funcționeze, trebuie să aveți un computer compatibil care rulează orice versiune de macOS care are incorporat Dark Mode (toate aceste versiuni vin cu Siri încorporat, de asemenea).

1. Pentru a activa Siri, faceți clic pe pictograma asistentului digital, care se găsește de obicei în colțul din dreapta sus al ecranului (în bara de meniu a macOS). Alternativ, puteți spune „Hei Siri” pentru a activa acest asistent digital dacă ați activat anterior această opțiune (Preferințe sistem -> Siri> Ascultați „Hei Siri”).

Siri activat în modul întunecat Macos

2. Spuneți „Activați modul întunecat, ”„Activați modul întunecat,”Sau pur și simplu mergeți cu„Mod întunecat.”Siri va dura câteva momente pentru a aplica această acțiune și ar trebui să vedeți o confirmare după ce a făcut-o.

Macos Dark Mode Siri Prompt

3. După cum vă puteți aștepta, puteți spune și „Dezactivați modul întunecat,”„Dezactivați modul întunecat, ”Sau„Activați modul luminos”Pentru a reveni la modul Light al Mac-ului. Este la fel de ușor ca asta.

Confirmare Siri în modul întunecat Macos

3. Activați modul întunecat prin Centrul de control (disponibil pe macOS Big Sur)

După cum mulți dintre voi știți, macOS Big Sur este o abatere drastică de la versiunile anterioare de macOS în ceea ce privește aspectul său. Acum aveți un nou centru de control, unde puteți efectua tot felul de acțiuni rapide. Iată cum puteți activa modul întunecat prin această nouă opțiune.

1. Faceți clic pe pictograma Control Center, aflată în colțul din dreapta sus al ecranului. După ce faceți clic pe el, ar trebui să apară o gamă întreagă de opțiuni dedesubt.

Panoul de control al modului întunecat Macos

2. Faceți clic pe Afișare. Mai precis, faceți clic pe pictograma săgeată din panoul Afișaj sau oriunde în afara „glisorului de luminozitate” pe care îl veți vedea acolo.

Panou de control al setărilor de afișare în modul întunecat Macos

3. Veți vedea o pictogramă denumită „Mod întunecat”. Faceți clic pe acesta pentru a activa Modul întunecat pe Mac. Dacă doriți să dezactivați modul întunecat, faceți clic din nou pe pictogramă. Asta e!

Panoul de control activat în modul întunecat Macos

Încheierea

Acestea sunt trei metode pentru a activa modul întunecat pe Mac. În plus, avem câteva resurse utile. Mai întâi, asigurați-vă că verificați tot ce trebuie să știți despre macOS Big Sur (funcții noi, disponibilitate și compatibilitate). De asemenea, veți dori să știți cum să personalizați macOS Big Sur pentru a o face cu adevărat a dvs.

Legate de:

  • Cum se activează modul întunecat pe YouTube
  • Cum se activează modul întunecat în iOS 13
  • Cum să faceți modul întunecat al MacOS Mojave și mai întunecat

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast