Cum să activați Nvidia și AMD Anti-Lag pentru a reduce lagul în jocuri

Come abilitare Nvidia e AMD Anti-Lag per ridurre il ritardo nel gioco
⏱️ 5 min read

Acest articol prezintă modul de activare a funcțiilor anti-lag pe placa grafică la alegere, indiferent dacă utilizați Nvidia sau AMD. Chiar dacă nu utilizați un card Nvidia sau AMD compatibil cu aceste caracteristici, discutăm alte modalități prin care puteți reduce decalajul din experiența dvs. de joc.

Ce este Anti-Lag?

AMD a introdus funcția Anti-Lag în 2019, încurajând Nvidia să urmeze rapid cu propriul omolog, NULL (modul Nvidia Ultra Low Latency). De atunci, ambele companii s-au străduit să îmbunătățească aceste caracteristici în cele mai recente actualizări ale driverelor, iar Nvidia a îmbunătățit și mai mult conceptul, lansând Nvidia Reflex la sfârșitul anului 2020.

Similitudinea fundamentală între Anti-Lag și NULL este că ambele servesc ca funcții de conducător auto în afara jocului, menite să asigure cadre de coadă și ritm mai bune decât jocul în sine, fără un capac FPS. Asigurarea faptului că GPU-ul dvs. rămâne puțin sub utilizarea maximă este cel mai bun mod de a preveni întârzierea de intrare, iar Anti-Lag și NULL automatizează acest proces atunci când sunt activate, pentru a obține, în general, rezultate bune.

Cum activez AMD Anti-Lag?

Primul, faceți clic aici pentru a instala cel mai recent software de driver AMD dacă nu o aveți deja. Va trebui să utilizați software-ul Radeon de la AMD pentru a activa Anti-Lag în jocurile dvs.

Pentru a deschide rapid Radeon Software, apăsați Alt + R, comanda rapidă implicită de la tastatură pentru lansare. După ce este deschis, faceți clic pe pictograma Gear din dreapta sus.

Faceți clic pe „Grafică” pentru a ajunge în Setări grafice globale. Derulați în jos pentru opțiunea de a activa Anti-Lag pentru toate jocurile dvs. cu un singur clic!

Nvidia și Amd Anti Lag Amd Pasul 2 1

Activați modul Nvidia cu latență redusă

Primul, faceți clic aici pentru a instala cel mai recent software de driver Nvidia. Treceți peste acest pas dacă aveți deja GeForce Experience și Nvidia Control Panel pe sistemul dvs.

Odată ce ați instalat software-ul Nvidia, activarea „Modului cu latență redusă” este destul de ușoară. Loveste Victorie tastați și tastați „Panoul de control Nvidia” pentru a găsi programul cu același nume. Lansați-l și mergeți la „Gestionați setările 3D”.

Nvidia și Amd Anti Lag Nvidia Pasul 1

Puteți utiliza Setări globale pentru a modifica setările pentru toate jocurile sau Setările programului pentru a alege anumite jocuri și aplicații – pentru acest ghid, folosim Global.

Nvidia și Amd Anti Lag Nvidia Pasul 2

Derulați în jos până găsiți „Modul de latență scăzută”. Îl puteți seta la „Activat” sau „Ultra” – vă recomandăm Ultra, dar comutați la Activat sau Dezactivat dacă aveți probleme în jocurile dvs. Nu uitați să faceți clic pe „Aplicați” în partea de jos a ferestrei și sunteți în afaceri!

Dar Nvidia Reflex?

Nvidia Reflex este în prezent cel mai bun mod de a reduce decalajul de intrare în jocuri, dar, din păcate, acesta vine cu o mulțime de avertismente. În afară de cerința evidentă a GPU-ului Nvidia, suportul Reflex trebuie adăugat și de dezvoltatori – așa că este puțin probabil ca jocurile mai vechi să îl vadă vreodată și, dacă jocurile preferate nu o acceptă, nu ai noroc.

Puteți verifica lista titlurilor compatibile cu Nvidia Reflex. În orice joc compatibil cu Reflex, activați-l doar în setările din joc pentru al utiliza. Funcția „Reflex + Boost” nu face de fapt o mare diferență, de vreme ce „Boost” pur și simplu menține GPU-ul într-un mod de consum mai mare de energie și generare de zgomot. Dacă nu vă deranjează acest lucru, s-ar putea să vă bucurați de cadre de frecvență ușor mai mari activând Boost pe partea de sus a Reflexului, dar vă recomandăm Reflexul pentru majoritatea oamenilor.

Există alte modalități de a reduce lagul de intrare în jocurile mele?

În general vorbind, o frecvență de cadru mai mare înseamnă un decalaj de intrare mai mic, dar poate însemna decalaj de intrare inconsecvent dacă nu aveți una dintre aceste setări anti-lag activate. O modalitate diferită și fără îndoială mai bună de a minimiza întârzierea de intrare este de a seta un capac FPS, pe care vă recomandăm să îl faceți fie în motor, fie prin RivaTuner.

În ceea ce privește hardware-ul, investiția într-un monitor G-Sync sau FreeSync poate, de asemenea, să facă un drum lung spre reducerea ruperii ecranului și a întârzierii de intrare. Folosind articolul RivaTuner de mai sus, puteți utiliza, de asemenea, Scanline Sync pentru a înlocui această caracteristică în software, dacă nu aveți hardware-ul pentru a o dezactiva.

Comentați mai jos și spuneți-ne dacă aveți alte întrebări sau sfaturi de împărtășit pentru reducerea decalajului de intrare!

Legate de:

  • Cum se folosește Nvidia Ansel – Cel mai bun instrument de captură de ecran în joc
  • GPU AMD vs. Nvidia: Cine ar trebui să vă furnizeze placa grafică în 2021?
  • Setările panoului de control Nvidia: Ce înseamnă toate acestea?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x