Cum să activați rata de reîmprospătare dinamică (DRR) pe Windows 11

1647040389 Cum sa activati rata de reimprospatare dinamica DRR pe Windows
⏱️ 2 min read

Windows 11 vine cu Rata de reîmprospătare dinamică (DRR), care permite laptopurilor și computerelor desktop să își reducă rata de reîmprospătare pentru a economisi bateria. Veți schimba calitatea afișajului, dar vă va permite să utilizați dispozitivul mai mult timp fără reîncărcare.

Pe scurt, rata de reîmprospătare descrie de câte ori ecranul reîmprospătează conținutul pe secundă. Este denumit cadru pe secundă, iar standardul este de 60 de cadre pe secundă. Cu toate acestea, unele afișaje acceptă rate de reîmprospătare mai mari pentru a permite mișcării pe ecran să se simtă mai lină.

Problema este că creșterea ratei de reîmprospătare crește și consumul de energie, ceea ce reduce durata de viață a bateriei pe laptopuri. Pentru a rezolva această problemă, Windows 11 (prin Blog pentru dezvoltatori DirectX) are o setare Dynamic Refresh Rate (DRR) pentru a comuta fără probleme între o rată de reîmprospătare mai mică și o rată de reîmprospătare mai mare, în funcție de ceea ce faceți pe dispozitiv, ajutând la echilibrarea performanței și consumului de energie.

Rata de reîmprospătare dinamică este disponibilă pe laptop-uri cu ecrane care acceptă rată de reîmprospătare variabilă (VRR) și o rată de reîmprospătare de cel puțin 120 Hz. De asemenea, caracteristica necesită un driver grafic (WDDM 3.0) care o acceptă.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a activa sau dezactiva rata de reîmprospătare dinamică pe Windows 11.

Activați rata de reîmprospătare dinamică pe Windows 11

Pentru a activa rata de reîmprospătare dinamică pe Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 11.

 2. Click pe Sistem.

 3. Selectează Afişa fila din partea dreaptă.

 4. În secțiunea „Setări înrudite”, selectați Afișaj avansat fila.

 5. Utilizați opțiunea „Alegeți o rată de reîmprospătare” și selectați Dinamic opțiunea de a activa funcția DRR pe Windows 11.

  Windows 11 activează DRR

Odată ce ați finalizat pașii, computerul va reduce automat rata de reîmprospătare pentru a economisi energie, reducând puțin calitatea experienței dvs. generale.

Dezactivați rata de reîmprospătare dinamică pe Windows 11

Pentru a dezactiva rata de reîmprospătare dinamică, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Sistem.

 3. Selectează Afişa fila din partea dreaptă.

 4. În secțiunea „Setări înrudite”, selectați Afișaj avansat fila.

  Setări avansate de afișare

 5. Folosește Alegeți o rată de reîmprospătare opțiunea și selectați o altă rată obișnuită, cum ar fi 60Hz, 120Hz sau cea mai mare rată acceptată de afișaj.

  Windows 11 dezactivează DRR

După ce parcurgeți pașii, Windows 11 nu va mai crește sau reduce automat rata de reîmprospătare a afișajului pentru o performanță mai mare, dar cu prețul unui consum mai mare de energie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...