Cum să activați scanarea periodică pe Microsoft Defender Antivirus

1643232847 Cum sa activati scanarea periodica pe Microsoft Defender Antivirus
⏱️ 3 min read

Pe Windows 10, Microsoft continuă să includă software-ul său gratuit Microsoft Defender Antivirus pentru a scana, detecta și elimina programele malware de pe dispozitiv. Cu toate acestea, mulți utilizatori aleg să instaleze software de securitate de la terți, cum ar fi Norton Antivirus de la SymantecAVG, Avira, BitDefenderMcAfee și mulți alții.

Deși există multe alternative potrivite, nu există niciun antivirus care să garanteze o protecție completă împotriva oricărui malware și, pentru a ajuta la această problemă, Microsoft Defender Antivirus oferă o funcție numită „Scanare periodică”.

Scanarea periodică va să fie disponibil numai pe dispozitivele care rulează un antivirus terță parteiar atunci când este activat, Microsoft Defender Antivirus va rămâne dezactivat, dar va scana și elimina periodic orice amenințări pe care celălalt software antivirus pe care l-ați instalat ar putea să nu le fi putut detecta.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a activa scanarea periodică pe dispozitivele dvs. Windows 10 atunci când aveți deja instalat un antivirus terță parte pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate.

Cum să activați scanarea periodică pe Windows 10

Utilizați acești pași pentru a activa „Scanarea periodică” după adăugarea unui antivirus terță parte pe Windows 10:

 1. Deschis Securitate Windows.

 2. Click pe Protecție împotriva virușilor și amenințărilor.

 3. Apasă pe Opțiuni Microsoft Defender Antivirus setare.

 4. Porniți Scanare periodică comutator.

  Microsoft Defender Antivirus Setări de scanare periodică

Odată ce scanarea periodică este activată pe dispozitiv, Windows 10 va folosi caracteristica de întreținere automată pentru a se asigura că rulează scanările la momente optime pentru a minimiza impactul asupra performanței și duratei de viață a bateriei.

Deși Microsoft Defender Antivirus va detecta și elimina automat orice program malware pe care îl găsește, veți primi o notificare cu privire la noua amenințare în Centrul de acțiuni, pe care o puteți vizualiza în software-ul antivirus și puteți lua măsuri suplimentare în consecință.

Cum să dezactivați scanarea periodică pe Windows 10

Utilizați acești pași pentru a dezactiva „Scanarea periodică” pe dispozitiv:

 1. Deschis Securitate Windows.

 2. Click pe Protecție împotriva virușilor și amenințărilor.

 3. Apasă pe Opțiuni Microsoft Defender Antivirus setare.

 4. Închide Scanare periodică comutator.

  Microsoft Defender Antivirus dezactivează scanarea periodică
  Microsoft Defender Antivirus dezactivează scanarea periodică

După ce finalizați pașii, antivirusul implicit Windows 10 nu va încerca să scaneze pentru amenințări în timp ce utilizați o soluție de securitate terță parte.

Microsoft Defender Antivirus Scanarea periodică are doar scopul de a oferi un nivel suplimentar de securitate pentru a face Windows 10 mai sigur atunci când utilizați o altă soluție antivirus deja instalată pe dispozitiv.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x