Cum să activați și să dezactivați lanterna pe Android

Cum să activați și să dezactivați lanterna pe Android
⏱️ 6 min read

Lanterna este de mult o caracteristică a telefoanelor, folosind blițul LED al camerei pentru a vă ajuta să navigați în locuri întunecate. Există o funcție de lanternă încorporată în Android, dar este nevoie de câteva glisări pentru a ajunge la. Citiți mai departe pentru a afla modalități mai rapide de a porni și a opri lanterna de pe telefon.

Din fericire, există o mulțime de modalități rapide de a activa lanterna mai rapid pe telefonul dvs. Android – de la scuturarea telefonului la activarea vocală – și le-am adunat pentru dvs. aici.

Adăugați lanternă la Setări rapide

Pe multe telefoane, pictograma Lanternă se află în meniu atunci când glisați în jos din partea de sus a ecranului o dată. În caz contrar, glisați din nou în jos pentru a vedea toate pictogramele de lansare rapidă și apăsați pictograma stiloul de sub ele.

De aici, puteți ține și trage pictograma lanternă într-un loc din lista de pictograme unde va apărea printre notificările implicite.

Activați lanterna Setări rapide Android 1

Pe anumite telefoane, cum ar fi seria Galaxy, puteți chiar să reglați luminozitatea lanternei încorporate. Pentru a face acest lucru pe un telefon Galaxy, trageți în jos meniul Setări rapide, astfel încât să vedeți pictograma lanternă, apoi, în loc să atingeți pictograma reală, atingeți textul de sub acesta care spune „Lanternă”.

Acest lucru vă va duce la un meniu secret în care puteți regla luminozitatea lanternei atunci când o porniți. Efectuați ajustările, dați clic pe „Terminat” și sunteți bine.

Porniți lanterna pe Android Galaxy 1

Spuneți Google să pornească lanterna

Nu uitați de „OK Google” pentru a porni lanterna. Fie atingeți pictograma microfon, fie spuneți: „OK Google, pornește lanterna”(Sau„OK Google, lanternă aprinsă„). În schimb, spuneți „OK Google, oprește lanterna”Sau„OK Google, lanterna oprită”Pentru a-l opri. Aceasta este o opțiune excelentă dacă aveți deja prea multe aplicații pe telefon și nu aveți suficient spațiu pentru alta.

Porniți lanterna Dezactivată Android Ok Google 1

O modalitate alternativă de a face acest lucru este să țineți apăsat butonul Acasă de pe telefon până când apare Asistentul Google, apoi să spuneți „Porniți lanterna. ”

Folosiți Gesturi

Majoritatea telefoanelor Android moderne au suport pentru gesturi, care vă permit să activați și să activați diverse funcții folosind apăsarea butonului special sau mișcări.

Gesturile exacte variază între diferiți producători de dispozitive, dar pentru a le accesa, accesați „Setări -> Gesturi”, apoi căutați funcția lanternă și porniți-o.

Activați lanterna Gesturi Android 1

Pe telefoanele Motorola, gestul de a aprinde instantaneu lanterna vă scutură telefonul într-o mișcare de tăiere (acest lucru ajută la prevenirea pornirii accidentale). Pe OnePlus, desenează un „V” pe ecranul telefonului când este oprit. Dacă utilizați un alt telefon, atunci gestul exact poate varia, dar va fi probabil la fel de rapid!

Porniți lanterna cu butoanele de volum

Pentru a porni instantaneu lanterna pe orice dispozitiv Android cu butoanele de volum, va trebui să instalați Torchie – Lanternă cu buton de volum. Aplicația va ocupa 4 MB din spațiul de stocare al telefonului dvs. și nu vă bombardează cu reclame.

flash-torchie

Pentru ca aplicația să funcționeze în fundal, va trebui să îi acordați permisiunea „Serviciului de accesibilitate”.

Puteți activa chiar lanterna din ecranul de blocare, dar va trebui să accesați setările aplicației pentru a permite acest lucru. Pentru a accesa Setări, deschideți aplicația și atingeți cele trei puncte verticale din partea dreaptă sus a afișajului.

Se agită lanterna

Dacă telefonul dvs. nu are suportul Gesture încorporat menționat anterior, puteți obține o aplicație terță parte care face treaba.

flash-shake

Va trebui să instalați o aplicație numită Agitați lanterna. Doar scuturați-vă telefonul și lanterna se va aprinde. Puteți porni lanterna chiar dacă ecranul dispozitivului dvs. Android este oprit, apoi doar agitați-l din nou pentru a opri lanterna.

Dacă simți că trebuie să scuturi telefonul prea tare, poți schimba sensibilitatea în setările aplicației. Atingeți cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus și atingeți „Agitați sensibilitatea”. Aplicația vă va avertiza că, dacă setați sensibilitatea prea mare, lanterna se poate aprinde accidental.

Folosiți un widget pentru lanternă

Nu în ultimul rând, puteți utiliza Widget pentru lanternă aplicație pentru a obține puțină lumină. Widgetul nu va apărea singur, deci va trebui să apăsați lung pe un spațiu din ecranul de întâmpinare în care doriți să apară widgetul.

lanternă-widget
Cum să activați și să dezactivați lanterna pe Android

Atingeți opțiunea Widget-uri din partea de jos, iar widget-ul ar trebui să fie pe prima pagină. Apăsați lung pe widget și trageți-l într-un spațiu gol de pe ecran. Aplicația nu are o pagină de setări; veți ști doar dacă aplicația este instalată când vedeți widgetul. Nu va apărea nicio pictogramă a aplicației.

În timp ce scopul inițial al lanternei este de a lumina împrejurimile, astfel încât aplicația camerei să poată face fotografii mai bune noaptea, a evoluat pentru a deveni o lanternă utilă și utilă. Frumos, nu?

Pentru mai multă distracție legată de Android, unul dintre cele mai utile instrumente pe care le puteți obține pentru Android este recuperarea TWRP. Consultați ghidul nostru despre cum să îl instalați. Sau, dacă îți place să fii un jucător, îți datorezi să vezi ghidul nostru pentru emularea front-end Retroarch pe Android.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x