Cum să activați și să începeți cu Google Chat

Como ativar e começar a usar o bate-papo do Google
⏱️ 8 min read

Google a portat recent două caracteristici populare în aplicația sa gratuită Gmail, care erau disponibile anterior prin intermediul suitei sale de aplicații pentru întreprindere Workspace: Google Chat și Rooms. Aceste două opțiuni permit utilizatorilor să comunice între ei direct din aplicația Gmail.

Așa cum sugerează numele, Chat-ul este destinat comunicării individuale, în timp ce Rooms permite utilizatorilor să creeze spații dedicate în care să poată vorbi cu diverse contacte cu conturi Google. Dacă sunteți curios cu privire la cel mai recent set de funcții Gmail, acest articol vă arată cum puteți activa noile opțiuni și începe să le utilizați chiar acum.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum se activează chatul în aplicația mobilă

Puteți activa Google Chat de la clientul Android Gmail urmând câțiva pași simpli.

1. Deschideți aplicația Gmail de pe dispozitiv.

2. Apăsați pe meniul hamburger din colțul din stânga sus.

3. Derulați în jos până găsiți Setări și apăsați pe ea.

4. Selectați contul dvs.

Cum să activați setările de chat Google Selectați contul

5. Derulați în jos până găsiți opțiunea „Afișați fila Chat și camere” în secțiunea General și verificați-o.

Cum să activați setările Chat Google Activați Chat 1

Trebuie să observați că două butoane noi pentru Chat și Camere au apărut în partea de jos a ecranului lângă butonul Întâlnire.

Cum să activați setările de chat Google Vizualizarea camerelor de chat 1

Cum se utilizează opțiunile de chat și cameră pe mobil

Pentru a începe, pur și simplu apăsați pe pictograma Chat și apoi pe butonul „Chat nou” care apare în colțul din dreapta jos.

Cum se activează setările de chat Google Porniți Chat nou Gmail

De acolo, puteți alege persoana cu care doriți să discutați. Alternativ, puteți crea o cameră sau răsfoiți camerele existente din aceeași fereastră. Este posibil să gestionați și cererile de chat din acest panou. Persoanele cu care conversați cel mai des vor apărea mai jos pentru acces ușor.

Cum se activează setările de chat Google Opțiuni noi de chat

Puteți invita oamenii să se alăture unui chat și vor primi un e-mail cu un link. Dacă au folosit Hangouts sau Chat înainte, vor primi pur și simplu o notificare.

Chatul are integrare Google Docs, astfel încât să puteți partaja documente și alte fișiere pur și simplu atingând butonul Google Docs din partea de jos a ferestrei de chat. Când cealaltă persoană face clic pe link, acesta se va deschide într-o fereastră nouă.

Cum să activați setările de chat Google Partajați Google Drive Link

Cum se activează Google Chat pe computer

Puteți activa Google Chat în aplicația Gmail pentru web. Pașii sunt puțin diferiți în acest caz, dar nu prea complicați.

1. Deschide Gmail în browser.

2. Faceți clic pe pictograma Gear din colțul din dreapta sus pentru a accesa Setări.

3. Faceți clic pe butonul „Vedeți toate setările” din partea de sus.

Cum se activează Google Chat Gmail Desktop Vizualizați toate setările

4. Selectați fila „Chat și Meet” din partea de sus.

Cum să activați opțiunea Google Chat Gmail Desktop Chat Rooms

5. Bifați opțiunea „Chat Google” pentru ca acesta să apară pentru dvs.

Cum se activează funcția de activare a funcției de activare a desktopului Google Chat Gmail

6. Faceți clic pe „OK” pentru a vă confirma alegerea.

Cum se activează Google Chat Gmail Desktop Confirmați alegerea

7. În aceeași secțiune, puteți alege unde să poziționați caseta Chat: fie în partea stângă, fie în partea dreaptă a căsuței de e-mail.

8. În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Salvați modificările” din partea de jos.

Cum să activați Google Chat Gmail Desktop Salvați modificările

Ecranul dvs. Gmail se va reîmprospăta și va apărea o fereastră pop-up pe ecran, care vă va întâmpina în chatul Google. Acum puteți începe să utilizați opțiunile.

Cum se activează Google Chat Gmail Desktop Bun venit la chat

Cum se utilizează Opțiunile de chat și cameră pe computer

După ce ați activat Google Chat, veți observa că opțiunile Chat și Room au apărut în partea stângă sau dreaptă a căsuței de e-mail, înlocuind Hangouts (dacă ați fost anterior utilizator). Meet, serviciul de apeluri video Google, care permite utilizatorilor să comunice față în față, este acum opțiunea de jos.

Puteți începe un chat sau puteți crea o cameră apăsând butonul „+” de lângă fiecare secțiune. De aici, puteți căuta persoana (persoanele) cu care doriți să discutați, să începeți o conversație de grup, să creați o cameră sau să răsfoiți camerele disponibile.

Cum se activează Google Chat Gmail Desktop Opțiuni noi de chat

Chaturile sunt afișate în ferestre mici care pot fi redimensionate pentru confortul dvs. Puteți informa oamenii că sunteți disponibil pentru chat activând starea dvs. activă din colțul din dreapta sus al afișajului. Alternativ, puteți opta pentru „Nu deranjați” sau Away (ceea ce practic vă face invizibil).

Cum se activează Google Chat Gmail Desktop Setați starea chatului

Mai mult, puteți maximiza aceste ferestre de chat, ceea ce vă oferă acces la câteva trucuri suplimentare. De exemplu, dacă partajați un link Google Docs acum, puteți opta pentru opțiunea „Deschideți în chat”. Dacă faceți clic pe acest buton, veți avea efectul de a deschide Google Doc într-o nouă interfață cu mai multe panouri din Gmail, cu textele dvs. afișate într-o bară laterală din stânga și documentul din dreapta. Dacă discutați cu colegii la serviciu, această funcție poate fi extrem de utilă.

Cum se activează Google Chat Gmail Desktop Drive Integration

După cum puteți vedea, este destul de ușor să activați și să începeți să trimiteți mesaje utilizând noua funcție de chat Gmail. Dacă doriți să aflați mai multe trucuri Gmail, vă sugerăm să consultați ghidul nostru care vă arată cum să dezactivați răspunsul inteligent și redactarea inteligentă în Gmail. Alternativ, puneți-vă la curent cu modul în care puteți gestiona mai multe conturi Gmail și verificați e-mailul într-un singur loc.

Legate de:

  • Gmail nu funcționează? Iată soluțiile
  • Cum să dezactivați vizualizarea conversației în Gmail
  • Foaie de cheats pentru comenzi rapide Gmail

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x