Cum să activați și să utilizați Accesul vocal pe Windows 11 22H2

1657696369 Cum sa activati si sa utilizati Accesul vocal pe Windows.webp
⏱️ 5 min read

Pe Windows 11 22H2, una dintre noile funcții este „Accesul vocal”, care permite oricui să-și controleze computerul cu vocea. Deși ați putut să vă folosiți vocea pentru a controla experiența de mult timp, caracteristica a fost reconstruită și acum utilizează un nou motor de recunoaștere a vorbirii pe dispozitiv, care funcționează fără o conexiune la internet.

Când utilizați Voice Access, vă puteți folosi vocea pentru a deschide și a comuta aplicații, a naviga pe web, a dicta e-mailuri și multe altele.

Funcția acceptă doar limba engleză-SUA, ceea ce înseamnă că „Limba de afișare Windows ar trebui să fie setată la engleză-SUA În caz contrar, este posibil ca accesul vocal să nu funcționeze conform așteptărilor”.

Acest ghid vă va învăța pașii pentru a activa și a începe să utilizați Voice Access pe versiunea 22H2 și versiunile superioare.

Activați accesul vocal pe Windows 11

Pentru a activa Accesul vocal pe computer, urmați acești pași:

  1. Deschis Setări pe Windows 11.

  2. Click pe Accesibilitate.

  3. Sub secțiunea „Interacțiune”, faceți clic pe Vorbire fila.

  4. Porniți Acces vocal comutator.

  5. Apasă pe Descarca opțiune din bara de instrumente (dacă este cazul).

  6. (Opțional) Verificați „Începeți accesul vocal după ce vă conectați la computer” opțiune.

După ce ați finalizat pașii, puteți lansa funcția din meniul Start sau din aplicația Setări.

Utilizați accesul vocal pe Windows 11

Pentru a începe cu Voice Access este destul de simplu:

  1. Deschis start.

  2. Caută Acces vocal și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

Alternativ, puteți lansa funcția accesând Setări > Accesibilitate > Vorbire și pornind Acces vocal comutator.

Odată ce funcția este pornită, puteți utiliza „Alt + Shift + C” comandă rapidă de la tastatură pentru a începe modul de ascultare sau „Alt + Shift + B” comandă rapidă pentru a opri modul de ascultare.

De asemenea, puteți spune „Accesul vocal se trezește” și „Activează sunetul” să-l asculte. „Somn de acces vocal”, “Mut” pentru a adormi caracteristica. Sau „Opriți microfonul” pentru a opri accesul vocal să vă asculte.

Navigarea prin experiența Windows 11 este destul de simplă. De exemplu, puteți spune lucruri precum “Deschis,” de exemplu, „Open Edge”, sau „Cuvânt deschis”, pentru a deschide o aplicație. Sau “Schimba cu,” de exemplu, „Switch to Edge” pentru a comuta la o aplicație activă. Sau „Minimizare fereastră”, „Maximizați fereastra”, și “Fereastră închisă” pentru a gestiona Windows. Sau “Clic,” de exemplu, „Faceți clic pe Start”, sau „Faceți clic pe Anulare” pentru a face clic pe un element, cum ar fi un buton sau un link.

De asemenea, puteți utiliza funcția cu tastatura tactilă. De exemplu, puteți scrie cuvinte și puteți introduce numere, semne de punctuație și emoji.

Voice Access are un ghid interactiv care vă ajută să începeți și să găsiți toate comenzile.

Pentru a accesa ghidul, deschideți meniul Ajutor (semn de întrebare) și selectați opțiunea „Începeți ghidul interactiv”.

Deschideți accesul vocal
Deschideți accesul vocal

Ghidul Acces vocal include mai multe exerciții pentru a vă ajuta să interacționați cu butoanele, meniurile și alte opțiuni. Veți învăța, de asemenea, cum să utilizați suprapunerea grilei pentru a controla indicatorul mouse-ului pentru a face clic pe anumite locații. În cele din urmă, veți învăța să utilizați Voice Access pentru a dicta și edita text pe web și aplicații.

Ghid de acces vocal
Ghid de acces vocal

Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară cu comenzile pe care le puteți utiliza, Voice Access include și un ghid care listează toate comenzile vocale pentru a vă controla computerul doar cu vocea.

Comenzi de acces vocal
Comenzi de acces vocal

Modificați setările de acces vocal pe Windows 11

Caracteristica vine și cu diverse setări. Faceți clic pe butonul Setări (roată) din dreapta pentru a accesa meniul de setări. Setările „Selectați microfonul implicit” vă permit să schimbați noul microfon implicit sau să accesați setările de sunet pentru a gestiona dispozitivele de intrare.

Setări microfon pentru acces vocal
Setări microfon pentru acces vocal

Setările „Gestionați opțiunile” includ opțiuni pentru activarea sau dezactivarea punctuației automate, filtrarea cuvintelor neadecvate și controlul setărilor de pornire.

Setări de acces vocal
Setări de acces vocal

Dacă nu mai aveți nevoie de această funcție, faceți clic pe meniul Setări și alegeți opțiunea „Dezactivați accesul vocal”.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x