Cum să activați TPM și Secure Boot în BIOS pentru Windows 11

1643526988 Cum sa activati TPM si Secure Boot in BIOS pentru
⏱️ 5 min read

Dacă aveți un computer, intenționați să faceți upgrade la Windows 11. Doriți să verificați și să activați TPM 2.0 și Secure Boot în BIOS (UEFI) a plăcii de bază a computerului (de la Asus, Dell, MSI, GigaByte etc.) ca parte a procesului de pregătire a upgrade-ului.

Pe Windows 11, una dintre cele mai semnificative modificări este cerința pentru Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0 și Secure Boot. Potrivit Microsoft, TPM 2.0 și Secure Boot sunt necesare pentru a oferi un mediu de securitate mai bun și pentru a preveni (sau cel puțin a minimiza) amenințările sofisticate precum cele împotriva hardware-ului și firmware-ului, malware-ului comun, ransomware și alte atacuri.

TPM este o piesă hardware, de obicei (dar nu întotdeauna) integrată în placa de bază, care oferă un mediu securizat pentru stocarea și protejarea cheilor de criptare la criptarea hard disk-ului folosind funcții precum BitLocker. Pe de altă parte, Încărcare sigură este un modul care asigură că computerul pornește numai folosind software-ul în care producătorul are încredere.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a verifica și activa TPM 2.0 și Secure Boot pentru a instala Windows 11. (Consultați și pașii pentru a activa aceste două caracteristici de securitate pe VMware Workstation și Hyper-V pentru a rula noul sistem de operare pe o mașină virtuală .)

Verificați dacă TPM 2.0 este prezent pe Windows 10

Pentru a determina dacă TPM este activat pe computer, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută tpm.msc și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide Managementul Trusted Platform Module (TPM). instrument.

 3. În stare și Informații despre producător TPM pentru a confirma TPM prezent și versiune.

Dacă dispozitivul include un cip TPM, atunci veți vedea informațiile hardware și starea acestuia. În caz contrar, dacă scrie „TPM compatibil nu poate fi găsit”, atunci cipul este dezactivat pe UEFI sau computerul dvs. nu are un Modul Trusted Platform compatibil.

Activați TPM 2.0 în BIOS pentru Windows 11

Pentru a activa TPM 2.0 în BIOS pentru a remedia instalarea Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Recuperare.

 4. În secțiunea „Pornire avansată”, faceți clic pe Reporniți acum buton.

  Opțiune avansată de repornire la pornire

 5. Click pe Depanați.

  Depanați

 6. Click pe Opțiuni avansate.

 7. Apasă pe Setări UEFI Firmware opțiune.

  Setări firmware UEFI

 8. Apasă pe Repornire buton.

 9. Apasă pe avansat, Securitate, sau cizme pagina de setări, în funcție de placa de bază.

 10. Selectează TPM 2.0 opțiunea și alegeți Activat opțiune.

  Activați TPM 2.0 pe UEFI

Dacă placa de bază nu are un cip TPM și rulați un procesor AMD, modulul este probabil încorporat în procesor, iar opțiunea va fi disponibilă ca „fTPM” (TPM 2.0 bazat pe firmware) sau „Comutator AMD fTPM .” Dacă dispozitivul este un sistem bazat pe Intel, TPM 2.0 va fi disponibil ca Platform Trust Technology (PTT).

Dacă computerul nu are o opțiune TPM și aceasta este o versiune personalizată, este posibil să o puteți face achizitioneaza un modul pentru a adăuga suport. Cu toate acestea, asigurați-vă că consultați site-ul web al producătorului plăcii de bază pentru a confirma că există suportul.

După ce finalizați pașii, verificarea Windows 11 ar trebui să treacă, permițându-vă să actualizați computerul la noul sistem de operare.

Verificați dacă Secure Boot este prezentă pe Windows 10

Pentru a determina dacă Secure Boot este activată pe computer, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Informatii despre sistem și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Click pe Rezumatul sistemului pe panoul din stânga.

 4. Verificați informațiile „Secure Boot State” și confirmați că funcția este setată la Pe. Dacă nu este, trebuie să activați opțiunea manual.

  Informații de sistem Informații de pornire securizată

După ce ați finalizat pașii, dacă caracteristica de securitate este activată, puteți continua instalarea Windows 11. În caz contrar, trebuie să urmați pașii pentru a o activa în firmware-ul UEFI.

Activați Secure Boot în BIOS pentru Windows 11

Dacă computerul dvs. utilizează BIOS-ul moștenit, trebuie mai întâi să convertiți unitatea MBR în GPT, apoi să treceți la modul UEFI și să activați Secure Boot. În caz contrar, dacă activați firmware-ul mai nou, computerul nu va mai porni. Dacă încercați să efectuați o instalare curată, puteți sări peste convenție, dar dacă încercați să faceți upgrade de pe desktopul Windows 10, aceasta este o cerință.

Pentru a activa Secure Boot în firmware-ul BIOS, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Recuperare.

 4. În secțiunea „Pornire avansată”, faceți clic pe Reporniți acum buton.

  Opțiune avansată de repornire la pornire

 5. Click pe Depanați.

  Depanați

 6. Click pe Opțiuni avansate.

 7. Apasă pe Setări UEFI Firmware opțiune.

  Setări firmware UEFI

 8. Apasă pe Repornire buton.

 9. Apasă pe avansat, Securitate, sau cizme pagina de setări, în funcție de placa de bază.

 10. Selectați opțiunea „Secure Boot” și alegeți Activat opțiune.

Aproape toate dispozitivele care au firmware UEFI vor include Secure Boot, dar dacă nu este cazul, va trebui să actualizați sistemul sau să luați în considerare obținerea unui nou computer care îndeplinește cerințele Windows 11.

După ce ați finalizat pașii, computerul ar trebui să treacă procesul de verificare a hardware-ului pentru a continua cu upgrade-ul pe loc sau cu instalarea curată a Windows 11.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x