Cum să activați verificarea în doi pași în aplicația Telegram

Cum să activați verificarea în doi pași în aplicația Telegram

⌛ Reading Time: 4 minutes

Decizia Facebook de a eroda confidențialitatea WhatsApp Messenger s-a transformat într-un avantaj masiv pentru Telegram. Deși Telegram nu utilizează criptarea end-to-end în mod implicit, cum ar fi Signal, suportă până la 200.000 de utilizatori pe grup, făcându-l o platformă hibridă de social media și messenger. Pentru ca această experiență să fie mai sigură, asigurați-vă că activați verificarea în doi pași a Telegram.

Un pas suplimentar de securitate

Deși este puțin mai incomod, deoarece trebuie să introduceți o verificare suplimentară, verificarea în doi pași vă asigură că conturile dvs. de pe platformele de socializare sunt protejate împotriva manipulării. Cu toate acestea, și acest lucru poate fi automatizat cu o cheie de securitate hardware biometrică care nu te-ar costa mult.

În timp ce vă gândiți la aceste opțiuni, iată cum activați verificarea în doi pași a Telegram.

1. Începeți prin atingerea celor trei linii orizontale din colțul din stânga sus, reprezentând setările Telegram. Veți vedea o pictogramă roată „Setări” aproape în partea de jos. Atingeți-l.

2. Atingeți pictograma roată „Setări”, urmată de secțiunea „Confidențialitate și securitate”. Apoi, atingeți „Verificare în doi pași” pentru a comuta de la „Dezactivat” la „Activat”.

Confidențialitate și securitate

3. Va apărea o nouă solicitare care vă va solicita „Setați parola”. După ce ați introdus-o, vi se va cere să o repetați din nou. Dacă aveți deja instalat un manager de parole, îl puteți folosi pentru a genera o parolă puternică pentru dvs. și a o stoca în seiful său criptat.

2fa

Opțional, vi se va cere să setați un indiciu pentru parola și adresa de recuperare a e-mailului. Depinde de dvs. dacă doriți să ignorați acești doi pași.

Indiciu parolă

Cu toate acestea, puteți reveni oricând pe ecranul „Verificare în doi pași” pentru a schimba parola sau a seta o adresă de recuperare a e-mailului. Dacă uitați parola sau nu utilizați un manager de parole, este recomandată configurarea recuperării e-mailului ca opțiune alternativă.

Dacă sunteți confortabil ca Telegram să aibă adresa dvs. de e-mail, după ce ați introdus-o corect, veți primi un „Cod de verificare” la adresa dvs. de e-mail. Introduceți-l sau copiați-lipiți-l din aplicația dvs. de e-mail în caseta de text a Telegramului.

Cod de verificare

De asemenea, dacă sunteți prea deranjați să introduceți o parolă de fiecare dată când accesați funcțiile de confidențialitate ale Telegramului, puteți reveni la secțiunea „Verificare în doi pași” și apăsați pe „Dezactivați parola”. Desigur, vi se va cere să introduceți parola pentru a o dezactiva.

Setare parolă

Aceasta concluzionează tot ce trebuie să știți despre procesul de activare sau dezactivare a verificării în doi pași Telegram.

Pași suplimentari pentru o securitate suplimentară

Dacă doriți să vă faceți prezența pe internet mai sigură, ar trebui să depuneți eforturi suplimentare pentru a permite verificarea în doi pași a Telegram. De asemenea, ar trebui să vă păstrați telefonul blocat cu blocaje dedicate pentru aplicații. La urma urmei, totul în viața noastră a devenit acum legat de smartphone-uri – de la date sensibile pe stocarea în cloud la servicii bancare pe Internet. În cele din urmă, nu uitați să consultați aceste sfaturi și trucuri utile pentru Telegram.

Legate de:

  • 12 roboți utili pentru a profita la maximum de telegramă
  • Cum să importați chaturile WhatsApp în Telegram
  • WhatsApp vs. Signal vs. Telegram: Care ar trebui să utilizați?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.