Cum să activezi Controlul parental pe TikTok

Tiktok Parental Controls Featured
⏱️ 16 min read

Aplicația de partajare a rețelelor de socializare TikTok este extrem de populară în rândul publicului mai tânăr, inclusiv adolescenților și preadolescentilor. Dacă ești un părinte care este îngrijorat de faptul că copilul tău petrece o cantitate din ce în ce mai mare de timp pe aplicația socială, atunci ar trebui să știi că TikTok include o serie de controale parentale, precum și setări de confidențialitate menite să permită utilizatorilor tineri să folosească TikTok în siguranță. În acest articol, vă vom arăta cum puteți configura controlul parental pentru contul TikTok al copilului dumneavoastră.

TikTok are o limită de vârstă?

TikTok își va ajusta automat setările în funcție de data nașterii introdusă de utilizatori la crearea contului. Având în vedere acest lucru, TikTok are reguli diferite pentru diferite vârste:

Sub 13 – va avea acces la o versiune a aplicației numită „TikTok for Younger User” care prezintă conținut mai curat, special conceput pentru publicul mai tânăr. În plus, utilizatorii nu pot posta videoclipuri sau comenta.

Vârsta 13-15 – conturile create pentru această categorie de vârstă sunt private în mod implicit. Chiar și așa, nu strica să verificați pentru a confirma că este într-adevăr cazul atunci când configurați controale parentale în TikTok. Oricum, copiii din acest grup nu pot descărca videoclipuri, doar prietenii pot comenta conținutul lor, iar videoclipurile lor nu pot fi folosite pentru Duet sau Stitching, care sunt funcții de colaborare în TikTok.

Vârsta de 16 ani și peste – poate face majoritatea lucrurilor pe care le poate face un utilizator adult, inclusiv transmiterea în direct și trimiterea/primirea de mesaje directe. Cu toate acestea, doar utilizatorii peste 18 ani pot cumpăra, trimite sau primi cadouri virtuale.

În ciuda acestor măsuri, TikTok nu necesită verificări de verificare a vârstei atunci când se înregistrează, așa că un tânăr care își minți despre vârsta poate scăpa cu ușurință de asta. Ținând cont de acest lucru, părinții ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare dacă doresc să se asigure că experiența copilului lor este una sigură pe TikTok.

Cum să configurați împerecherea familiei în TikTok

În aplicația TikTok, controalele parentale vin sub formă de Asociere de familie. Aceasta este o caracteristică care seamănă cu Google Family Link, în sensul că le permite părinților să-și conecteze contul la contul copilului. Totul din cadrul aplicației, deoarece instalarea unui alt serviciu nu este necesară. Puteți configura Family Pairing numai din aplicația TikTok și nu de pe computer.

 1. Deschideți aplicația TikTok pe telefon (în scopul acestui tutorial am folosit aplicația Android TikTok).
 2. Atingeți pictograma Profil din colțul din dreapta jos al afișajului.
Profil de control parental Tiktok
 1. Pe pagina de profil, atingeți meniul de hamburger din colțul din dreapta sus al afișajului.
Tiktok Control parental Setări Confidențialitate
 1. Selectați „Setări și confidențialitate” din fereastra pop-up care apare din partea de jos.
 2. Apăsați pe „Asociere în familie” în secțiunea „Conținut și activitate”.
Asocierea familiei Tiktok Parental Controls
 1. Atingeți butonul Continuare.
Ecranul de continuare Tiktok Parental Controls
 1. Selectați dacă acesta este un cont Părinte sau Adolescent. Am selectat prima opțiune. După ce ați terminat, apăsați butonul Următorul din partea de jos.
Cont pentru părinți Tiktok Parental Controls
 1. Acum, va trebui să scanați un cod QR pentru a conecta cele două conturi.
Tiktok Parental Controls Parent Qr Code
 1. Pe dispozitivul pentru copii, întoarceți pașii de la 1 la 7 (selectați Teen de data aceasta).
 2. Apăsați pe butonul „Scanați codul” și utilizați dispozitivul copil pentru a scana codul de pe dispozitivul părinte.
Cont pentru copii Tiktok Parental Controls Scan Code
 1. Odată ce operațiunea este finalizată, apăsați pe „Conectați conturile” pe dispozitivul copilului pentru a confirma.
Controlul parental Tiktok Conectați conturile
 1. Atingeți „Link” în fereastra pop-up care apare pentru a finaliza procesul.
Confirmarea linkului Tiktok Parental Controls
 1. Felicitări, cele două conturi sunt acum legate. Pe dispozitivul părinte, veți fi direcționat către un tablou de bord Control parental care vă arată ce conturi sunt conectate la ale dvs. Puteți adăuga mai multe conturi apăsând butonul „+”. Pentru a începe să gestioneze un cont de copil, părinții ar trebui să apese pe numele de utilizator al copilului respectiv.
Vizualizarea tabloului de bord parental Tiktok Parental Controls

Opțiuni de control parental în TikTok

După ce ați conectat cele două conturi împreună, adulții vor putea accesa o mulțime de controale parentale de pe dispozitivul lor. Acestea includ următoarele:

 • Gestionarea timpului de ecran – de aici poți controla cât de mult îi este permis adolescentului tău să folosească TikTok. Odată ce se epuizează, ei nu vor putea folosi TikTok decât dacă părintele le oferă acces la un cod care a fost creat când caracteristica a fost activată. Apăsați pe „Setați o limită de timp” pentru a selecta.
Controlul parental Tiktok stabilește limită de timp
 • Mod restricționat – apoi există modul restricționat care limitează accesul la conținut care ar putea să nu fie adecvat pentru unii spectatori. Mai important, în timp ce folosește acest mod, copilului nu i se va permite să se deconecteze sau să treacă la alt cont, ocolind astfel aceste restricții.
Mod restricționat Tiktok Parental Controls
 • Căutare – permite părinților să dezactiveze funcția de căutare pentru contul de copil pentru a-i împiedica să găsească accidental ceva ce nu ar trebui.
 • Confidențialitate și siguranță – această secțiune permite părinților să adauge straturi suplimentare de securitate în contul copilului lor. De exemplu, pot face contul privat, ceea ce este încurajat. Acest lucru minimizează șansele ca copiii să interacționeze cu oamenii nepotriviți. În secțiunea Siguranță, părinții pot seta preferințe suplimentare pentru „Cine poate trimite mesaje directe adolescentului tău”, „Cine poate vedea videoclipurile apreciate ale adolescentului tău”, „Cine poate comenta videoclipurile adolescentului tău”. Alegerile dvs. includ: Toată lumea (Public), Prieteni și Nimeni.
Setări de confidențialitate Tiktok Parental Controls

Toate aceste opțiuni vor fi vizibile în contul copilului, dar nu le vor putea modifica din tabloul de bord „Family Pairing” (sau din setările aplicației, de altfel). Cu toate acestea, este posibil să modificați unele setări apăsând butonul din partea de jos a secțiunii „Confidențialitate și siguranță” de pe dispozitivul copilului.

Setări de editare pentru copii Tiktok Parental Controls

De exemplu, în secțiunea Descoperire puteți selecta dacă doriți să „Sincronizați contactele și prietenii Facebook”. Dacă contul părinte ți-a setat contul la privat, totuși, nu îl vei putea schimba înapoi. Același lucru este valabil și pentru preferințele „Sugerarea contului dvs. altora”.

Tiktok Control parental Confidențialitatea copilului

Mai mult, dispozitivul copilului are acces și la „Descărcați datele”, precum și la o grămadă de mai multe opțiuni în Siguranță. Aceasta include modificarea a ceea ce se întâmplă atunci când primiți o mențiune sau o etichetă, cine poate vedea următoarea listă și videoclipurile apreciate.

Dacă te încadrezi în categoria de vârstă potrivită (după cum s-a explicat mai sus), TikTok va împiedica automat pe ceilalți să-ți folosească videoclipurile pentru a face Duets și Stitching. Toate acestea sunt făcute pentru a proteja confidențialitatea tânărului utilizator, precum și pentru a descuraja agresiunea.

Cum să activați funcțiile de bunăstare digitală în TikTok

Dacă aveți tendința de a avea mai multă încredere în copilul dvs., atunci s-ar putea să nu fie necesar să configurați Family Link și să vă conectați cele două conturi. Puteți pur și simplu să împrumutați dispozitivul lor și să modificați unele setări direct de pe telefonul lor. Acestea sunt ambalate în secțiunea Digital Wellbeing din TikTok. Iată cum să ajungi la ei.

 1. Deschideți aplicația TikTok pe telefon (în scopul acestui tutorial am folosit aplicația Android TikTok).
 2. Atingeți pictograma Profil din colțul din dreapta jos al afișajului.
Profil de control parental Tiktok
 1. Pe pagina de profil, atingeți meniul de hamburger din colțul din dreapta sus al afișajului.
Tiktok Control parental Setări Confidențialitate
 1. Selectați „Setări și confidențialitate” din fereastra pop-up care apare din partea de jos.
 2. Derulați în jos până când găsiți „Digital Wellbeing”. Ar trebui să fie chiar deasupra „Asocierea familiei”. Atingeți opțiunea.
Tiktok Parental Controls Digital Wellbeing
 1. De aici puteți activa „Gestionarea timpului ecranului” sau „Modul restricționat”. Acestea sunt aceleași opțiuni pe care le-am văzut în tabloul de bord „Asocierea familiei” și activarea lor va avea un efect similar.
Opțiuni de bunăstare Tiktok Parental Controls

Nu uitați decât un lucru aici: copilul dvs. ar putea inversa restricțiile pe care le-ați impus contului său. Aceștia ar putea să dezactiveze modul restricționat sau să-și prelungească durata de utilizare. Mulți copii sunt plini de resurse și mai mult decât capabili să folosească căutarea Google și să afle cum.

Cum să deconectați conturile de asociere de familie

La un moment dat, părinții ar putea dori să acorde autonomie totală copiilor lor în timp ce folosesc TikTok. Dacă acesta este cazul dvs., atunci iată cum puteți deconecta cele două conturi.

 1. Accesați „Asocierea familiei” în TikTok și atingeți contul copilului, care ar trebui să fie afișat acolo.
 2. Apăsați pe butonul „Deconectare” până în jos.
Tiktok Control parental Deconectare părinte
 1. Confirmați alegerea alegând „Deconectați” încă o dată după aceea.
Deconectarea finală a controlului parental Tiktok

Cele două conturi TikTok vor fi acum separate, iar adolescentul/tânărul va putea acum să își stabilească toate preferințele cu privire la modul în care interacționează pe aplicația de social media.

Rețineți că procesul de deconectare poate fi inițiat și din contul copilului.

 1. Pentru aceasta, utilizatorul va trebui să acceseze „Asocierea familiei” din aplicație și să atingă cele trei puncte din colțul din dreapta sus.
Control parental Tiktok Copil Trei puncte
 1. Selectați opțiunea „Deconectați contul” din meniul pop-up care apare în partea de jos.
 2. TikTok vă va reaminti imediat că contul este conectat la altul. Adolescentul poate apăsa pe butonul „Deconectare” pentru a continua, dar acest lucru nu va avea un efect instantaneu, deoarece setările „Asocierea familiei” vor continua să se aplice în următoarele 48 de ore.
Tiktok Control parental Deconectarea copilului
 1. Contul părinte va fi acum notificat cu privire la solicitarea de deconectare.

Controalele parentale prezentate în acest articol pot fi accesate numai din aplicația TikTok. Cu toate acestea, dacă simțiți că copilul dvs. are nevoie de mai multă supraveghere online, vă recomandăm să vă gândiți să instalați Google Family Link pe ambele dispozitive. Aplicația vă va permite să controlați cât timp și cât timp copiii dvs. pe oricare dintre aplicațiile pe care le-au instalat pe smartphone-ul lor.

Intrebari frecvente

1. Pot monitoriza activitatea copilului meu din tabloul de bord TikTok pentru control parental?

Din păcate, nu poți. Tabloul de bord este doar pentru stabilirea restricțiilor. Nu vei putea vedea ce a postat copilul tău sau ce videoclipuri i-a plăcut. Dacă doriți să urmăriți activitatea copilului dvs., ar trebui să-l urmăriți în aplicație și să vă asigurați că îi vizitați profilul în mod regulat.

2. Cum pot contribui la îmbunătățirea controlului parental TikTok?

Puteți ajuta TikTok să îmbunătățească modul restricționat raportând comentarii și utilizatori neadecvați. Pentru a raporta un comentariu, atingeți lung pe el și selectați Raportare din meniul care apare. Pentru a raporta un utilizator, vizitați profilul acestuia și apoi apăsați pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al afișajului. Selectați Raportare din opțiunile care apar în partea de jos. Din același meniu, este, de asemenea, posibil să optați pentru „Blocați” persoana respectivă. De asemenea, puteți raporta, videoclipuri, comentarii video, hashtag-uri și mesaje directe.

3. Care sunt câteva alternative TikTok prietenoase pentru copii?

Chiar și cu controalele parentale în vigoare pe TikTok, s-ar putea să preferați în continuare dacă copilul dvs. nu a folosit aplicația. Vestea bună este că există alternative care sunt mai sigure, cum ar fi, de exemplu, Funimate (Android | iOS) sau Triller (Android | iOS).

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x