Cum să actualizați fără probleme la iOS 15 sau iPadOS 15: pași de urmat înainte și după

Cum să actualizați fără probleme la iOS 15 sau iPadOS 15: pași de urmat înainte și după
⏱️ 14 min read

Cu fiecare actualizare iOS, jocul este pornit pentru a se actualiza rapid și a profita de noi funcții. Cu funcții noi, cum ar fi Modul Focus pentru gestionarea notificărilor, actualizările portofelului și FaceTime care funcționează cu Android, există o mulțime de motive pentru a actualiza. Înainte de a face acest lucru, urmați acești pași importanți pentru a vă asigura că procesul de actualizare decurge fără probleme.

Lucruri de făcut înainte de a actualiza la iOS 15

Verificați compatibilitatea dispozitivului

Chiar dacă Apple este foarte bun cu suport pentru dispozitivele mai vechi atunci când lansează noi actualizări, este totuși important să rețineți care dispozitive sunt eligibile pentru iOS 15.

iPhone 13 iPhone 11 iPhone 8 Plus
iPhone 13 mini iPhone 11 Pro iPhone 7
iPhone 13 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 7 Plus
iPhone 13 Pro Max iPhone XS iPhone 6S
iPhone 12 iPhone XS Max iPhone 6S Plus
iPhone 12 mini iPhone XR iPhone SE (prima generație)
iPhone 12 Pro iPhone X iPhone SE (a doua generație)
iPhone 12 Pro Max iPhone 8 iPod Touch (generația a 7-a)

Pentru iPadOS 15, există o listă la fel de lungă de dispozitive care acoperă mai multe generații de dispozitive care sunt acceptate.

iPad Pro 12,9 inchi (generația a 5-a) iPad Pro 12,9 inchi (prima generație) iPad mini (a șasea generație)
iPad Pro de 11 inchi (a treia generație) iPad Pro 10,5 inchi iPad mini (generația a 5-a)
iPad Pro 12,9 inchi (a patra generație) iPad (a 9-a generație) iPad mini 4
iPad Pro de 11 inchi (a doua generație) iPad (a 8-a generație) iPad Air (a patra generație)
iPad Pro 12,9 inchi (a treia generație) iPad (a șaptea generație) iPad Air (a treia generație)
iPad Pro de 11 inchi (prima generație) iPad (a șasea generație) iPad Air 2
iPad Pro 12,9 inchi (a doua generație) iPad (generația a 5-a)

Curățați-vă spațiul de stocare

Acum că știți că dispozitivul dvs. este eligibil pentru actualizare, acesta este un moment bun pentru a scăpa de aplicațiile neutilizate și pentru a crea spațiu suplimentar pe dispozitiv. Deschideți „Setări -> General -> Stocare iPhone” și vedeți cât spațiu liber este disponibil. Glisați spre dreapta pe orice aplicație pe care nu o mai folosiți pentru a o șterge. În mod ideal, aveți nevoie de aproximativ 8 GB de spațiu liber pentru actualizarea iOS/iPadOS 15.

Separat, puteți, de asemenea, să parcurgeți fotografii și să ștergeți fotografiile și videoclipurile mai vechi care ocupă mult spațiu. Faceți backup pentru acestea în iCloud, Dropbox, Google Foto și eliminați-le de pe iPhone sau iPad. În plus, ștergeți mesajele vechi și ștergeți memoria cache a browserului pentru a găsi spațiu de stocare suplimentar.

Faceți backup pentru datele dvs

Smooth Update Ios 15 Backup

Următoarea ta mișcare ar trebui să fie să faci o copie de rezervă a datelor. Metoda ideală este să efectuați o copie de rezervă iCloud, deoarece este cea mai simplă și rapidă modalitate de a restaura un iPhone după o actualizare.

 1. Conectați-vă la rețeaua Wi-Fi, apoi accesați „Setări -> [your name]” și atingeți „iCloud”.
 2. Atingeți „Copie de rezervă iCloud”, apoi „Fă backup acum”.
 3. Asigurați-vă că rămâneți conectat la rețeaua dvs. Wi-Fi până când se termină backupul iCloud.

Dincolo de iCloud, puteți utiliza și Finder în iOS pentru a face copii de rezervă pe Mac, precum și pentru a utiliza iTunes pe Windows 10/11. Consultați ghidul nostru cu mai multe sfaturi, inclusiv cum să încorporați Google Drive și Dropbox.

Lucruri de făcut după actualizarea la iOS 15

Acum că ați finalizat actualizarea și iPhone-ul sau iPad-ul dvs. este gata să ruleze cu iOS/iPadOS 15, adevărata distracție începe pe măsură ce descoperiți noi funcții precum modul Focus, extensiile Safari și o protecție mai bună pentru căsuța dvs. de e-mail. Desigur, există câteva actualizări vizuale notabile la Apple Maps și la aplicația Weather. Notificările au fost, de asemenea, reproiectate pentru a fi mai ușor de gestionat, în timp ce Safari a primit o ușoară reproiectare pentru a aduce bara URL în partea de jos a ecranului pentru o utilizare mai ușoară cu o singură mână.

Restaurați datele (dacă este necesar)

Lăsând deoparte funcțiile noi pentru un moment, aplicațiile și toate datele ar trebui să fie toate intacte și gata de funcționare. Cu toate acestea, în cazuri rare cu iCloud, este posibil ca iPhone-ul sau iPad-ul să nu fi restaurat corect toate datele, cum ar fi aplicațiile, configurarea ecranului de pornire, autentificarea și parolele, fotografiile etc., chiar dacă actualizarea iOS/iPadOS 15 se finalizează corect. În cazul în care se întâmplă acest lucru (și este rar), ștergeți dispozitivul prin „Setări -> General -> Resetare -> Ștergeți tot conținutul” și restaurați din ultima copie de rezervă iCloud.

Activați modul de focalizare

Smooth Update Ios 15 Focus

Una dintre cele mai notabile completări în actualizarea recentă a Apple este modul Focus. Acest mod duce „Nu deranja” de la Apple cu un pas mai departe și vă permite să rămâneți în momentul de față fără distragere.

 1. Începeți accesând „Setări -> Focalizare”. Inițial, veți vedea o listă cu mai multe profiluri, inclusiv Nu deranjați, Sleep, Personal etc.
 2. Atingeți una dintre opțiuni sau butonul „+” pentru a vedea alte câteva opțiuni prestabilite sau pentru a crea propriile opțiuni.

În cele din urmă, scopul este să configurați și să filtrați aplicațiile și contactele care vă vor putea ajunge în anumite momente ale zilei. Aceasta înseamnă construirea unui mod Focus pentru muncă care limitează notificările personale ale aplicațiilor, cum ar fi Facebook. Pe de altă parte, creați un mod personal Focus care limitează notificările pentru aplicațiile de e-mail de serviciu, cum ar fi Outlook. Ce zici de un mod Fitness Focus care te ajută să rămâi în zona ta în timp ce alergi sau mergi cu bicicleta? Poți să faci și asta.

Configurați un contact de recuperare

Smooth Update Ios 15 Recovery

Pierderea accesului la contul Apple ID sau la orice cont digital important poate fi o experiență mizerabilă. „Contact de recuperare” este nou cu iOS 15 și iPadOS 15 și stabilește o situație alternativă de recuperare care vă poate ajuta să recâștigați accesul la contul dvs. chiar dacă uitați ID-ul Apple și parola.

 1. Pentru a configura un contact de recuperare, accesați „Setări -> [your name] -> Parolă și securitate -> Recuperare cont.”
 2. Sub „Asistență pentru recuperare”, atingeți „Adăugați contact de recuperare” și autentificați-vă cu Face sau Touch ID.
 3. Dacă vă aflați într-un grup de Partajare în familie, membrii acelui grup sunt recomandați mai întâi. Dacă nu, alegeți unul dintre contactele dvs. Un membru al familiei va fi adăugat automat, în timp ce un contact va trebui să accepte cererea.
 4. Dacă uitați ID-ul Apple sau blocați contul dvs., persoana de contact pentru recuperare poate accesa „Setări -> Parolă și securitate -> Recuperare cont -> Obțineți codul de recuperare”. După ce persoana de contact de recuperare vă partajează codul, vă puteți reseta parola și puteți recâștiga accesul la contul dvs.

Activați Protecția e-mailului

Smooth Update Ios 15 Mail Privacy

O altă caracteristică nouă despre care Apple a vorbit pe scară largă este protecția avansată a confidențialității Mail activată de iOS și iPadOS 15. În rezumat, această funcție adaugă protecție a confidențialității, împiedicând expeditorii de e-mail să învețe despre activitatea dvs. de e-mail. În plus, vă încarcă în mod privat conținutul în fundal, astfel încât activitatea dvs. de e-mail să fie greu de urmărit. Activarea acestei funcții este la fel de simplă ca accesarea „Setări -> Mail -> Protecție confidențialitate”. Activați funcția și se activează instantaneu.

Activați extensiile Safari

Actualizare lină Ios 15 Safari

Safari, browserul implicit al Apple atât pentru macOS, cât și pentru dispozitivele sale mobile, a primit o pornire majoră cu noua actualizare de software. Printre modificări se numără adăugarea extensiilor Safari. Ca și în cazul browserelor desktop, extensiile adaugă noi capabilități și personalizare unui browser și au fost o vedere rară în orice browser mobil până la iOS/iPadOS 15. Pentru a găsi extensii Safari, accesați „App Store -> fila Aplicații” și derulați până când apăsați „Categorii de top -> Extensii Safari”. Priviți în jur și descărcați orice extensie care se potrivește nevoilor dvs.

Instalarea extensiilor este super rapidă. Accesați „Setări -> Safari -> Extensii” și derulați în jos pentru a vedea toate extensiile pe care le-ați descărcat deja. Atingeți pentru a le activa și este la fel de ușor. Cu extensii populare precum 1Password, GoodLinks, Amplosion, Dark Reader etc., este grozav să vezi că Apple aduce acest lucru pe atât de multe dispozitive.

Învârtiți textul în direct

Smooth Update Ios 15 Ocr

Una dintre cele mai interesante completări iOS/iPadOS 15 este funcția „Live Text”. Prezentarea OCR (recunoaștere optică a caracterelor) care permite camerei iPhone și iPad să interpreteze textul. Faceți o fotografie care include text sau un număr de telefon și vă permite să copiați și să lipiți acele cuvinte în aplicația Notes, un e-mail etc. Cu un număr de telefon, puteți forma numărul direct din fotografie. Tot ce trebuie să faceți este să atingeți pictograma „Live Text” care apare în partea dreaptă jos a oricărei fotografii sau imagini, care copiază textul, permițându-vă să-l lipiți oriunde.

Încercați noile widgeturi în iPad OS 15

Smooth Update Ios 15 Ipad Widgeturi

Odată cu introducerea iOS 14, Apple a introdus widget-uri pe ecranul de pornire al iPhone, care pot fi plasate oriunde doriți; cu toate acestea, au fost statice pe iPad. Acest lucru se schimbă cu iPadOS 15, deoarece puteți plasa widget-uri pe orice pagină de ecran de pornire a iPad-ului dvs. Această funcție este disponibilă pe oricare dintre modelele de iPad menționate mai sus care acceptă actualizarea iPadOS 15. Nu numai că include widget-urile Apple, cum ar fi Știri, Apple Music și Weather, ci și aplicații terță parte precum Apollo, Carrot, Google și multe altele.

Testați notele rapide în iPadOS 15

Smooth Update Ios 15 Note rapide

Introdusă pentru iPad numai cu iPadOS 15 este introducerea Quick Notes. Acest lucru este perfect pentru a nota informații oriunde pe ecranul iPad-ului. Este la fel de ușor ca să glisați în sus din colțul din dreapta jos al ecranului folosind degetul sau Apple Pencil. „Note rapide” va apărea apoi ca un dosar în aplicația principală Note, oferind acces imediat la orice ați notat.

Cum se instalează iOS 15 din versiunea beta

Dacă ați fost fie pe versiunea beta pentru dezvoltatori, fie pe versiunea publică a iOS sau iPadOS 15, trecerea la versiunea publică este relativ ușoară. Rețineți că nu trebuie să o eliminați, deoarece puteți continua să rulați beta și să obțineți iOS 15 și iPadOS 15 se actualizează și atunci când sunt în modul beta

Membri ai programului public beta al Apple pot elimina versiunea beta în doar câteva atingeri dacă nu doresc să aibă versiuni beta ale actualizărilor.

 1. Accesați „Setări -> General” și atingeți „VPN & Device Management”.
 2. Atingeți Profilul software iOS Beta, apoi „Eliminați profilul”.
 3. Reporniți dispozitivul, apoi reveniți la „Setări > Actualizare generală a software-ului” pentru a vedea fereastra pop-up de ediție publică pentru actualizare.

Eliminarea unui dezvoltator beta este puțin mai implicat decât beta-urile publice. Pentru dezvoltatori, iPhone-ul sau iPad-ul trebuie să fie șterse și restaurate, apoi restaurate dintr-o copie de rezervă iOS anterioară care a fost pe iOS 14.X sau mai veche. După ce copia de rezervă este restaurată dintr-o versiune anterioară de iOS sau iPadOS, reveniți la „Setări -> General -> Actualizare software”, iar versiunea publică ar trebui să apară pentru dvs. ca o actualizare regulată.

întrebări frecvente

1. Posesorii de Apple Watch trebuie să ia vreo măsură cu iOS 15?

Da, dacă doriți să obțineți noile funcții WatchOS 8, cum ar fi posibilitatea de a stoca un ID digital, cheie digitală etc., în aplicația Wallet. Pentru a obține aceste noi funcții, iOS 15 trebuie să fie instalat pe iPhone înainte de a putea actualiza la WatchOS 8 prin iPhone.

2. Ce fac dacă actualizarea software-ului iOS 15/iPadOS 15 se blochează?

Dacă, din orice motiv, încercați să actualizați la iOS/iPadOS 15 și actualizarea nu se va finaliza, nu vă faceți griji. Dacă sunteți blocat pe ecranul Actualizare software din Setări, accesați „Setări -> General -> Stocare iPhone” și ștergeți fișierul de actualizare iOS/iPadOS 15. Când fișierul este șters, reporniți telefonul pentru a încerca din nou actualizarea.

Dacă actualizarea se blochează pe ecranul de încărcare al iPhone sau iPad (ecran negru cu sigla Apple albă), puteți, de asemenea, să reporniți telefonul și să reporniți actualizarea. Verificați, de asemenea, pagina de stare a sistemului Apple, asigurați-vă că aveți un Wi-Fi de încredere etc., înainte de a încerca actualizarea.

3. Cât timp va fi acceptat iOS/iPadOS 15 de Apple?

Aceasta este o întrebare grozavă la care Apple nu a răspuns încă. Având în vedere dispozitivele care sunt suportate în prezent ca exemplu, ar trebui să dureze câțiva ani.

Încheierea

Actualizarea la iOS și iPadOS 15 este relativ simplă, deoarece Apple o face foarte simplă. Cel mai important pas înainte de actualizare este să faceți o copie de rezervă a dispozitivului. Următorul lucru cel mai important este să începeți să vă bucurați de toate noile funcții odată ce actualizarea este finalizată.

Citiți mai departe pentru a afla despre noua funcție „Partajat cu dvs.” atât în ​​iOS 15, cât și în iPadOS 15. Rețineți, de asemenea, cum funcția Partajat cu dvs. poate șterge unele dintre fotografiile dvs. nesalvate.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x