Cum să actualizați spațiul de stocare al PS4

Cum să actualizați spațiul de stocare al PS4
⏱️ 5 min read

Datorită jocurilor cu gigaocteți în două cifre, DLC descărcabil și o mulțime de patch-uri, spațiul de stocare pe consolele moderne de jocuri video este la un preț. Din fericire, spațiul de stocare al PS4 poate fi actualizat destul de ușor. Cei care sunt disperați pentru un spațiu mai mic de respirație au două opțiuni. Cel înfricoșător (nu este atât de înfricoșător) îți deschide PS4-ul și înlocuiește hard diskul intern. A doua opțiune, ușor mai ușoară, este conectarea unei unități externe. Vom analiza modul de a face ambele în siguranță în acest articol.

Finalizarea lucrărilor la structur...
Finalizarea lucrărilor la structura casei

Înlocuiți unitatea de disc internă

Înlocuirea unității interne sună greu, dar nu este atât de dificil. Cu toate acestea, există câțiva pași care sunt necesari pentru o tranziție lină. În primul rând, înainte de a scoate unitatea aflată în prezent în interiorul PS4, veți dori să faceți o copie de siguranță a datelor sale, astfel încât să le puteți transfera pe noua unitate după ce ați instalat-o. Pentru a face acest lucru, pur și simplu urmați acest ghid de la Sony. Alternativ, puteți faceți o copie de rezervă a datelor PS4 în cloud dacă sunteți abonat Playstation Plus.

Notă: înlocuirea hard disk-ului intern de pe PS4 NU îți anulează garanția.

De ce veți avea nevoie

  • Șurubelniță cu cap Phillips
  • Flash Drive USB
  • Hard disk intern SATA de 2,5 inch (9,5 mm sau mai subțire)
  • Sistem de operare Playstation 4

Schimbați hard diskurile

Pentru a elimina unitatea de disc existentă din interiorul PS4, doriți să deconectați PS4-ul de la punctul de alimentare. Apoi, scoateți carcasa din partea stângă sus a consolei glisând-o pur și simplu spre stânga. Dacă aveți un PS4 Classic, puteți deschide ușa ușii unității de disc din partea din față a mașinii. Alternativ, dacă aveți un PS4 Pro, veți scoate carcasa din spatele mașinii. Odată ce carcasa este îndepărtată, ar trebui să vedeți unitatea de disc și suportul. Localizați șuruburile care fixează suportul unității de disc și scoateți-le. Acest lucru vă va permite să scoateți consola din consolă.

ps4-hdd-remove

Apoi, veți dori să scoateți șuruburile care fixează hard diskul pe suport. Cu vechea unitate scoasă, introduceți unitatea de disc mai mare, mai nouă, în consolă și fixați-o cu șuruburile. În cele din urmă, inversați procesul de eliminare pentru a instala noul hard disk în PS4.

Instalați sistemul de operare Playstation 4

Cu noul hard disk instalat, sunteți gata să îl puneți în funcțiune. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este descărcați software-ul sistemului de operare pe computerul dvs. din pagina de asistență Playstation. După ce ați descărcat sistemul de operare PS4, conectați o unitate flash USB și formatați-l la FAT32. Dacă ați folosit un USB pentru a face backup pentru datele PS4, NU folosiți acel USB. Trebuie să utilizați un USB diferit pentru sistemul de operare.

ps4-os

Notă: formatarea unei unități va șterge toate datele aflate în prezent pe unitate.

După ce USB-ul este formatat la FAT32, creați un folder pe rădăcina USB numit „PS4”. În folderul „PS4” creați un alt dosar numit „ACTUALIZARE”. Rețineți că atât folderele „PS4”, cât și „ACTUALIZARE” trebuie etichetate în toate majusculele. În cele din urmă, transferați sistemul de operare Playstation în folderul „UPDATE”. Apoi, conectați din nou PS4-ul și porniți-l în modul sigur. Puteți face acest lucru ținând apăsat butonul de pornire timp de aproximativ 8 secunde. Selectați „Inițializați PS4 (Reinstalați software-ul sistemului)” și așezați-vă în timp ce își face treaba.

Restabiliți datele copiate

Acum că PS4-ul dvs. este în funcțiune, va trebui să restaurați toate datele. Dacă ați făcut o copie de siguranță a datelor pe un USB, conectați USB-ul și selectați „Sistem -> Copiere de rezervă și restaurare”.

ps4-restaurare

Pentru a vă restabili datele din cloud, accesați Setări și selectați „Gestionarea datelor salvate de aplicație”. De aici, alegeți „Date salvate în stocarea online”. În cele din urmă, selectați „Descărcați în sistemul de stocare” și urmați instrucțiunile.

Conectați o unitate externă

Dacă deschiderea PS4 vă dă anxietate, nu vă îngrijorați. O actualizare de firmware anul trecut a permis în sfârșit proprietarilor PS4 să folosească hard disk-uri externe pentru a îmbunătăți spațiul de stocare al consolei. Pentru a utiliza un hard disk extern cu PS4, va trebui să vă asigurați că este USB 3.0 și are o capacitate de stocare între 250 GB și 8 TB. Puteți utiliza fie un hard disk portabil, fie un tip de desktop care necesită o sursă de alimentare externă.

format ps4-extins-stocare

Pentru a începe, conectați unitatea externă. Apoi, mergeți la „Setări -> Dispozitive -> Dispozitive de stocare USB” și selectați hard diskul extern. De aici, selectați „Formatare ca stocare extinsă” și urmați instrucțiunile de pe ecran. Odată ce procesul de formatare este terminat, sunteți gata de rulare!

Cum să mutați datele de la intern la extern

ps4-Extended-HDD

Pentru a elibera spațiu pe unitatea internă mutând datele pe unitatea externă, mergeți la „Setări -> Stocare -> Stocare sistem”. Apoi, selectați „Aplicații”. Apăsați „Opțiuni” și selectați „Mutați la stocare extinsă”. În cele din urmă, selectați jocurile pe care doriți să le mutați apăsând pe X, apoi selectați „Mutare”. Este la fel de simplu ca asta!

Ați actualizat spațiul de stocare de pe PS4? Dacă da, ați mers cu un hard disk mecanic sau un SSD? Care sunt impresiile tale? Cât de ușor este de făcut? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x